Özkan YILDIRIM

Muhtarım sizi herkes Karacabey'de tanıyor ama kısa bir şekilde sizi tanıyabilir miyiz sonrasında işte Esentepe Mahallesi'nin daha ilk kuruluşlarından beri  1976 yılından itibaren  muhtarların  sizin sülaleden çıkmış olması ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi


BÜTÜN MUHTARLARIN SÜLALEMİZDEN ÇIKMASI BÜYÜK ONUR

Elbette. Esentepe-Emirsultan’ı  birleşik vaziyette kuran en başta benim kaynatam  Hasan Kula var. 1976 senesinde Muhtar oluyor, yıllar geçiyor sonra Sezai Bari ondan sonra Fikret Kula ve son olarak da 2009 yılında ben muhtar oldum. Muhtarlıkta ki üçüncü dönemim 1976 senesinden beri hep bizim sülaleden çıkmış olması  muhtarların bizim için büyük övünç kaynağı.Bizim 3700 seçmenimiz 10.000 civarı toplam nüfusumuz var. Sağlık ocağımızın toplam 9 odası ,7 doktorumuz  mevcut..24.170 nüfusa  bakıyorlar. Haftada 2 gün her biri kendi aralarında mobil yaparak paylaşmış oldukları köylere gidiyorlar. Aralarındaki iş bölümü kapsamında burada mahalle  halkımıza da hizmet ediyorlar.


Peki muhtarım  2009-2014- 2019 seçimleri  girmiş olduğunuz 3 seçimde de seçim sonuçlarını nasıl gerçekleşti.


Bütün seçimleri hep rahat kazandım şükürler olsun, benim mesela sadece buradaki insanlar tanımıyordu beni Karacabey tanıyordu neden tanıyorlardı ben maliyeciydim, Maliyecilik  anlayışı şu kapıdan giren herkes benim mükellefimdi devlete gelir veren herkes benim mükellefimdi. Kimi vergi anlamında 100 lira 200 lira verir, kimi  milyonlarca lira verir sonuçta 18 yaşını doldurmuş herkes mükellef ve maliyeci olduğumdan ben de halkla insanlarımızla iç içeydim her zaman .O manada Karacabey'in çoğu beni tanırdı.

AŞ EVİMİZ VE MİSAFİRHANEMİZ AÇILDI

Peki Muhtarım bu süreçte ne  gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız neler gerçekleştirdiğiniz Esentepe Mahallesi'nde?


Aş evimizi açtık  en önemlisi  mahallemizde. Recep Altepe başkanımız zamanında başlayıp da Alinur Aktaş ve Ali Özkan başkanlarımızın  takipleri neticesinde 4,5 trilyona mal olmuş bir binamız var şimdi gider oralardan da fotoğraflar çekeriz. Şu anda biz günlük orada 750 kişiye öğlen ve akşam yemek veriyoruz, vakumlama vaziyetinde şimdi bize tabii tepkiler geliyor orada ihtiyacı olan da alıyor , olmayanda alıyor  diye. Bunun tabii ilerleyen süreçte 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf  vesaire elekten geçecek müsaade edin dedik sonra elbette bunlar netleşecek ilerleyen süreçte. Biz de bunun  şu an farkındayız ama biraz zaman tanınması lazım. Sosyal Yardımlaşma, Kaymakamlık ,Aile Sosyal Politikalar bir elekten geçirsin Mahalle muhtarlarına bir yazı yazsın oradaki fakiri gurebayı bildirsin yanlı mı davranılıyor yansız mı davranıyor bir elekten geçsin  Ondan sonra çok daha güzel bir hizmet verilecek daha güzel olacak herhangi bir soru işareti kalmayacak inşallah.


7 ARSAYA NOKTA ATIŞI YAPTIM

  Ergün Koç benim üstadımdı, kendisi  gelir İdaresi başkanlığında, Dünya bankası'nda yurtdışında çalışmalar yürüttü. Ergün Koç boş adam değildir dünya çapında bir ekonomistti. Bu şahıs öyle bir adamdı ki  satırdan fırlayan kemik parçasının bile hesabını yapar .Ben 6-7 tane bu yerlerin her birini kültürel ve sosyal etkinlik alanı diye işaretledim ve meclisten geçirdim. Burasını, karşısındaki yeri, köşedeki yeri olmak üzere buraların satılmasına müsaade etmedik kim gelirse gelsin ey belediye başkanları buraları gözünüzden kaçırmayın buraları ancak sosyal ,kültürel etkinlik alanı olabilir  diye bu 7 tane yeri nokta atışını yaptım, toplamda 7 arsanın. Bu şekilde bu aş evimiz 243 metrekare Recep Altepe'ye böyle bir öneri sunduk zamanında  belediye başkanımız   Ali Özkan ile paylaştım ,  Ali Özkan başkanda ılımlı davrandı hakikaten güzel olur dedi buraya bir aşevi ve üstüne misafirhane yaptık. 14 tane yatağımız mevcut şu anda bu misafirhanede gece eşinle kavga edip narkotik ve uyuşturucu alkol alımı sonucunda kapının önüne koyulan kişilere sahip  çıkılıyor,polis de emniyette ifadesi  alındıktan sonra nereye yerleştireceğiz  getireceğiz işte buraya yerleştireceğiz. Burası bir misafirhane 3-5 gün burada gelip misafir olarak kalıyorlar sonrasında eşinin  gelmesi durumunda işte eşini çoluğunu çocuğunu arayanlar  geliyorlar işte tekrardan barışanlar olursa barışıyor barışma olmuyorsa diğer bir şekilde süreç işliyor. .Bu arada bütün ihtiyaçlarının  sağlanacağı şekilde çocuğun  mamasından bezine ayakkabısına giysisi ne kadar her şey bir odada mevcut orada. Bu arada buraya maddi yardımlarda geliyor Ali Başkanım sağ olsun buraya “Dayı Karacabey” adı altında bir dernek kurdu biliyorsunuz bizim dışarıdan hiçbir şekilde makbuz mukabilinde para alma konumuz yok. Bu derneğin kurulma  amacı oradan gelen nakti  belgeye çevirip burada kullanmak .Dayı Karacabey Dernek başkanlığını da oraya getirdik oraya da bir oda verdik. Gerçekten bu aş evimiz ve misafirhanemiz Karacabey'de büyük bir eksikliği gidermiş oldu.

3000 METREKARELİK GENÇLİK KÜLTÜR MERKEZİMİZİN TEMELİ ATILDI

Şu anda Allah razı olsun Ali başkanımızın sayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı onun yardımlarıyla 3000 metrekarelik yeni bir gençlik Kültür Merkezi açıyoruz , inşaatına başlandı şu anda Alinur  Aktaş başkanımızın Gençlik ve Spor bakanlığımızın desteğiyle tabii buradaki büyük pay  Ali Özkan başkanımızın. Neden diyeceksiniz?  Şunu söyleyeyim ben yeri geldiğinde muhalefet ,yeri geldiğinde takdir eden bir insanım, doğruya doğru anlamında. Kimse Ali başkan  yol yapmıyor falan vesaire diye düşünmesin. Yol yapmıyor niye yapılmıyor ilk baştan altyapı geçsin altyapısı bitsin ondan sonra yol gelir iş üste kaldıktan sonra iş biter üst yapıldıktan sonra altı  tekrardan kazılmasın diye Ali başkanımız böyle düşünüyor. Önce  altyapılar bitsin üst yapıyı  yapmak sorun değil sıkıntı değil. BUSKİ altyapı anlamında da yapacağı projenin teslimatını öne çekti bu da çok güzel oldu.

YENİ KAYMAKAMIMIZ ÇOK İLGİLİ, SAĞ OLSUN

6 aydan beri kaymakamımız olan Tahsin Kurtbeyoğlu çok güzel dört dörtlük bir kaymakam tabi daha yeni bir deneme aşamasında herkesi tanıyor ama gerçekten bizlerle çok iyi ilgileniyor çok güzel ilgileniyor ona teşekkür etmek istiyorum. Burada herkesi sırayla ziyaret ediyor ,bize de gelecek en kısa zamanda inşallah diye bekliyoruz onunla geldiğinde istişarelerde de bulunacağız inşallah muhtarlığımız da.

EMNİYETİMİZİN ÇALIŞMALARI MÜKEMMEL

Bu arada emniyet müdürümüzü es geçmeyelim. Sakıp Yalta müdürümüz sağ olsun yapmış olduğu çalışmalarla huzurun ve güvenin Karacabey gelmesini sağladı.Ben zaten burada iki tane emniyet müdürümüzü tanırım. Bir tanesi İsmail Aşkınoğlu ve ikinciside  Sakıp Yalta. Diğer müdürlerimiz de  tabi elbette kendileri bakımından bir çok  çalışma gerçekleştirmiştir, herkes kendi ölçeğinde bir şeyler katmıştır elbette. Daha geçenlerde çok güzel bir operasyonla birçok suça  karışmış kişi ele geçirilmiş oldu.

'BİZ BİZE YETERİZ'İ İYİ ANLAMAK LAZIM

Çok iyi yere doğru gidiyoruz Sayın Cumhurbaşkanımız da şunu söyledi “biz bize yeteriz” diye. Biz bize yeteriz derken nasıl yeteriz?  İşte böyle yeteriz paylaşmakla yeteriz yerini bulursak yeteriz. Biz bize yeteriz çok geniş bir kavram bunu anlayabilmek çok önemli şimdi ben çocuğumu Allah rahmet eylesin bir psikoloğumuz vefat etti geçenlerde Profesör Doktor Doğan Cüceloğlu’nu ben çok takdir ederdim  kendisini ,Allah rahmet eylesin. Onun bir lafı vardı .  Önemli olan çocuğunuzu bir avukat, bir hakim, bir Cumhuriyet Savcısı olarak yetiştirmek değil.İyi bir aile bireyi olarak yetiştirmektir. Topluma iyi bir birey kazandırmakla mükellef siniz anne babalar derdi.

ÖZKAN VE AKTAŞ BAŞKANLARIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Sayın muhtarım röportajımız bayağı uzadı son olarak buradan Esentepe’de yaşayan on bini aşkın  vatandaşımıza, insanımıza neler söylemek istersiniz ne tür mesajlar vermek istersiniz.

Onlara  elbette çok teşekkür etmek istiyorum, her üç  seçimde de benim yanımda yer aldılar, bana destek oldular, bana güvendiler. Tabii onların bu desteği beni kurumlarda belediyemizde kaymakamlığımız da daha güçlü kılıyor, birçok hizmetin gelmesini sağladık  mahallemize biraz önce de söylemiş olduğum  gibi İnşallah bunların  daha  devamı da  gelecek. Son olarak Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan’a,  Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a, Kaymakamımız Tahsin Kurtbeyoğlu’na, Emniyet Müdürümüz Sakıp Yalta’ya  başarılı çalışmalarının devamını dilemek istiyorum. Başta Esentepe mahallemizde yaşayan insanlarımız olmak üzere Karacabey'de yaşayan hemşerilerimize, Bursa'da yaşayan  vatandaşımıza herkese 84 milyon insanımıza  ayrı ayrı  sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyor, esenlikler diliyorum.