Osmangazi/Bursa Dobruca İlkokulu öğrencileri, Güvenli İnternet Gününü (SID) etkinliklerle kutladılar ve öğrendiklerini tuvale aktardılar.

Dobruca İlkokulu öğrencileri 5 Şubat Güvenli İnternet Gününü, işbirliği ile yaptıkları resim etkinliği ile kutladılar. Okul bahçesinde hazırlanan masalara serilen tek parça kağıda tüm çocuklar Güvenli İnternetle ilgili öğrendiklerini resmettiler. Daha sonra bu çalışmayı bahçe duvarında sergilediler.

AKRAN DAYANIŞMASI

Öğrenciler bu etkinlik sırasında akran öğrenmesi de gerçekleştirdiler. Resim etkinliğini yaparken önceden sınıflarında izledikleri güvenli internetle ilgili bilgilendirme çalışmalarından ve aileleriyle birlikte güvenli internetle ilgili yaptıkları değerlendirmelerden yararlandıklarını söylediler. Öğrenciler bu etkinliği yaparken çok eğlendiklerini ifade ettiler.

***

ACİLLER ACİLEN DENETLENMELİ

Sayın Bursa Devlet Hastanesi yönetimi ve de Sağlık İl Bakanlığı. Sizden ricamız Devlet Hastanesi'nde ki acil doktorlarınızı bir an önce denetlemenizdir.

Soruyorum;

  • Öksüren ve ateşli olan ve de devamlı terleyen bir hastaya ağrı kesici, arveles, iğne yazılır mı?
  • Hastamız bununla mı iyileşecek?

Bu soruyu elbette ki doktorlarınıza da (ismi bende olmasına rağmen vermek istemiyorum) sorarsanız sevinirim. Ve de cevabını mümkünse kamu oyuna açık olarak (tıpkı bizim yaptığımız gibi) bu sayfadan paylaşmanızı rica ediyorum.

HASTALANMAK SUÇ MU?

Ne yazık ki Acil Servisinizde çalışan bir çok doktorunuzun da, personelin de durumları içler acısı durumda. Elbette ki istisnalar kaydeyi bozmaz! Ve de bunu, şayet sorarsanız, acili ziyaret etmek zorunda kalmış herkesten rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Her gün bir sürü insan ‘hasta olduğuna pişman’ ediliyor. Ve bu kabul edilebilir bir durum değil. Şayet buradan cevap alamazsam Sağlık Bakanlığına dilekçe vereceğim ve bu konuyu mutlaka aydınlatacağım.

Saygılarımla

Ö.İ.

 

 ANLAYAMADIM…

1 Şubat Cuma günü saat 15:30’da Fomara’dan hareket 15/b otobüsü, Soğanlı bulvarına gelince Migros’un önünde durdu. Akabinde şoför kontağı açık vaziyette bırakarak otobüsten indi ve kapıyı kapattı. Benden başka yolcu kalmamıştı. Tedirgin oldum. Çevreme bakındım ancak şoförü göremeyince çareyi düğmeye basıp otobüsten inmekle buldum. Ben bu durumdan hiçbir şey anlamadım. Anlayan varsa lütfen anlatsın…

Zeynep Hanım

***

NEFES ALMAK İSTİYORUZ

 Mudanya Belediyesi dur durak bilmeden süren inşaatlara artık bir dur demesi gerekiyor. Dağ tepe siteler çirkin yapılar derken Mudanya inşaattan nefes alamayacak duruma geldi. Şimdi de zeytinlikler kesilip izin olmayan yerlere inşaat başladı.

HİÇ Mİ YEŞİL ALAN KALMASIN!

Örneğin Yeni Mudanya Devlet Hastanesi karşısı yol kenarına inşaat başladı ve büyük ihtimal arkası gelir. Aklımız almıyor! İskan olmayan yerlere nasıl izin veriliyor? Hiç mi yeşil alan kalmasın. Taş beton ve yeşil katliamı! Lütfen Belediye başkanı gelsin ve bu durumu bir görsün.

G.H.

SADECE ZARAR VERİYOR!

Sözüm ona yan apartmana ait olan basit bir su borusunu yapacak diye, etrafındaki yeşillik peyzaja ve de ne varsa her yere zarar verdi gitti. Nilüfer Beşevler’de çok merkezi bir yer olan Yıldırım Caddesi’nde oturuyorum. Ve gözlerimle şahit oldum ki, ne yazık ki belediye yapacağı yer ve etrafındaki kaldırım - yeşillik-peyzaj başta olmak üzere ne varsa yıktı, bozdu, duman etti ve bir daha gelmemek üzere gitti. Sözün kısası; Yapmaktan çok yıktı ve de ortalıktan yok oldu! Halbuki en azından yapacak olduğu yeri yapsaydı, bizde en azından ‘bunu yaptılar’ derdik… Ancak herhalde orayı da sırf ‘iş olsun’ diye kırdı ve de onu da düzeltmeden öylece bırakıp gitti.

İsmini vermek istemeyen bir okur

***

HER YER DELİK DEŞİK!

İnegöl, Süleymaniye Mahallesi’nde 1. Park Sokak’ta ikamet ediyorum. Ancak bu mahallede oturuyorum demekten artık utanıyorum. Çünkü mahallemizin her yeri delik deşik içinde. Sokağımızda sanki mayın döşenmiş gibi çukurlar var ve işin daha da kötüsü, bu durum senelerdir böyle.

İNEGÖL’ÜN GENELİNDE DURUM BU!

Sayın yetkililer... Gelip çukurların üstüne asfalt dökmekle olmuyor. Bu tarz durumlar güzel ve temiz işçilik ister. Düne kadar tek yaptığınız yoldu, ve artık onları da yarım yamalak yapıyorsunuz. Ancak oy istemeye gelince evlere broşürler getirmeyi veya evden arama yapmayı biliyorsunuz. Dilerim bu tatsız durum en kısa zamanda çözülür. Çünkü anlattığım sadece bizim sokağımıza mahsus bir durum değil. Aksine İnegöl’ün genelinde durum maalesef ki böyle.

Saygılarımla

Zafer ÖZDEMİR

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki ‘Vatandaş Hattı’ köşenizde 24 Ocak 2019 tarihinde ‘Demirtaş da Bursa’nın Mahallesi Biliyor Musunuz?’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi 1251. Sokak ile İnönü Caddesi kesişimindeki kazı kanalizasyon tamiratı BUSKİ tarafından açıldığı için yolun asfalt yaması yine aynı kurum tarafından yapıldı.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü