34 yıl önce Mümin Gençoğlu ve arkadaşları tarafından bir dava örgütü olarak kurulan Bal-Göç, ana misyonundan asla vazgeçmeden, değişen şartlara uygun biçimde vizyonunu yenileme çabasıyla bugünlere geldi.

Kuruluş yıldönümümüzü üyelerimizle iç içe kutlamak maksadıyla düzenlediğimiz Bal-Göç Korosu ve Elvan Demir Konseri, Tayyare Kültür Merkezinde yapıldı. Koromuzun ve Elvan Demir’in sunduğu müzik ziyafeti sayesinde güzellikler içinde geçen bu geceye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Adayı Alinur Aktaş, Bal-Göç Genel Başkanı Veli Öztürk, eski başkanlarımızdan Hasan Atasoy, yine eski başkanlarımızdan ve ismi kamuoyunda Osmangazi Belediye Başkanlığı için dillendirilen Prof. Dr. Emin Balkan, MHP Bursa İl Başkanını temsilen Salih Barış, Kurucularımızdan Ali Osman Cesur, Tek Rumeli TV Sahibi Atilla Baykal, üyelerimiz ve çok sayıda misafirlerimizin katılımlarıyla neşe içersinde kutladık. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm dostlara ve sanatseverlere, şahsım ve camiamız adına teşekkürlerimizi  sunarım. Sağ olsunlar Varolsunlar...

Sevinç MUTLU

Yunusemre Mahalle Muhtarı ve Bal-Göç üyesi

 ***

3 yıl oldu ancak durum hala aynı…

Selamlar. Yaklaşık 4 yıl evvel 19 Mayıs Mahallesi’ne taşındık. Hoş güzel, ancak Şenyüz Sokağın kaldırım taşları olmadığı için çocuklar oto yolda yürüme mecbur kalıyor. Veya yol kenarındaki çamurları basarak gitmeye mecbur kalıyorlar…

NİÇİN VERGİ ÖDÜYORUZ?

Üç senedir defalarca kez yetkililere derdimizi söylememize rağmen bu durum aynı şekilde devam ediyor. Bizler vergileri niçin ödüyoruz. Çocuklar tehlike altında okula gitsinler diye mi? Bir an evvel artık buna bir son verilmesini ve kaldırımlarımızın olması gerektiği gibi yapılmasını önemle arz ediyoruz.

Mediha ÖZER

***

 

 At arabası mı kullanıyor otobüs mü belli değil!

Sayın yetikliler; hemen hemen her gün trafikte yaşadığımız terslikleri inanın bizler yazmaktan bıktık usandık. Ancak ne hikmetse sorunlarımızı sağır sultan duymasına rağmen, bir tek sizlere duyuramadık! Bu nasıl bir iştir arkadaş?... diye hayıflandık durduk.

ELBET BİR GÜN DUYANIMIZ OLUR

Ancak bilinmesini isteriz ki ne olursa olsun, hakkımızı arama çabalarımızı da, sesimi duyurma çırpınışlarımızı da devam ettireceğiz. Elbet bir gün bir duyanımız olur. Sesimizi kimse duymasa dahi, en azından bu şehrin vatandaşları olarak ‘bizler üzerimize düşeni yaptık’ deme rahatlığı ile her gece olduğu gibi vicdanlarımız rahat uyumaya devam edeceğiz. Önemle ve saygıyla duyururuz.

BU NASIL BİR SÜRÜŞ ŞEKLİ

Girişimiz biraz uzun olsa da gelelim biz yine bize ‘yaşatılana’. İki gün önce, Üniversite Görükle seferini yapan 4G numaralı hat saat 22:50 gibi üniversite metro istasyonundan hareket etti. Fakat ne yazık ki şoför niyetine otobüslerinize yerleştirdiğiniz kişiler, ne yazık ki yine otobüsü otobüs gibi değil de, at arabası gibi kullanmaya devam etti.

ALAKASI YOK

Denetim ve kalifiye eleman şart! Ve de metroda yapmış olduğunuz sözde “reklam”ınız ile personellerinizin alakası yok. Açıkçası BURULAŞ’tan, şoförlerini seçerken, bu kişilerin (halka hizmet vereceklerini düşünerek) daha özen göstermenizi beklerdik. Çünkü trafikte sadece otobüsler değil, şoförlerin bazıları da bir nevi ‘trafik canavarı gibi dolaşıyor’. Bizden söylemesi, gerisi siz sayın yetkililerde.

H.Ç.

 ***

Cadde, caddelikten çıktı

Nilüfer İlçesine bağlı Kızılcıklı Mahallesi’nde ikamet etmekteyiz. Belirtmek isteriz ki muhtarlığımızın da bulunduğu caddeden karşıya geçmek, yıllardır burada yayan halkın ciddi bir problemi ve sorunu haline gelmiş bulunuyor!

KANALİZASYON YOK

Kanalizasyon olmadığından ana cadde en ufak yağışta dereye dönüyor. Ancak lütfen bu bildirimimi şikayet olarak değerlendirmeyin. Bizler sadece durumdan haberdar olunması ve iyileştirme yapılması amaçlı bunu bildiriyoruz. Çünkü burası yıllardır bu durumda…

HİZMET ALMAK

HALKIN HAKKIDIR

Vergi mükelleflerinin hizmet alma hatta kaliteli hizmet alma haklarıdır. Dolayısıyla yetkililerin bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerekir. Ayrıca yerel ve mahalli yöneticilerin de bu ve benzeri konularda daha hassas ve duyarlı olmaları gerekiyor.

Saygılarımızla

Kızılcıklı Mahalle Sakinleri