Fatih AKKUŞ

Son zamanlarda enflasyon ile topyekûn mücadele programı kapsamında herkes Milli ve yerli kullanmayı tercih ederken, Süper Lig’de buna ayak uyduran tek takım Bursaspor oldu diyebiliriz. Vakıfköy patentli kaptanları ve kadrosuyla iyi maçlar çıkaran Timsah’ta hedef Vakıfköy’ü genişletmek ve oradan çıkacak futbolcularla Süper Lig ve dünya liglerinde adından söz ettirmek.

VAKIFKÖY BİZİM GELECEĞİMİZ

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen yönetim ve Başkan Ali Ay, “Vakıfköy bizim kurtuluşumuz olacak” diyerek senelerdir bizlerin savunduğu “Vakıfköy bizim geleceğimiz. Yerli ve tecrübeli bir hoca ile oraya sahip çıkalım” tezini de doğrulamış oldu.

Joshua sözleşmeyi feshetti

Bursaspor’da istenmeyen oyunculardan olan Joshua John sözleşmesini tek taraflı fesh etti. Başkan Ali Ay medya mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda “Joshua John sözleşmesini fesh etti. Zaten bu sebep yüzünden maaş ödemiyorduk kendisine. Devre arasında Boban, Emre ve Kembo ile bir görüşme daha yapacağız ama neticede öyle, ya da böyle bunları çözmemiz gerekiyor” diyerek sözleşmelerini fesh edeceklerini vurguladı.

PERSONELE MÜJDE 

Haftalar önce yazdığımız “Onlar mutsuz olursa Özlüce’deki ölü toprağı kalkmaz” sözünden sonra güzel bir gelişme yaşandı. Personele bir maaş ödemesi yapan Başkan Ay, “Bu hafta 2 maaş daha ödeyerek onların da mağduriyetini ortadan kaldıracağız. İnanın sizin iki katınız daha fazla üzülüyorum. Hayatımda yaşamadığım şeyleri burada yaşadım” dedi.

HEDEFİMİZ BELLİ

Özellikle Avrupa’yı diline dolayanlar için gelen “Bu takım Avrupa’ya gider mi?” sorusuna cevap veren Başkan Ali Ay, “Biz de isteriz ancak ilk yarı değil ikinci yarı önemli. Bizim hedefimiz bu sene ilk 10 içerisinde kalmaktı ancak güzel galibiyetler geldi. Bunun tadını çıkarmamız gerekiyor. Antalya maçından da galibiyet çıkarırsak o zaman daha farklı konuşabiliriz. Hangi başkan istemez Avrupa’ya giden bir takım” dedi.

Kaçak girişlere çare aranıyor

Özellikle son dönemde taraftar sayısında gözle görülür artışın sayıya yansımaması stadyuma kaçak girişlerin çaresini araştırmaya itiyor kulübü. Bu soruya ise Başkan Ay, “Ben de farkındayım yani 20 TL veremiyor bir maç izlemeye ancak elinde puro, son model telefon internetten ‘Başkan şöyle, hoca böyle’ diye yorum yapıyor. Store’dan alışveriş yapmaz, bilet almaz, beş kuruş faydası yok ama her alanında zarar bende, sıkıldım. Bir arkadaşımız ve 3 yöneticimiz bu konuda görevlendirildi. Tek işleri o kameraları tek tek inceleyip nereden kaçak giriş ve kimler tarafından varsa ortaya çıkarmak olacak. “1 maça en az 5 bin kişi kaçak girmekte” dedi.

Türkiye’nin en genç kaptanı

Bursaspor kaptanı olarak Teksas’ta kuleye çıkan Ertuğrul Ersoy, “Acayip bir duygu. İlk kuleye çıktığımda çok heyecanlandım. Sahada tanıdığım bir ortam vardı ancak kule çok farklıymış. Sahada birçok maça çıktım. Hatta 17 yaşımda Türkiye kupası finalinde şans buldum ama hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. Bursaspor kaptanı olarak hayatımda unutamayacağım bir andı. Taraftarımızı çok seviyorum. Onların yanında olmak onlarla aynı tezahüratı yapmak tarif edilemez bir duyguydu” dedi. 

ÖYLE ANLAR VAR Kİ

Öyle anlarda, öyle besteler giriyorlar ki diyerek başlayan Ersoy, “Alayına isyan olsun, Bursa’mıza yemin olsun. Amatöre düşsen bile… Taraftarımız iyi besteler yapıyor ve maçlarda bunları güzel söylüyorlar. 2 sezon önce Trabzon’da ligde kaldığımız son maçta ben oynamamıştım ve maçı evde TV’den izledim. 60. dakika golü yedik ve taraftarımız bu besteyi girdi. Gerçekten tüylerim diken diken olmuştu” diye konuştu.