Ulaş Girgin

Hayatın her alanına etki etki eden, insan yaşamını büyük oranda kolaylaştıran teknoloji, bilindiği üzere bazı durumlarda kötü sonuçlara da yol açabiliyor. Bu kötü sonuçlardan birine de gün içerisinde çoğu insanın elinden düşürmediği akıllı telefonlar sebep oluyor.

fotg6ahungdu21ps2gt5f91232c20ffe

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre akıllı telefonların serçe parmağa ağırlığı veren tutuş şekli, uzun yıllar sonucunda serçe parmağın ortasında çukurlaşmaya neden oluyor. Serçe parmaktaki çukurlaşma düzeyi, telefonun ağırlığına ve gün içindeki kullanım süresine göre değişiklik gösteriyor.

6018f900b57f150c182eb71f

(Özel)  "Tarlasını yola çevirenlere" kızdı, tabelayı dikti (Özel) "Tarlasını yola çevirenlere" kızdı, tabelayı dikti

Dolayısıyla bu ve buna benzer, radyasyon, göz yorgunluğu, el ve bilek ağrısı, asosyallik gibi çeşitli bedensel ve psikolojik sağlık sorunlarına neden olan akıllı telefonların aşırı kullanımından kaçınılması gerekiyor. Tabii ki ödeme yapmaktan haber almaya kadar hayatın her alanında ihtiyaç duyulan bu cihazları günümüz dünyasında rutinimizden tamamen çıkarmak olanaksız fakat ihtiyaç olmadığı sürece bu cihazın kullanımından kaçınılması insan sağlığı için faydalı olacak gibi görünüyor.  

Editör: Ulas Girgin