BAL-GÖÇ Genel Merkez Başkanı Veli Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bursa’ya yeni atanan Bulgaristan Konsolosu Veselin Bojilov’u ziyaret etti.

Bursa’mıza yeni atanan Bulgaristan Cumhuriyeti Konsolosu Veselin Bojilov'u makamında ziyaret ederek kendisine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Bal-Göç olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde, sayın konsolosumuz Veselin Bojilov ve Bulgaristan Bursa Ticari Ataşesi Aleksandır Aleksandrov’un bizlere göstermiş oldukları ilgi ve alakalarından dolayı şahsım ve camiamız adına şükranlarımı sunarım. Sağ olsunlar, var olsunlar.

 

SIKINTILARI İLETTİK

Sayın Konsolosumuz Veselin Bojilov ve Bulgaristan Bursa Ticari Ataşesi Aleksandır Aleksandrov’a vatandaşlarımızın bazı sıkıntılarını da ilettik. Bojilov, Sofya’dan üç elaman takviyesi ile ve gerektiğinde kendisinin de gişelerden hizmet vermeye çalıştıklarını, aciliyet arz eden konularda, çocuk ve yaşlılara öncelik tanıdıklarını, aksamaların iletilmesini de yollarını aydınlatması açısından faydalı gördüklerini ifade ettiler. Bursa’mıza yeni atanan Bulgaristan Konsolosu Veselin Bojilov’a yeni görev yerinin hayırlı olmasını en içten duygularla temenni eder, başarılar dileriz. 

Sevinç MUTLU

Bal-Göç Yönetim Kurulu Üyesi

Yalan haberler  ‘Can’larımıza  zarar veriyor

Yıldırım Bölgesi ile ilgili sosyal medyada yayınlanan haberler, tamamen abartılarak verildiği için canlarımıza zarar vermektedir. Bilinmesini isteriz ki bu tarz haberlerle hayvan sevmeyenlere çanak tutuluyor.

KUDUZ DEĞİL, KÖPEK VAKASI VAR

Örneğin şu an; köpek ısırma vakası var, kuduz vakası değil. Buna rağmen ‘Yıldırım bölgesinde canlar AÇ’ diye yayınlar yapılmaktadır. Konu üzerine Yıldırım veteriner İşleri Müdürü Mehmet Altuntaş ile görüştüm. Sahipli köpek bir çocuğu ısırmış, çocuk taş atmış… Olay bundan ibaret ve şu an köpek sahibinin bahçesinde.

ALTUNTAŞ’TAN GEÇMİŞ OLSUN

Olay sonrası Yıldırım Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Altuntaş sahibine geçmiş olsun dileklerini bizzat giderek yapmıştır. Bu sebeple tekrar ve de önemle altını çizerek belirtmek isteriz ki sosyal medyada yayınlandığı gibi kuduz vakası yoktur. Köpeklerimiz de güvende.

HERKESTEN ORTAK RİCAMIZDIR

Lütfen bilmeden haber yapmayın ki sokaktaki canlarımıza zarar gelmesin. Okul çocuklarımız ve veliler endişe duyup korkmasın… Çünkü okullar sürekli barınağa geliyor.

HER ŞEY KONTROL ALTINDA

Yıldırım Belediyesi çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyor ve orada bulunan tüm görevliler çocuklara karşı çok duyarlı… Mehmet bey gerekli yerlere gereken açıklamayı yapmıştır. Ayrıca Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Bursa il danışmanları ve temsilcilerimiz Rüya Parsak ve Vildan Elçin Şenkaya da olayla ilgileniyor.

İl Eğitim Basın Danışmanı

Kader TANRIVER

***

Üçevler bu kadar mı sahipsiz?..

Üçevler Mahallesi’nde yollarımız içler açısı durumda. Yollar delik deşik, toz, toprak içinde; çer çöp, hepsi yollarda. Ayrıca hiç kimse işini de düzgün ve içten yapmıyor nedense… Gelen bir çukur açıyor ve gidiyor. Sonrasıyla ilgilenmiyor… Tam çukur kapandı diyoruz, başka bir kurum geliyor. O da bir yerleri kazıyor, yeni bir çukuru mahallemize bırakıyor ve gidiyor. Sonuç itibariyle bu kısır döngü yıllardır böyle devam ediyor.

Sokak araları hele! Resmen can çekişiyor. Hâlbuki kurumlar arasında sistemli ve uyumlu bir çalışma olsa, tüm bunların hiç birisi yaşanmayacak, eminiz. Düşünüyoruz bazen: Üçevler Mahallemiz bu kadar mı sahipsiz ki bir asfalt çalışması dahi yapılmıyor?   

FARELER CİRİT ATIYOR

Belediyeye ait parklarda ise fareler cirit atıyor. Etraf yılan, börtü böcek kaynıyor. Her tarafta moloz pisliği mevcut. Hal böyle olunca biz muhtarımızı, muhtarımız gerekli yerleri arıyor. Belediye gelip ilaçlıyor ve sonra sil baştan börtü böcekler yine gün yüzüne çıkıyor… Çünkü kalıcı çözüm gerekiyor…

LÜTFEN YETİŞİN

Bu sebeple Nilüfer’de ikamet eden ve de Nilüfer aşığı olan biz Üçevler mahalle sakinleri, yetkililerden acil yardım istiyoruz. Bursa Büyükşehir, Nilüfer Belediyesi. Artık yetki her kimdeyse… Bilmiyoruz ancak bir an evvel, Allah Aşkına ve de insanlık namına: Yetişin diyoruz. Çünkü bizler, artık “Gülümseyin Nilüfer’desiniz” diyemiyoruz.

Hâlbuki insanca yaşamak herkesin hakkı.

Saygılarımızla

Üçevler Mahalle Sakinleri

***

Hızla büyüyünce… 

Oksijen Travel Bursa’ya aslında sadece “transfer” şirketi demeliyiz. Çünkü yaptığı sadece kişileri toplayıp, turistik yere götürüp getirmek. Rehberlik adına hiçbir yetkinlikleri olmadığı gibi yapmaya da çalışmıyorlar. Son 2 turda profesyonel rehber tutmaları çok akıllıca olmuş. Bursa çıkışlı olduğu için birçok turuna katıldık. Zaten önceden de bildiğim yerlere götürdükleri için rehberlik olayını çok dert etmedim bugüne kadar…

DURMA LİMİTİ DOLMUŞ!

Ancak geçen katıldığım tur dönüşünde midem bozulduğu için aracın benzinlikte durmasını rica ettim. Mide bozulması, bildiğiniz ishal! Bu durumu rehbere söylememe rağmen, 3 benzinlikten sonra ancak şoföre söyleyebildi ve de durma limitlerimiz dolduğu için duramayacağını, denetim olursa ceza kesileceğini söyledi. Israrla durumu izah edip, cezayı kendim öderim dediğim halde zar zor otobüsü durdurabildim.

ÇOK KIZGINIM

O sıkıntıdan WhatsApp’tan yazdıklarını okuyamamıştım. Çok kötüyüm, WC’ye gitmem gerekir diyorken, beyefendi, çok kötü iseniz ambulans çağırayım cevabını yazabiliyor. Zaten rehberlik adına tek kelime etmeyen söz konusu rehber bey, bari yolcuların ihtiyaçlarını karşılasaydınız. En nihayetinde çok çok zor bir durumda beni bu şekilde bıraktıkları için çok kızgınım.

BAŞKA FİRMALARI TERCİH EDECEĞİM

Bundan sonra Bursa çıkışlı olmasa da, diğer firmalar ile tatil planlayacağım. Tüm olup bitenleri Oksijen Travel’in hızla büyümüş olmanın verdiği sarhoşluğa veriyorum ancak önemle belirtmek isterim ki bu elemanlar ile bu iş çok sürmez... Benden söylemesi. Yazık!

E.H.

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 5 Ekim 2018 tarihinde ‘İnsanlar Kokuya Uyanıyor’ başlıklı haberlere yer verilmiştir.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce, Geçit Mahallesi başta olmak üzere 2018 yılı başından bu yana tüm bölgelerde; hurda plastik-atık ve benzeri ürünleri yakarak çevre kirliliği oluşturan ve çevre sakinlerini rahatsız ettiği tespit edilen kişi ve kuruluşlar hakkında birçok kez tespit tutanakları yapıldı.

Ayrıca konu ile ilgili takip, denetim ve kontrollere gereken titizlik gösterilerek çalışmalar devam ediyor.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü