Avukat Necati Yentürk adaylığına ilişkin şu açıklamada bulundu: "İlçemiz kamuoyunun da bildiği gibi 10 Ağustos 2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Mustafakemalpaşa ilçe örgütünün kongresi yapılacaktır. Bu kongrede ilçe başkanlığına adayım. Bu nedenle kendimi tanıtmak istiyorum."

WhatsApp Image 2023-08-07 at 12.53.44

NECATİ YENTÜRK KİMDİR?

1955 yılında Mustafakemalpaşa'nın Koşboğaz Köyü'nde dünyaya geldi. İkametgahı ilçenin Cumhuriyet Mahallesi'ndedir. Öğretmenlik görevi sürerken 1989 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitir ve Ankara'da avukatlığa başladı. Daha sonra da Bursa il merkezinde  çalışmalarına devam etti. Halen de Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okumakta. 

BAKAN DANIŞMANLIĞI YAPTI

Rahmetli Erdal Inönü'nün Başbakan Yardımcısı olduğu SHP-DYP ve daha sonraki CHP-DYP koalisyon hükümetleri döneminde Başbakanlıkta bakan danışmanı olarak çalıştı. 2000-2002 yılları arasında Bursa Barosu yönetim kurulunda sayman olarak yer aldı. 28 Mayıs 1990 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk memur sendikası olan EĞİTİM İŞ Sendikası'nın kurucularından biri oldu. Daha sonra kurulan ve halen faaliyette bulunan eğitim işkolu sendikası EĞITIM SEN" in de kurucu merkez yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1997-2000 yılları arasında serbest avukatlığın yanısıra, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hukuk müşaviri olarak görev yaptı. Görevi devam ederken 2000 yılında memuriyetten emekli oldu ve halen serbest avukatlıK görevi yapmakta. 

Bursa'da yangın! Bursa'da yangın!

TÜKDER'DE GENEL BAŞKANLIK GÖREVİNİ ÜSTLENDİ

8 yıl o tarihlerde üye sayısı bakımından Türkiye'nin 3. büyük tüketici derneği olan Tüketicileri Koruma Derneği TÜKDER'in yönetim kurulu üyeliği ve genel başkanlığını yaptı. Bir dönem Bursa Mustafakemalpaşalılar Derneği'nin denetleme kurulu üyeliğinde bulundu. Kuruluş çalışmalarına katıldığıTüketici Dernekleri Federasyonu TÜDEF'in ilk genel kurulunda yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 2 dönem Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğinde, aynı derneğin bir dönem de denetleme kurulu üyeliğinde bulundu. Merkezi Azerbaycan'nın başkenti Bakü'de bulunan 'Dünya Yaratıcı Öğretmenler Birliği'nin kurucu yönetim kurulu üyeliği ile SENTEZ Uluslararası Bilim ve Teknoloji Birliği"nin de kurucu merkez, yönetim kurulu üyeleğini yaptı. Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeliği bulunmakta.

EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASI

Bursa'da yayınlanan Yeni Dönem adlı günlük gazetede bir yıl kadar haftada bir gün köşe yazıları yayınlandı. Bir avukat arkadaşıyla birlikte kaleme aldığı 'TOPLANTI YÖNETİMİ' adlı yayımlanmış bir kitabı ile Tüketici Hakları ve Hasta Hakları adlı yayımlanmış 2 el kitabı daha bulunmakta.  Yentürk, evli ve biri kız biri erkek iki çocuk sahibi. Yentürk, "Gerek farklı görevlerdeki devlet memurluğumdan gerekse sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarımdan edindiğim deneyimlerden yola çıkarak kendimi partimizin her kademesinde görev yapacak yetkinlikte görmekteyim"dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Editör: Gökçe Çalışcı