Fatih AKKUŞ

Bursaspor, haftalardır süren kötü gidişatın faturasını Sivas’a kesti. 90. dakikada gol atıp durumu 2-2’ye getiren Sivas 7 dakika sonra kalesinde golü görünce neye uğradığını şaşırdı. Hafta içerisinde yapılan anonslar, bayraklar ve kenetlenmenin galibiyeti getirmiş olması birlik ruhunun önemini bir kez daha ön plana çıkardı. Bu galibiyetle Timsah Ankara deplasmanı öncesinde nefes almış oldu.

BURSASPOR ORTAK DEĞERİMİZ

“120 milyon TL sadece faiz parası ödüyoruz. “120 milyon TL sadece faiz parası ödüyoruz.

Bursaspor’un sahasında son dakika golüyle galip bitirdiği Sivasspor maçının ardından gözleri dolu dolu yorum yapan tecrübeli teknik adam Samet Aybaba, “Bence uzatmadaki gol çok keyif verdi. Bizim takımın oyuncuları iyi ama bazı mevkilerde eksiğimiz var. Tabi ki hücumda eksiğiz. Bir hafta önce yaşananları biliyorsunuz. Bugün Yusuf’un iyi oynamasının nedeni taraftarımızdır. İşte böyle sahiplenirseniz, oyuncuyu böyle motive ederseniz her şeyi yapar. Uzun yıllardır Bursa tribünlerini ilk kez böyle sevgi dolu gördüm. Bursaspor hepimizin ortak değeri. Herkes sahip çıksın. Bizler de stres yaşıyoruz. Futbolcular, dışarıda, evinde, antrenmanda mutlu değiller; böyle şeyler yaşanıyor. Çıkışa başlıyoruz. Şimdi Ankaragücü maçı önemli. Şehrin enerjisi artarsa bu süreci skorla süsleriz” değerlendirmesini yaptı.

ALLAH BİZE YARDIM ETTİ

Özellikle basit goller yediklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Maç öncesi futbolcularla konuştuk. Bugünün Bursa’nın maçı olduğunu, nasıl davranılması gerektiğini söyledim. Futbolcularım gerçekten çok iyi mücadele ettiler ancak bu kadar basit gol yemememiz lazım. Biz birlikte mücadele edeceğiz. Kızım, uzun bir aradan sonra Bursa’ya geldi. Hafta içerisinde sevgi ile ilgili bir şeyler söylemiştim. Her yerde bugün sevgi çiçekleri vardı. Tribündekiler, sahadakiler, kulübedeki herkes maçı kazanmak istedi. Soyunma odasında futbolcular ağlıyordu. Allah bize yardım etti. Bugün hepsini yaşadık. Bu son değil başlangıç. Önümüzde çok önemli olan bir Ankaragücü maçı var. Neyi temsil ettiğimizi bilip sarılalım. Sezon sonu neyi doğru neyi yanlış yaptık tartışalım” ifadelerini kullandı.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN

90+7’de gelen golün mimarı Aytaç Kara maçtan sonra yaptığı açıklamada, “90. dakikada gol attılar. O esnada Sivas tribünlerinden ‘Bursa kümeye’ tezahüratı duydum. Arkamda tribünde bir Bursaspor taraftarı çok mutsuzdu. Bu beni daha çok motive etti. O gol de bütün Bursaspor taraftarına armağan olsun ancak söylemek istediğim şu: Bursaspor şu anda zor bir dönem geçiriyor olabilir. Kimse buraya gelirken veya Bursaspor ile oynarken unutmasın bu takımın daha önce şampiyon olduğunu ve kim olduğumuzu. Herkes aklını başına alırsa sevinirim” diyerek Bursaspor düşmanlarına gözdağı verdi.

İLAÇ GİBİ 3 PUAN

Bursaspor genel menajeri Altuğ Günaydın maçtan sonra saçlarının kesilmesinin nedenini açıklarken, galibiyetin de nasıl geldiğini şu cümlelerle anlattı: “Bu galibiyet bizim için güzel oldu, memnunuz ancak mutlu değiliz. Mutlu olmamız ne içinde bulunduğumuz duruma ne de camiamızın büyüklüğüne yakışır. Tamam, bir galibiyet aldık ve memnunuz bundan dolayı ama mutlu olmamız için çok daha farklı şeyler yapmamız gerekiyor. Biz beklentileri yüksek olan bir camiayız. İlk adımı atmak bizim için çok önemliydi. Neredeyse lanete dönüşmüş bir penaltı atamama istatistiğimiz var. Saha içinde gole çeviremediğimiz pozisyonlarımız var. Ben çok teknik konulara girmek istemiyorum ama üzerimizde kötü bir hava vardı ve bunu atmak iyi oldu. Belki de maçın 2-2’ye dönüp 3-2 olması bizim için bir hediye gibiydi. Bazen böyle galibiyetlere de ihtiyaç vardır, son saniyede gidişatı değiştirebilme güveni kazandığı için takımın mutluyuz. Askere gideceğim için içeride galibiyetin coşkusuyla saçlarımızı kestiler. İnşallah güzel şeyler olacak” dedi.