Özkan YILDIRIM

Öncelikle başkanım bizleri , ekibimizi tekrardan konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Uzun müzakereler neticesinde hükümetle bir anlaşmaya varıldı öncelikle isterseniz bu anlaşma neticesinde kazanımlarınız  ile ilgili bizlere bilgiler vererek röportajımıza başlayalım.

DİYANET-SEN HEP YANINIZDA

Öncelikle Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak yetkinin ve istikrarın değişmeyen adresinin bizler olduğumuzu belirtmek istiyorum.Bundan önceki birçok Toplu sözleşme görüşmelerinde kazanımlar  elde etmiştik biliyorsunuz. 6. dönemde de yine bu kazanımlarımızı yeniledik bunlardan kısa kısa başlıklar halinde bahsedecek olursam.

--- Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi müdürlüklerinde eğitim görevlisi kadrolarında bulunanların din hizmetleri tazminatına 30 puan artış sağladık.

--- Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezi müdürlüklerinde eğitim görevlisi kadrolarında bulunanların din hizmetleri tazminatına 30 puan artış sağladık.

DİYANET-SEN  BU ÜLKENİN  ÇİMENTOSUDUR

---Din hizmetleri sınıfında yer alan İmam Hatip ve müezzin kayyımların ek ödeme oranlarına 5 puan artış sağladık.

---Din görevlilerine Ramazan ayında 3 günlük fazla çalışma ücreti ödenmesini sağladık.

--- Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde vaizlere de fazla çalışma ücreti verilmesi yönünde gelişmeyi başarmış olduk.

KAZANIMLARIMIZ İLERLEYEN DÖNEMLERDE DAHA DA ARTACAK

--- Kur'an kursu öğreticilerine kayıt döneminde çalıştıkları 5 gün için ek ders ücreti ödenmesini başarmış olduk.

---Murakıpların din hizmetleri tazminat oranlarına 10 puan ilave ederek %50 artış sağladık.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

---Dini bayramlarda İmam Hatip ve müezzin kayyım ların Fazla çalışma ücretlerinde % 25 artış sağladık.

---Vaizlerin din hizmetleri tazminat oranlarına 5 puan ilave ederek %50 artış sağladık.

--- Kur'an Kursu öğreticilerinin genel idari izinlerinde de ek ders ücreti almalarını sağlamış olduk.

---Memuriyet mahallinde İlköğretim ve ortaöğretim okulu bulunmayan din hizmetleri sınıfındaki personelin çocuklarına yurt desteği verilmesini sağladık.

---Ulusal bayram ve genel tatiller de din görevlilerinin Fazla çalışma ücretleri ne %25 artış sağladık.

--- Dini bayramlarda vaizlerin fazla çalışma ücretlerine yüze 25 artış sağladık.

---Sözleşmeli Kur'an kursu öğreticilerine öğretim yılına hazırlık ödeneği verilmesi yolunda başarılı olduk.

--- Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi müdürlüklerinde eğitim görevlisi kadrolarında bulunanların din hizmetleri tazminatına 30 puan artış sağladık.

ÜLKE ŞARTLARINA GÖRE ÇOK ÖNEMLİ KAZANIMLAR

Yetkinin  ve istikrarın değişmeyen adresi olduğumuzu yapmış olduğumuz bu toplu görüşmeler neticesinde üyelerimizin,  meslektaşlarımızın kazanımlarına kazanım katmış olmanın gerçekten mutluluğunu yaşamaktayız. Elbette gönül daha da fazla kazanımlar elde etmek isterdi ,ama gerçekten ülkenin bulunmuş olduğu şartlar neticesinde bu gerçekleştirilen kazanımlarda güzel bir netice olduğunu ayrıca belirtmek istiyorum. Bursa'dan  bütün yurt sathında görev icra eden değerli İmam Hatip ve müezzin kayyımlarımıza, bütün üyelerimize  ,bütün meslektaşlarımıza sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum İnşallah ilerleyen süreçte dönemlerde çok daha güzel neticelere sonuçlara hep birlikte ilerleyeceğiz demek istiyorum