Özkan YILDIRIM

İnegöl’de yıllardır kuyumculuk hizmeti veren ve insan ilişkileriyle de İnegöl halkının gönlünde taht kuran Yolaçan Kuyumculuğun kurucusu ve Sahibi Emre Yolaçan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

****Öncelikle Emre Bey bizleri ekibimizi İnegöl'deki bu güzel iş yerinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında işte hayatınızdan kesitler, bugünlere  geliş serüveninizi  vesaire daha birçok detayı da bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

KUYUMCU ÇIRAĞI OLARAK BAŞLADIM

---- Elbette, memnuniyetle. Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için bende size teşekkür etmek istiyorum. Ben Emre Yolaçan 1981 yılında İnegöl'de doğdum, aile olarak Yugoslav göçmeniyiz. Babam inşaatçı olduğundan bizim hayatta fazla zorluk yaşamamamız için 1993 yılında kuyumcuya çırak olarak verdi, böylelikle çalışma hayatı ile tanışmış oldum. Mesleği sevdim, kısa zamanda öğrendim edinmiş olduğumuz tecrübe ve birikimlere istinaden 2003 yılında kendi işyerimi çarşıda burada ama o zaman tabi kiracı olarak açtım. Birkaç sene bu şekilde burada çalıştıktan sonra bazı nedenlerden dolayı buradan çıkıp başka bir yere geçtim. Evliyim biri 15, diğeri 8 yaşlarında iki çocuğum var. Allah'a şükürler olsun ki 2016 yılında 2003 yılında ilk kiracı olarak açmış olduğum kiracısı olduğum bu işyerinin mülkünü de alarak tekrardan ilk yerimize geçme mutluluğunu yaşadım. Kapalı Çarşı'daki bütün arkadaşlarımızla iletişimimiz gerçekten bir numara, dostluklarımız çok güzel. Herkes birbirini tanır, destekler gerçekten İnegöl'de bu işi yapmak bizim için büyük bir fırsat kesinlikle büyükşehirlere benzemez herkes canı gönülden birbirine iyi davranır yardımcı olur. Bunun yanı sıra ufak tefek inşaat işleri yapmaktayız ama ben kesinlikle herkesin kendi en iyi bildiği işi yapmaları düşüncesindeyim.

*****  Emre Bey, sizi yakalamışken tabi altınla da ilgili gelişmeleri sormak isteriz. Geçtiğimiz yıl bir ara Piyasalar bayağı bir çalkalandı, altın fiyatları bayağı bir yükseldi. 2021 yılına yalnız sakin bir giriş yaptı gibi,  2021 yılı ile beklentileriniz neler altın ve döviz ile ilgili?

ALTIN HER ZAMAN GÜVENLİ LİMANDIR

---- Gerçekten doğru söylediniz geçtiğimiz sene Altının onsu 2.040 Dolara kadar yükseldi, bu dünyadaki en yüksek seviyesi. Bunun yanı sıra aynı anda yurt içinde dövizin yükselmesinin etkisiyle fiyatlar zirveye çıktı. 2021 yılına girerken tabii biraz altın sakinleşti, Geçtiğimiz seni 527 liraya kadar çıkan altının gramı şu an 440 lira seviyesinde. Bununla birlikte 2021 yılında dolarda da bir geri çekilme tahminim var şu an 7.40 civarı olan dolar kurunun 6.50-6.70’lere kadar ineceğini tahmin ediyorum. Böyle olduğunda altın biraz daha durağanlaşılacaktır diye tahmin ediyorum. Rakamları hiç unutmam 2003 yılında ilk dükkanı mı açtığımdan bu zamanlara Altının geldiği seviye ile doların gelmiş olduğu seviyeyi karşılaştırdığınızda altının getiri anlamında yatırımcısını dolara göre 5-6 kat daha fazla değer kazandırdığı görülmekte. Bu da altının ne kadar önemli güvenli bir yatırım limanı olduğunu göstermekte.

Bu bağlamda ben yatırım yapma niyetinde olan kişilerin mutlaka dövizden, mevduattan çok altına yönelmelerinin kendilerinin yararına olacağı kanaatindeyim buradan onlara böyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

**** Kapalıçarşı anlamında da gerçekten İnegöl Çarşısı bu bölgenin önde gelen çarşılarından değil mi?

İNEGÖL BAMBAŞKA!

---Evet, bu şekilde tabi İnegöl'de kent anlamında da çok avantajlı 96 Köyü ve merkezi ile birlikte 400 bine yakın nüfusuyla Türkiye'de onlarca şehir merkezinden daha büyük durumda. Mobilyacılık sektöründe olsun, hizmet sektöründe olsun gerçekten İnegöl iş potansiyeli anlamında da çok avantajlı. İşsizlik olmadığı gibi, işçi arandığını söyleyebilirim. Zamanında Alinur Aktaş başkanımızın başlatmış olduğu bayanlarımızı iş hayatına katma anlamında yapmış olduğu çalışmalarda büyük yol almış durumda ve onlar da gerçekten İnegöl ekonomisine büyük katkı sağlamakta, durum tabii böyle olduğundan İnegöl'de çalışma hayatı güzel bir seviyeye gelmiş durumdadır. Bu güçlü potansiyel aynı şekilde İnegöl Kapalıçarşı’mıza da yansımış bulunmaktadır. Buradaki bütün arkadaşlar birbirlerini tanırlar. İnegöllü hemşerilerimizin çarşımızda olması, bu bağlamda dayanışma anlamında da bizi daha güçlü kılmaktadır. Çarşımıza yabancı sokmama tavrımız bu şekilde devam etmektedir, bizim için kesinlikle para öncelikli değildir, paradan daha önemli olan şeyler vardır.

****Kuyumculuk sektöründe gerçekten güzel bir süreç yaşayarak  bugünlere gelmişsiniz Emre Bey, çocukken aklınızda  işte ben şu meslekte çalışmak istiyorum, dediğiniz bir meslek grubu var mıydı?

ECZACI OLSUNLAR İSTERİM

---- Daha çocukken nedendir bilinmez Eczacılık mesleğini çok severdim, mutlaka bir günde Eczacı olmayı isterdim. Fakat bu kısmet olmadı şimdi çocuklarım Eczacı olsunlar diye onlara telkin ediyorum. Çünkü eczacılık mesleğini hala çok seviyorum.

**** Emre Bey altın seçeneklerinizin yanı sıra pırlanta ve daha başka saat modellerinizin de olduğunu görüyorum. Bu bol çeşit ve seçeneklerinizle ilgili neler söylemek istersiniz?

KAR MARJIMIZI MİNİMİZE ETTİK

--- Altın bileziktir, küpedir, diğer takı çeşitlerimizin yanı sıra pırlantada birbirinden fazla seçeneğimiz ve bunun yanı sıra marka saatlerimizle de İnegöl'de yaşayan vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Bu manada da İnegöl kapalı Çarşısı'nda çeşitlilik anlamında gerçekten oldukça iddialıyız. Bunun yanı sıra bizler kesinlikle burada müşterilerimizi sadece alışveriş yapmaları anlamında beklemediğimizi ifade etmek istiyorum. Gelsinler bir çayımızı içsinler, kahvemizi içsinler modellerimizi çeşitlerimizi, incelesinler biz bunu istiyoruz. Ayrıca biz satış fiyatı anlamında da oldukça karlı olanaklar sunmaktayız, müşterilerimize. Normalde sektörde  %1,5 karla satılan kuyum ürünlerinde biz bu rakamı %1’lere kadar indirmiş durumdayız. Buda tabii halkımıza böyle bir avantaj sağlamakta biz bu manada kar marjımızı da gerçekten minimize etmiş durumdayız. Bol çeşitli ve fiyat avantajlı takılarımızı İnegöl Kapalıçarşı No:14 Yolaçan Kuyumculuk’ta bulabilirler. Son olarak başta İnegöl'de yaşayan halkımız hemşerilerimiz olmak üzere yurt genelinde yaşayan 85 milyon insanımıza buradan fırsatını bulmuşken selamlarımı iletmek istiyorum esenlikler diliyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Bizleri çok güzel bir şekilde karşılayan insani kişiliği ve tavırlarıyla kısa zamanda kendine ısındıran Yolaçan Kuyumculuğun kurucusu Sayın Emre Yolaçan’a bizlerde çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İnegöl Kapalıçarşı

No:14

İNEGÖL-BURSA

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar