Özkan YILDIRIM

  •     Öncelikle Muhtarım bizleri, ekibimizi bu güzel yeşillikler içerisindeki temiz hava deposu, şirin mahallenizde konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Elbette sizi tanımak isteriz, Ali İhsan Yıldız kimdir?  Sonrasında da sorularımızı yöneltelim.

Bizlere, Topuk Mahallesi’ne böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için ben de sizlere elbette teşekkür etmek isterim. Ben Ali İhsan Yıldız, 1965 yılında Topuk  Mahallesi doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Genelde çiftçilikle  uğraşıyoruz buralarda. Bir dönem  Bursa'ya gittim, servisçilik yaptım. Sonrasında annem babam burada yaşlanınca mecburen köye dönüş yaptım 2008 yılında. Muhtarlıktaki ilk dönemim, önceki muhtar Hakkı abimin yanında azaydım, tabii onun yanında aza iken işleyişi çalışmayı gördüm. O kendisi çekilince onun yerine ben aday oldum ve seçildim. Hakkı abimiz  dile kolay 35 yıl muhtarlık yaptı, burada bir buçuk yıldan beri de ben  elimden geldiğince hizmetleri getirmeye çalışıyorum.

HIDRELLEZ  ALANIMIZIN PROJESİ HAZIR...

  •     Peki umutlarım ne gibi eksiklikler var köyünüzde mahallenizde? Bu süreçte  hizmetlerin gelmesi yönünde  ne gibi çalışmalar yaptınız yapıyorsunuz?


Önceki Hakkı muhtarımız zamanında burada yukarıdaki, ormancıların bahçesi deriz oraya iki kademeli, üç kademeli olarak Hıdrellez alanı yapılacaktı, proje çizilmiş olmasına rağmen ve üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef hayata geçmedi. Kaç kere gittim, üstüne düştüm, bu çizilmiş projeyi hayata geçirmekle ilgili bizim istediğimiz iki kamyon bir kepçe ,sonrasında  orada taşlar var girişte  kendi çapımızda döşeyeceğiz  ama maalesef bir türlü olmadı.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül


Telefonlarımız çekmiyor

Bunun yanı sıra burada telefonlar çekmiyor hiç bir operatör üçü de çekmiyor, tamamen doğrusunu söylemem gerekirse  bazen çekiyor, bazen çekmiyor diyebilirim. Yani şansınıza kalmış, çocuklarımız şimdi ders yapacaklar mesela internet EBA  üzerinden ama yapamıyorlar. Türk Telekom Bursa Bölge Bayisi geldi, Orhaneli müdürü geldi buraya baktılar yeri gösterdik, yer verdik 35 metre bir kablo çekilecek tamam dediler, okey dediler, ama maalesef dönüş yok mutlaka bu vericinin hayata geçmesi lazım. Ayrıca tabi sabit telefonlarında  çalışmaması ayrıca bir handikap.

BAŞKANLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ..

Gerçekten bizim için sıkıntı oluyor insanlar Telefonunun  çekebileceği bir yer bulmak konusunda acil durumlarda tedirginlik yaşıyorlar. Sabit telefonlarla ilgili  Göynükbelen’den  gelen hattın kablolarının  çalınmış olmasından dolayı maalesef sabit telefonlarımızda  çalışmıyor. Mutlaka bu vericinin bir an evvel kurulması lazım ve böylelikle  burada yaşayan vatandaşlarımızın kolay bir şekilde haberleşmesinin önünün açılması lazım diye düşünüyorum.. Bu konularla ilgili değerli belediye başkanlarımızdan destek bekliyoruz.


KANALİZASYON VE YEMEKHANE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..

Bunun yanı sıra alt yapımızla kanalizasyon ile ilgili sıkıntı var, şimdi merkezin içerisinden kanalizasyonlar yapılacak. Bazı zamanlarda tıkanıyor sorunlar yaşıyoruz dönem dönem  gerçekten büyük sıkıntı yaşanıyor.  Bu konuyla ilgili  ölçümler yapıldı,  pafta numaraları da gördüğünüz gibi verilmiş olmasına   rağmen bu konuyla ilgili bir gelişme olmadı. Bu konularla   ilgili gelişmelerin  olmasını bir an evvel bekliyoruz. Köyümüzde biz Ramazan'da bugün ben, yarın diğer abimiz herkes yemek veriyor sırayla. Bu görmüş olduğunuz ön tarafı ben yaptım, ben aslında ayrıca demir doğramacıyım. Yemekleri burada yiyoruz maalesef. Hemen bizim burada yan tarafta yerimiz var  300 metrekarelik bir alanımız mevcut oraya yemekhane istiyoruz ,bütün köylerde var ama bizim köyümüzde yok, yeri de hazır ayrıca. Çok da münasip, önceden o yer  köy tüzel kişiliğinindi, şimdi Milli Emlak'a bağlı ve boş. Çok güzel bir şekilde oraya yemekhane yapılabilir diye düşünüyorum.Yapılması durumunda çok büyük bir eksikliği giderecek. Sonrasında tabii o yemekhanenin üstüne komple bir düğün salonu da olabilir her şey olur işte haftada bir doktorumuz geliyor, orada bir kendisine doktor odası da yapabiliriz. O da çok  güzel olur, burada  mesela şimdi caminin içindeki kütüphanede hizmet vermeye çalışıyor doktorumuz orada olmuş olsa daha sağlıklı daha güzel olur,diye düşünüyorum.

KÖYLÜME SONSUZ TEŞEKKÜRLER..

Beni destekleyen ayrıca Topuk Mahallesi sakinlerine buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bana güvendiler, bana oylarını verdiler, Muhtar olmamı sağladılar. Ben de onların bu güvenini boşa çıkartmak için gerçekten de yoğun bir şekilde çalışmalar yürütüyorum ama işte söylemiş olduğum gibi yaşamış olduğumuz bazı talihsizlikler var bu konulardaki sıkıntıları  inşallah yavaş yavaş halledeceğiz.Son olarak buradan başta  Topuk  Mahallesi'nde yaşayan hemşerilerimize ,Orhaneli'de yaşayan Bursa'da yaşayan bütün vatandaşlarıma  saygılarımı, sevgilerimi göndermek  istiyorum herkese esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı. Uzun yıllar Milli Eğitim'de görev almış olan doğma büyüme Topuk  köylü olan  Nedim  İmren amcamıza da köy için yapmış olduğu çalışmalar ve duyarlılığından dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Azimli Muhtarımıza  da köylerine hizmet getirme yolunda başarılar dilediğimizi de ayrıca eklemek istiyorum.