Yaz aylarını Mudanya’ın Güzelyalı Mahallesi’nde geçiren bir aileyiz. Ancak 2-3 ay dinlenmek için geldiğimiz yazlığımızdan, ne yazık ki Bursa’ya yorgun dönen ailelerden sadece bir tanesiyiz !..

Son yıllarda oldukça tercih edilen bir bölge olan Güzelyalı’nın sahilleri bilhassa Cumartesi ve Pazar günleri tıklım tıklım doluyor. Günübirlik gelenlere elbette ki sözümüz yok. Aksine tercih edilen bir bölge olması bizi memnun eder. Bizi çileden çıkartan, günlük gelen vatandaşların arkasında bıraktığı çöplükler ve bunu görmezden gelen zabıtalar! Bunlar yetmezmiş gibi tüm bunlara bir de anons yapan seyyar araçlar eklendi mi, seyri cümbüşe gelin lütfen…

ACİL TEDBİR LAZIM

Özetle; Güzelim Güzelyalı Sahili ve kenarları akşam olmadan çöp bahçesine dönüşüyor. Sonrası mı?... Belediye ekipleri sabahları geliyor ve harıl harıl çalışıyor, temizlik yapıyor. Ancak akşam olmadan aynı tas aynı hamam her şey sil baştan seyrediyor… E gün boyu da her vatandaşın arkasına bir temizlik işçisi konulamayacağından, yapılan sabah temizliği pek de bir işe yaramıyor…

ÇALIŞACAK EKİP İSTİYORUZ

Belediyenin bu duruma acilen önleyici bir tedbir alması lazım. Yalnız öyle gördüğümüz önlemlerden değil… Hani sahillerde gelin arabası misali ‘tıngır tıngır tıngır tıngır’ gelip gidenden ve hiçbir şeyle ilgilenmeyen, hiçbir şeye bakmayan belediye ve zabıta araç önleminden değil… Bize çalışacak ekipler lazım! Gerektiğinde vatandaşları ikaz edecek, çöplerin atılmaması için uyaracak, gerektiğinde de ikilettirmeden cezayı kesecek! 

PARA CEZASI KESİLSİN

İnanıyoruz ve de eminiz ki sadece bu şekilde tüm olumsuzlukların önüne geçilebilecek. Hatta duyuyoruz ki bir çok sahilde gerekli önlemler alınmış bile... Örneğin kabuklu yemekler yasaklanmış. Hatta Gölcük’te bunu yapanlara, yerleri kirletenlere 82 lira ceza yazılıyormuş.

BU GÖREVDE İŞİN NE?

Peki bizde ne yapılıyor?

Hiçbir şey! Hiçbir şey yapılmadığı gibi, defalarca kez aramamıza rağmen zabıtaların telefonlarına bile ulaşılamıyor!

Sayın Belediye; O zaman var olan veya var gibi görünen zabıtalar ne işe yarıyor?

İşlerini sevmiyorlarsa yahut bu görevden bıktılarsa, bir zahmet bu işi yapmasınlar.

Mevcutları azsa şayet de destek istesinler.

Çünkü nasılsa şu an zaten ‘yok’ pozisyonundalar. Telefonlara ya bakan olmuyor, ya da sürekli meşgul çalıyor. Kaç defa telefon ettiysem bir türlü ulaşmayı başaramadım! Dolayısıyla bu nasıl bir iş ve çalışma şekli anlayamadım…

Ne yazılı ne sözlü hiçbir şikayetini duyuramadım!

BU NASIL BİR HİZMET? 

Neden bir çok yeri işgal etmiş olan esnafa göz yumuyorlar?

Lütfen artık birisi çıksın da bizlere bu durumu açıklasın…  

Son olarak da sözüm ona zabıtalara:

Madem ki vatandaşa kulağınızı tıkayacaksınız, o zaman sizlerin bu görevde işi nedir!? Ya işinizi yapın, ya da işini layıkıyla yapacak olan kişilerin yerlerini işgal etmeyin! Sahillerde bulunan gezici satıcıları bir durdurun. Çünkü bıktık usandık. Hepsinin araçlarında hoparlörler var ve de sürekli anons halindeler.

BİZ BİTTİK, ONLAR TÜKENMEDİ

Bağıra bağıra gezen bu satıcıların çıkardığı gürültüden yorgun düştük. Ne bitmek biliyor ne de tükenmek. Biri gitti derken diğeri geliyor! En üzücü tarafı da bu durum bir tek bu seneye mahsus da değil. Geçtiğimiz senelerde de defalarca kez aynı konuları şikayet ettik durduk. Ancak kimseye derdimizi anlatamadık, sesimizi duyuramadık.

Neden bunlar Bursa’da bu yok! Merak ediyoruz gerçekten; Bu durum sadece Güzelyalı’ya mı mahsus!?

Önemle altını çizmek istediğimiz diğer bir konu da; Bizlerin ne kimseyle bir sıkıntımız ne de kimseye herhangi bir garezimiz yok! Tek derdimiz huzur. Duyarlı vatandaşlar olarak yetkililere bu denli yardımcı olmaya çalışırken,

Neden asıl görevi olanlar duyarsız ve kayıtsız kalıyor?

Neden zabıta çalışmıyor? Hem de kesinlikle çalışmıyor!

Muhtemelen nasıl olsa ‘Bir yere memur girdim mi senelerce orada kalabiliyorum’ düşüncesiyle hareket ediyor. Bu yüzden vatandaşlar olarak görev yerlerinin ara sıra değiştirilmesini önemle talep ediyoruz. Çalışan kalsın, çalışmayanlar da gerektiğinde başka şehirlere gönderilsin.

GÜZELYALI’YI KURTARIN

Sözün özü; sayın yetkililer; lütfen Güzelyalı’yı kirlilikten, gürültüden, seyyar satıcılardan, kendine ait olmayan yerleri işgal eden esnaflardan kurtarın. Bırakın da hiç olmazsa yazlıklarımızda rahat edelim. Çünkü yazlıkların asli görevi bu.

BAŞKANIMIZDAN RİCAMIZDIR

Vatandaşa 2-3 ay huzuru ne olur çok görmeyin. Bizler her türlü emlak vergimizi de, borcumuzu da ödüyoruz. Gününde yatırmadığımızda da, anında faiz ödemek zorunda kalıyoruz… Dolayısıyla bunun karşılığında hizmet bekliyoruz. Hastalıklı olmadan önleyici tedbirlerin alınmasını istiyoruz…

Sayın Mudanya Belediye Başkanı’ndan gereğinin yapılmasını rica ediyoruz.

Saygılarımla

Güzelyalı sakinleri adına

Ali ÖZ

Bu nasıl bir sorumsuzluk!?..

Umurbey Yüzme Havuzu’nda görevli hocalar, akıl almaz bir biçimde ellerinde telefonla öğrenci takip ediyorlar. Öyle ki yüzmeye gönderdiğimiz oğlum boğulma tehlikesi atlattı. Daha sonra öğrendik ki meğer hoca çocukları birbirlerine emanet ediyormuş!.. Arkasını aradığımızda hoca çıkıp olayın nasıl olduğunu anlatma gereği bile duymadı. Havuzu kaplayan balon söndü, ne bir yetkili vardı ne de teknik eleman.

EMANETİMİZE SAHİP ÇIKILMIYOR

Çocuklar tahliye edildikten sonra yetkili ve teknik eleman geldi, temizlikle görevli kişiler son derece lakayt tavır ve hareketler sergiliyorlar. Halbuki bizler en değerli varlıklarımızı, çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz.

Öyle görünüyor ki, Yıldırım Belediyesi çiftlik kurmuş, boşa beleşe maaş ödüyor.

SAYIN BAŞKAN, LÜTFEN MÜDAHALE EDİN!

Ve eminiz ki bu durumdan Başkanımızın hiç de haberi yok! Bu sebeple Yıldırım Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı Edebali’ye önce olup biteni bildiriyor, sonra da sesleniyoruz ve gerekli denetim ve uyarıları yapmasını çok çok rica ediyoruz.

Saygılarımla

Adını vermek istemeyen bir okur

***

Aşırı hız ölüme sebep olabilir!...

Küçükbalıklı Mahallesi’nde oturuyorum. Bundan 15 gün önce evimin önünde bir trafik kazası geçirdik ve bu kazada 4.5 yaşındaki kızımın ayağı kırıldı. 8 gün hastanede kaldık. Çok şükür ki Allah bizi korudu ve bir kırıkla atlattık kazayı! Ancak gerçek şu ki sokağımızda çok fazla çocuk var ve arabalar buna rağmen çok hız yapıyor! Bu sebeple bunu önlemek için işlek olan sokaklarımıza hız kesici kasis yapılmasını istiyorum. Sizden ricam yetkililere sesimi duyurmanız çünkü bu gün benim kızımın bacağı kırıldı yarın başkasının çocuğu ölmesini istemiyorum.

Saygılarımla

Mürsel Çengel