Özkan YILDIRIM

***  Ercan Başkanım sizi tanıyarak istersiniz röportajımıza başlayalım, sonrasında elbette değişik konularla ilgili sorunlarımızda olacak?

---Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için sizlere teşekkür etmek isterim. Aynı zamanda ben Yenişehir'de İyi Parti'nin ilk kurucu üyesiyim. Eskiden çıkmaz sokak gibi kalıyordu ilçe başkanlığımız sonrasında işte görmüş olduğunuz bu binaya geçtik. Yenişehir İlçe merkezini, Atatürk Anıtı'nı gerçekten çok güzel gören bir konumdayız. Sadece burası bile zaten bizim iddiamızı ortaya koyuyor. Her gün sıkıntısı olan derdi olan herkes muhalefet partisi olmamıza rağmen ilçe binamızı ziyaret ediyorlar, bizim çözüm anlamında da ne kadar başarılı olduğumuzu biliyorlar. Vatandaşlar, öğrenciler, bütün kesimler buraya gelip sıkıntılarına çözüm arıyorlar. Geçmiş dönemde olan birikimlerimizle, tecrübelerimizle halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Daha önce uzun yıllar ben Büyükşehir belediyesinde görev yaptım. Hikmet Başkan döneminde Recep Altepe döneminde Özel Kalem Müdürlüğü ve değişik görevler aldım. Ciddi bir Büyükşehir tecrübemizin var olduğunu söyleyebilirim.2019'daki yerel seçimlerde Yenişehir'de partimizin Belediye Başkan adayıydım, on seçimde %41 gibi bir oy aldık az bir farkla seçimi kaybettik. Ondan sonra bana gelen teklif üzerine İyi Parti Bursa İl Başkan yardımcılığı görevinde bulundum.2020'nin 14 Temmuz'unda Yenişehir'deki ilçe başkanlığı görevindeki arkadaşımızın yerine sayın genel başkanımız Meral Akşener tarafından Ankara'ya davet edildik kendileri bize tanıdığı için bizi bu göreve layık gördüler.

ÜYE SAYIMIZ 4 KATA YAKIN ARTTI

Zaten Yenişehir'de yarım kalan bir görevimiz vardı. Böylelikle buraya İlçe Başkanı olarak atandım tüzük gereği 30 gün içerisinde kongremizi yapmamız gerekiyordu kongremizi yaptık seçilerek ilçe başkanı olduk. Yeni yapmış olduğumuz kongrede tam 28 tane yeni arkadaşımızı siyasete kazandırdık. Farklı partilerden arkadaşlarımız geldi. İyi Parti merkez sağ bir parti biliyorsunuz ona uygun yakışır bir şekilde sağlam kemik gibi bir ekip oluşturduk. Birbirine uyumlu ve çok güzel çalışan bir ekip oluşturduk. 1 yıl önce göreve geldiğimiz zaman üye sayımız 287 idi şu an 862’ye yükseldik neredeyse 4 katına yaklaşan bir üye artışı oldu. Çok ciddi bir durum tabii insanlar bizi seviyorlar, sağ olsunlar güveniyorlar. Bu anlamda da güzel başarılı bir çalışma ortaya koyduk. Bursa ilinde de bu anlamda en başarılı ilçeler arasındayız.

ÇİFTÇİ KAZANIRSA HERKES KAZANIR

Şu an çıkın Yenişehir heykel Meydanı'na gelen geçen 10 kişiden 7'si 8'i Yenişehir'in iyi yönetilmediğini söyler. Son 2-3 seneden beri bu oran daha da arttı. Yenişehir yüze 75-80 tarım üzerinden geçimini sağlıyor. Çiftçi kazanırsa esnaf da kazanır herkes kazanır. Çiftçi kazanmazsa, kimse kazanmaz. O anlamda ülke genelinde çiftçilerimizin hayvancılarımızın çok ciddi sıkıntıları var, girdi maliyetleri vesaire çok yükseldi. Biber mesela geçen seneden bu seneye pek artmıyor ama girdi maliyetleri bu dönemde 3 kat 4 kat arttı. Bunlar çok önemli bu memnuniyetsizlikte. Bu anlamda şu an İyi Parti'ye çok ciddi bir rağbet var bu şekilde tabi küskünlükler artıyor. Belediye olarak MHP yönetimde olduğu için Milliyetçi Hareket Partisi'ne de küskünlük oluşmuş oluyor. Bu küskünlükler dolayısıyla en çok rağbet gören Parti Yenişehir'de biziz.

  **** Peki Başkanım,  ülke siyaseti ile de ilgili bizlere bir değerlendirme yapar mısınız?

GENEL BAŞKANIMIZ TEKERE ÇOMAK SOKTU

  --- Geçtiğimiz günlerde genel başkanımız tekere çomak soktu, Bütün herkesi ters köşeye yatırdı biliyorsunuz. Normalde seçimler 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var ve ama biz onun erkene alınacağını düşünüyoruz. Seneye seçim olacağını tahmin ediyoruz. Biliyorsunuz Milliyetçi Hareket Partisi adayını açıkladı bizim adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dedi Devlet Bey. Ama hala AK Parti adayını açıklamadı. Tayyip Bey ben adayım demedi. Bu durumda adaylığını açıklanması beklenir. Birkaç aydan beri medyada Millet İttifakı’nın adayı kim olacak diye tartışılıyor Meral Akşener de bizim çıkartacağız aday kazanacak dedi. Zaten en başından beri 2018'deki genel seçimlerden beri isterse genel başkanımız milletvekili adayı olabilirdi Ama milletvekili adayı olmadı. Çünkü ülkenin idare edilmesi gerekiyordu ve o manada cumhurbaşkanı adayı oldu. Son dört beş seneden beri başımıza ne geldiyse bu tek adam sisteminden geldi. Mutlaka Türkiye Cumhuriyeti'nin fabrika ayarlarına dönmesi gerekiyor, parlamenter sistemin işler hale getirilmesi gerekiyor. Bizim de mücadelemiz bu yönde. tek adamlığa en başından beri karşıyız. Zaten Milliyetçi Hareket Partisinde iken de duruşumuz buydu o yüzden istifa ettik tek adamlı Tasvip etmediğimiz için. Şu an bırakın milletvekillerinin bakanların bile hükmü kalmadı ülkemizde. Böyle bir durum ve cumhurbaşkanı adayı olmadığını geçtiğimiz günlerde söyledi sayın genel başkanımız çünkü parlamenter sisteme geçeceğiz. Bunun için de en uygun isim genel başkanımız Meral Akşener’dir.

CUMHURBAŞKANI ADAYI ‘SAĞ SEÇMENE’ HİTAP ETMELİ

Millet İttifakı'nın paydaşlarının genişleyeceğini tahmin ediyorum. Tabii ki bunlar benim şahsi düşüncem. Cumhurbaşkanı adayı anlamında herkese hitap edebilecek, ülkemizin yüzde 65-70'i sağ görüşlü biliyorsunuz bu bağlamda herkese hitap edecek sağ seçmene daha çok hitap edecek birinin adayı olması ittifakın elini ülkemizin elini daha fazla kuvvetlendirecektir diye düşünüyorum.

  ***  İsterseniz birazda yerelde Yenişehir üzerine fikirlerinizi alalım başkanım?

HEM TARIM HEM SANAYİ

----  Yenişehir'de bir tek şeyi değiştirdiğinizde her şey değişir. Eskiden böyle bir slogan da vardı. Öncelikle biz Yenişehir olarak tarım kenti mi alacağız? Sanayi kenti mi olacağız? diye karar vermemiz lazım. Sanayi kenti hiç olamadık tarımda da başarılı değiliz üretim var ama üretimin pazarlaması için kooperatif yapılanması yok, onu destekleyici unsurlar yok. Yenişehir Türkiye'nin 3 büyük ovası burası tahıl ambarı. Yaş sebze meyve her şey var ihraç edilebilir durumda ama Çiftçi yalnız kalıyor. Çiftçiyi yönlendiren elinden tutan yok. Biraz önce de anlattım zaten çiftçilerimizin ne kadar sıkıntıda olduğunu hayvancılarımızın ne kadar sıkıntılı olduğunu bahsettim. Tarım mı Sanayi mi derseniz ikisini birden yapmak lazım. Tarıma dayalı sanayi bölgeleri kazandırmak lazım. Burada hem sanayi olarak istihdama katkı yapacaksınız bu ülke ekonomisine katkı yapacaktınız aynı zamanda esnaflarımız kazanacak nakliyecilerimiz kazanacak böylelikle işsizliğe çözüm bulacağız. Bir de mutlaka üreticide kazanmış olacak. Yapılacak salça fabrikaları için domates üretilecek, kurulacak biber fabrikaları için turşu fabrikaları için üretimler artacak. Bunlar olmuyor, neden olmuyor, Yenişehir iyi yönetilmediği için olmuyor. Vizyonsuz bir yönetim olduğu için olmuyor ama bunlar çözülebilecek bunlar halledilecek. Yenişehir Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir kent Yenişehir benim özel İlgi alanım neresini isterseniz sorun bana Yenişehir'de köylerle ilgili mahallelerde ilgili her şey için konuşabilirim saatlerce burasının üzeri toz kaplanmış hazine gibi bir yer böyle bir değer. Sadece birileri gelecek ve onun üzerindeki o tozu alması gerekiyor Yenişehir önümüzdeki yılların parlayan yıldızı olacak, her ne şekilde olursa olsun.

SON AÇIKLAMA HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Ülkemiz çok büyük bir ülke kaynakları çok fazla olan bir ülke, bu sıkıntılı süreç mutlaka atılacak bundan herkes müsterih olsun. Yerel yöneticilerin belediye başkanlarının ilçenin gelecek yıllarını planlaması gerekiyor geleceğini düşünmesi gerekiyor 5 yıl sonraki kendi geleceğini düşünmesi gerekmiyor. Küçük bir örnek vereyim Yenişehir'de hemen şu yan tarafta otopark var, belki sizde aracınızı oraya bırakmışınızdır. 14.000 metrekare bir yer orası,  bir önceki belediye başkanı orasını çizdirdi,  altına otopark üstüne Belediye binası ve meydan İyi Parti olarak biz o projeyi desteklemiştik. Biz kesinlikle projeye karşı değiliz biz ranta karşıyız. Biz destekledik ama sonrasında başkan görevden ayrıldı. Şimdi ki başkan geldi oda ilk başlarda “yer altına otopark yapacağım üstüne Meydan yapacağım” dedi. Bu normal bir durumdu sonra oradaki Osmangazi Lisesi yıkıldı. Belediye Başkanı geçen sene Yenişehir'in ilk başkent olmasından dolayı Osmangazi Meydanı yapılacağını söyledi. Son olarak ben bunların hepsini iptal ettim millet bahçesi yapacağım dedi. Düzayak bir millet bahçesi. Ne olacak bu millet bahçesinde süs havuzu, çocuk oyun alanları ve 40 araçlık otopark olacak denildi. Biz buna başta inanmadık daha sonra Başkan meclise de bunu dile getirdiğinde inandık.

YENİŞEHİR’DE PARTİZANLIK SON BULMALI

Şu an belki 700-800 araç var orada. Yeraltı otoparkı iptal oldu. otoparklı olacak üstüne Meydan olacak proje Yenişehir’in geleceği ile ilgili gerçekten çok önemli bir projeydi. Tabii belediye başkanının seçim vaatlerinde Meydan yapacağım diye söz verdiğinden bu şekilde masrafsız bir şekilde Meydanı yapmış oluyor bu Yenişehir hakkını geleceğini düşünen bir çalışma değil.2 yıl sonraki seçimlerde kendi geleceğini düşünen bir çalışma. Bunun tabi topluma büyük bir zarar verdiğini söyleyebilirim. Yenişehir halkı bunu hak etmiyor, ben bunu birçok mecrada bu düşüncelerimi paylaştım bunu her ortamda söyledim. Burada halk olarak bizler Yenişehir'de hep beraber yaşıyoruz çocuklarımız burada büyüyecek, yetişecek, yuva kuracak, iş sahibi olacak bizim Yenişehir'de her zaman kaybettiğimiz şey partizancılık olmuştur. Benim takımım benim Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi ya da AK Parti, MHP, İyi Parti, CHP gibi biz burada partizanlığı  bir kenara bırakarak Yenişehir için fedakarlık yapacak ve şehir için koşulacak çalışacak olan kişileri getirmemiz lazım, partiyi  değil bugüne kadar Parti getirdi de ne oldu. Yenişehir'in kalkınması lazımdı ama kalkınamadı. Her gelen gideni arattı partizanlık dan ziyade Yenişehir halkı kendisini memleketini düşünmesi ilçesini düşünmesi gerekiyor ilçesini düşünürse Yenişehir hak ettiği yerlere çok kolay ulaşır. Röportajımız bayağı uzadı son olarak buradan başta Yenişehir'de yaşayan hemşerilerim olmak üzere Bursa'da yaşayan insanlarımıza halkımıza, 84 milyon Türk insanına Yenişehir'den sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.