Özkan YILDIRIM

Öncelikle Muhtarım bizleri ,ekibimizi Yalova'da Bayraktepe Mahallesi'ndeki muhtarlık binanızda konuk edip, misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Ahmet Esmer kimdir? Öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz. Sonrasında elbette sorulamız da olacak.

HEP YANIMDA OLDULAR

Bende sizlere  buralara kadar gelmiş olmanızdan ve böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirmiş olduğunuzdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ben Ahmet Esmer, 1958 yılında Trabzon, Tonya İskenderli köyünde doğdum. 1973 yılında Yalova'ya geldim o zamandan bugüne Yalova'da ikamet etmekteyim, hep birlikte ailecek. Evliyim 4 çocuğum var üçü erkek, biri kız. Ayrıca 5’de torunum var. 3 tanesi oğlumdan, 2 tanesi de kızımdan. Ellerinizden öperler. Ben esnaflık yaptım Yalova'ya gelince öncelikte gemide buradan Topçular iskelesinden Yalova- İstanbul hatlarına çalışan gemilerde esnaflık yaptım Tabii daha sonra fahiş fiyatlarla   kiralar yükseldiği  için biz bıraktık o işi. Sonra Yalova'da işte Cafe hissetmeye başladın, halen daha devam ediyoruz ama  pandemiden dolayı kapalıyız şu sıralar. İlk olarak 2012 yılında muhtar oldum o zaman işte Mahalleler bölündüğünde Bayraktepe Mahallesine  muhtar adayı oldum, sonrasında  2014 ve 2019 seçimlerinden de başarılı bir şekilde çıktım. Şu an nüfusumuz 12.000 civarı, mahallemizde ayrıca  Suriyeliler, Afganlar ve  Iraklılarda  var. Şu an imarlı bir şekilde mahallemizde çok güzel bir şeyler yapılıyor.

SEÇİMLERİ HEP RAHAT KAZANDIM

Muhtarım girmiş olduğunuz seçimlerde  rakipleriniz var mıydı?

İlk seçimde toplamda  5 aday vardı, 2014'te 4  ve son 2019 Mart seçimlerinde de 2 tane aday vardı. Bütün seçimleri rahat bir şekilde kazandım sağ olsunlar buradan Bayraktepe’de yaşayan vatandaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Tabii bizim hedefimiz amacımız onlara hizmet getirmek ,çok iyi çalıştık belediyelerimizle de iletişimimiz çok güzel. Ne gerekiyorsa yapıyoruz.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

40 SENEDİR BİRLİKTEYİM

Peki Muhtarım  üç dönemdir muhtarsınız, bu üç dönemde neler değişti ne gibi hizmetlerin gelmesini sağlınız ,aracılık ettiniz, halkla insanlarla  diyaloğunuz nasıl?

Birçok şey değişti bu süreçte, yollarımız değişti ,okullarımız değişti ,insanlarımız değişti .İnsanlarımızla dost  olduk bu süreçte. Ben insanları çok severim, insanlarla uğraştığım için yaşadığım müddetçe 40 seneden beri insanlarla iç içe olduğum için insanları seviyorum ben onun için aday oldum onlara hizmet için oldum olursam olurum olmazsa da olmam demiştim zamanında, şükürler olsun  halkımızda  beni çok seviyor, bu beni çok mutlu kılıyor.

BAŞKANLARIMIZ SAĞ OLSUNLAR HEP DESTEK OLDULAR

Yalova’mızın  değerli  belediye başkanları ile olan iletişiminiz nasıl oldu bu süreçte Ahmet muhtarım?

Daha önce Yakup Koçal vardı AK Parti’dendi, sonradan CHP'den Vefa Salman oldu. tekrar ikinci seçimi de kazandı. Vefa Salman onunla da beraber çalıştık sağ olsun, onunla  güzel çalışmalar yaptık, her hafta iki kere  mahalle toplantıları yapardık. Çok güzel çalışmalarımız oldu bir istediğimizi iki yapmadılar, sağ olsunlar ondan sonra bazı olaylardan dolayı üzgünüz bazı şeyler yaşandı. Şu an Mustafa Tutuk belediye başkanımız oldu, onu da çok seviyoruz genç daha, bizim evladımız yerine, inşallah başarılı olacaktır çok iyi çalışmaları var başarılı olacağını da garanti ediyoruz, eğer bu şekilde çalışırsa.

9 seneden beri birçok hizmetin gelmesini sağlamışsınız mahallenize Muhtarım ama halihazırda  şu da olsa, bu da olsa dediğiniz şeyler var mı eksiklikler var mı?

SPOR KOMPLEKSİMİZ PROGRAMA ALINDI

Var bazı şeyleri de yapacaktık yapamadık yani. Ondan sonra Spor Kompleksi istedik o daha olmadı şu anda Mustafa Tutuk başkanımız söz verdi, programa aldılar bazı yerlerimizde asfaltlamalar yapılacak yollarımızın çoğu çok güzel asfaltlandı ,aşağılar ama işte buralarda da yapılacak yerler var bu görmüş olduğunuz hemen arka taraftaki Çamlık parkımızı yine biz yaptırdık.

ÇAMLIK PARKI MAHALLEMİZE ÇOK YAKIŞTI

O  zamanlar belediye başkanımız sağ olsun Yakup Koçal zamanımızda bu Çamlık parkını yaptık yanına çocuk parkı, jimnastik aletleri getirdik çok güzel oldu bu çalışmalarımız. Ama tabii ki bitmedi insan yaşadığı sürece eksiklikler bitmez, işte söylemiş olduğum gibi başkanlarımızla aramız çok güzel halkımızla da aramız çok güzel.

HALKIMA  HİZMET ETMEK BENİ MUTLU KILIYOR

Toplum Destekli Şube müdürlüğünü de işte hemen muhtarlarımızın yanına getirdik. Bu bağlamda tabii bu da çok güzel bir hizmet oldu. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma Vakfı ,Vefa destek birimlerinde bulunduğum için orada görev yapmaktayım, bütün ihtiyacı olan insanlarımıza yardımcı oluyoruz oradaki yönetimle birlikte çok güzel anlaşmalar neticesinde vatandaşlarımıza ama kömür, ama nakdi yardım anlamında yardımlarımızı iletiyoruz. Bu yüzden de gerçekten kendim çok umutlu olduğumu ve bu yardım ve desteklerin  süreceğini buradan Bayraktepe’de yaşayan Mahalle sakinlerine iletmek istiyorum.

YALOVA’DAN , BAYRAKTEPE’DEN TÜM TÜRKİYE’YE SELAM OLSUN

Muhtarım birçok konuya değindik, merak edilenleri sormaya çalıştık son olarak buradan başta Bayraktepe Mahallesi'nde yaşayan insanlarımız olmak üzere, Yalova’da yaşayanlara,85 milyon Türk halkına  neler söylemek istersiniz ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Halkıma Bayraktepe Mahallesi'nde yaşayan insanlarıma öncelikle  onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Muhtar olayım, olmayayım her zaman onların yanında olacağım ne gerekiyorsa yapacağım hepsini kucaklıyorum hepsini seviliyorum. Yalova halkının da hepsini seviyorum 14 mahallede yaşayan insanlarımızın da hepsini seviyorum. Ben 40 seneden beri esnaf olduğum için her mahallede hiç olmazsa  binden yukarı tanıdığım var. Bayraktepe Mahallemizin haricinde yaşayan herkese de Yalova ilinde yaşayan insanlarımıza buradan selamlarımı iletmek istiyorum. Her zaman insanlarımızla birlikte olacağım ne gerekiyorsa yapacağım. Anca beraber kanca beraber çalışacağız, eğer Allah izin verirse sağlığım el  verirse inşallah bu şekilde devam edeceğim, her zaman vatandaşımın yanında olacağıma  kalbimle beraber söz veriyorum, hepsine teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman boş durmuyoruz vatandaşımıza hizmet için çalışıyoruz ,çabalıyoruz. Son olarak Türkiye  genelinde yaşayan 85 Milyon  insanlarımıza da Yalova'dan Bayraktepe Mahallesi'nden selamlarımı iletmek istiyorum.