Özkan YILDIRIM

  •     Öncelikle Sayın Ustam, bizleri Mudanya'daki bu güzel işletmenizde konuk ettiğiniz için size teşekkür etmek isterim. Fahri Usta kimdir kısaca bir sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.

Elbette, memnuniyetle, bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için ben de sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Fahri Elmas, 1963  Urfa  doğumluyum. Bu mesleğe ilk olarak 12 yaşında çırak olarak başladım. 18 yaşında da Usta oldum. Şimdiye kadar hep bu meslek içerisindeyim.İlk açmış olduğum işletme Urfa’daydı,adı da GAP Pide Salonu’ydu 15 yıl kadar orayı  çalıştırdım, sonrasında Trabzon'a geçtim 2 yıl kadar Harran Sofrası adı altında orada hizmet verdim. Sonra Malatya'ya gittim, orada  Halil İbrahim Sofrası adı altında çalışmalar yürüttüm. Sonra az bir süre memleketim Urfa'da çalıştıktan sonra  2000 yılında Mudanya’ya yerleştim. Mudanya'da ilk olarak sahilde Harran Sofrası Kebap Pide Lahmacun’u açtıktan sonra yine arka tarafa arada bir yere geçtim, sonrasında bazı nedenlerden dolayı Tatlısöz Lahmacun adı altında hizmet vermeye başladım, 13  yılda bu isim altında çalıştıktan sonra, son 2 yıldır bir ortakla buradayken son bir aydan beri buradaki ortağımdan  ayrıldım. Fahri Usta Pikal Taş Fırını adı altında çalışmalarımı sürdürmekteyim. Mesleğime  yıllarımı verdim, neredeyse yarım asırdır bu meslek içerisindeyim. Bu süreçte çok güzel bir damak tadına ulaştık, bu lezzeti çok sevdiler, Mudanya'da işte sizlerin de görmüş olduğunuz gibi.

 ÇOCUKLARIM YANIMDA...

Evliyim 4 kız, 2 erkek çocuğu babasıyım. Oğullarım benim yanımda bana yardımcı oluyorlar isimleri Halil İbrahim ve Mehmet Baran. Ayrıca kızım da yanımda. Çocuklarım da bu konu ile ilgili gerçekten kendilerini çok güzel bir şekilde yetiştirdiler, arkadan her ikisi de çok güçlü bir şekilde geliyor olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü bizim bu meslekte   maalesef çırak yetişmiyor.

MUDANYA BİZİ ÇOK SEVDİ

Fahri Ustam bizlere bu güzel lezzetlerinizden bahseder misiniz?

Tabii ki, dediğim gibi  bu işe yıllarımızı verdik bizim mesleğimiz pidecilik lahmacunculuk. Lahmacun çeşitlerimiz var en başında , etli ekmeğimiz var, pide  çeşitlerimiz mevcut, elbette yine cantık çeşitlerimiz de mevcut. İsteğe göre değişik ölçü ve  büyüklüklerde  yapabiliyoruz pide ve cantıklarımızı. Bunun yanı sıra Mudanya genelinde Paket servisimiz de mevcut. Akşam 21:00’e kadar paket servisimiz devam etmektedir.

İNSANIMIZIN SAĞLIĞINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

  •     Konum itibariyle gerçekten Mudanya'nın en güzel bölgesindesiniz ,peki aynı anda kaç kişiye hizmet verebilmektesiniz Fahri  Ustam?

Elbette pandemi dolayısıyla masalarımızı  seyrettik, daha önceki süreçte, yedi masamızda aşağı yukarı 28 kişiye aynı anda hizmet verirken şu an aşağı yukarı yarı yarıya azalttık, inşallah bu arada pandemi sürecinden de bir an evvel çıkmamızı  temenni ediyorum sırası gelmişken. Bugün de söylemek istedim gibi,elbette burada masa temizlikleri konusunda olsun, hijyen konusunda olsun, sosyal mesafe konusunda olsun, insanlarımızın sağlığı konusunda  bütün gerekli önlemleri almış bulunmaktayız.

    Son olarak buradaki farkınız ne  Fahri  Ustam, bu konu ile ilgili neler söylersiniz bizlere?

Her sabah burada malzemelerimizi taze taze  hazırlıyoruz. Mudanya halkının sevdiği   bizim damak tadını biliyorum, tabii dile kolay yarım asra yakın bu sektör işinde çalışmış olmamdan dolayı insanların sevdiği lezzeti damak tadını bu süreç içerisinde edinmiş olduğumuzda onları en iyi şekilde ağırlıyoruz, ve bekliyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

  **** İşletmenin müdavimlerinden Sedat Aslıyüce’den bu güzel lezzetle ilgili düşüncelerini, fikrini  almak istedik?

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı


DUBAİ’DEN GELEN MÜŞTERİM DE ÇOK BEĞENDİ

Fahri ustamızın lahmacunları Mudanya'da hiçbir yerde yok,burası açıldığından beri biz buraya sürekli geliyoruz müdavimiyiz  diyebilirim. Dubai'den müşterimiz geldiğinde onu bile buraya getirdik ,o da çok memnun oldu,beğendi  ailecek de devamlı buraya gelmekteyiz”.dedi.

GARANTİYİ HER YERDE VERMEM

Lahmacunu, pidesi ve güzel lezzetleriyle gerçekten Mudanyalılar tarafından çok güzel bir  teveccüh görmüş olan Fahri Usta Pikal Pide ve Lahmacun’un  kurucusu Fahri Elmas ustamıza onu, bu yolda  yalnız bırakmayan oğulları Halil İbrahim ve  Mehmet Baran’a  ve kızına çalışmalarında başarılar diliyorum. Mudanyalılar bu lezzeti ,tadı ,bu  işletmeyi çok yakından tanıyor ve tercih ediyorlar zaten fakat dışarıdan gelen herkesi ben de bu  güzel lezzetleri bizzat deneyen  biri olarak mutlaka Fahri Usta’mızın bu güzel lezzetlerinden tatmaya davet ediyorum. Kesinlikle ama kesinlikle çok seveceklerinin de  ayrıca garantisini vermek istiyorum. Garantiyi her yerde vermem biliyorsunuz....


İletişim Bilgileri

Alo Paket:

 Ömerbey Mahallesii

 İpar  Caddesi  Leman Apartmanı No:78/A 

Tel:0 224 544 49 90

Gsm: 0 541 871 71 54

          0 516 167 10 71