Özkan YILDIRIM
 

  •       Eşref Ustam, Öncelikle bizleri işyerinizde konuk edip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum, sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım. Elbette sonrasında size özel sorularımız da olacak.?


1982’DEN BUGÜNLERE..

Bizlere öncelikle böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için bende sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1976 Kastamonu doğumluyum. Börekçilik zaten babadan kalma bir meslek bizim için , çocukluğumdan beri bu meslek içerisindeyim. İlk olarak babam 1982'de bu mesleğe girmiş ve devam ettirmiş sonrasında ben ona yardımcı oldum. Babamın yanında çıraktım, ondan öğrendiğim bilgilerle usta oldum. Daha önceleri  Davutdede'deydim, sonrasında Yıldırım Beyazıt Caddesinde dükkan açtık, şimdi 2 yıldan beri buradayız.21 yıldır evliyim bir kızım ve bir de oğlum var. Oğlumda  ayrıca burada bana yardımcı oluyor.

KIYMALI, PEYNİRLİ, ISPANAKLI, PATATESLİ

  •    Bizlere Ustacım ,Börek çeşitleriniz  ve yapmış olduğunuz üretimlerle ilgili bilgi verir misiniz?

Börek tabii öncelikle kol böreğimiz mevcut, kol böreği çeşitlerimiz kıymalı, peynirli, ıspanaklı ve patateslidir. Bunun yanına bir de elbette su böreğimiz de bulunmakta. Sabahleyin 5 buçukta başlayan servisimiz öğlen 12'ye kadar 1'e kadar devam etmektedir. Tabii gelen müşterilerimiz  hem paket olarak  alıp gidebildikleri gibi ,isteyenler  oturup çayları eşliğinde bu güzel böreklerimizden ,unlu mamüllerimizden yiyebilmekteler. Böreklerimizin  yanı sıra, poğaça çeşitlerimiz de  vatandaşlarımızdan gerçekten güzel teveccüh görmekte. Onun yanı sıra mayalı çeşitlerimiz de bulunuyor, böreklerimizle  olsun, unlu mamüllerimizle olsun Vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Bu bölge tabii sanayi bölgesi olduğu için yukarıdaki mahallelerden ve metrodan  gelenler bilhassa sabahları  sanayiye doğru bayağı bir sirkülasyon var, akşama doğru yine tersine bir  geri dönüş oluyor. Biz de buradan  gelip-geçen insanlarımıza , vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz.


KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

  •    Eşref Ustam Tabii birçok noktada Bursa'da börekçiler bulunmakta bu manada sizin farkınız ne?  İnsanlar burada geldiklerinde nasıl bir tatla karşılaşacaklar?

Kendi üretimimiz olması elbette en öncelikli husus. Sabahın erken saatlerinde gelerek  bu güzel börekleri taze ,taze sıcak sıcak  ben hazırlıyorum. Böreklerimizi elbette malzeme anlamında da kaliteli yapmaya önem gösteriyoruz.

TOPTAN FİYATINA PAREKENTE SATIŞ

Bizde  fedakarlık yapıyoruz, toptan fiyatına  parekende satış yapıyoruz  dersemgerçektende tam anlamıyla ifade etmiş olurum. Yanımızda Usta anlamında herhangi biri de  çalışmadığı için kendimiz üretip kendimiz sattığımızdan uygun fiyatla veriyoruz böreklerimizi ve diğer unlu Mamüllerimizi. Kaliteye, hijyene ve bu pandemi sürecinde sosyal mesafeye olsun diğer  bütün kurallara uyuyoruz. Vatandaşlarımızı  bu güzel lezzetle  tanışmaya ben şahsen davet ediyorum. Ulaşım anlamında da gerçekten çok kolay bir yerdeyiz, hemen Duaçınarı İstasyonunun alt  tarafındayız.

MUTLAKA  DENEYİN FARKI GÖRÜN

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

   Çeyrek asrı aşkındır babadan gelen meslek olan börekçiliği sürdüren ve bu bağlamda Bursalılara uzun yıllardır hizmet vermekte olan Börekçi Eşref'in böreklerini ben de kendim bilhassa  tatmış ve denemiş   biri  olarak kesinlikle  bütün vatandaşlarımıza  önermek istiyorum. İmalathanesi olsun ,sunum ve satış bölümleri olsun gerçekten hijyen kuralları anlamında da noksansız olan Börekçi Eşref'in başta börekleri olmak üzere bütün unlu mamülleri gerçekten harika.