Tirit, farklı bölgelerde ufak tefek değişikliklerle hazırlanan bir lezzet. Fakat nasıl yapılırsa yapılsın, ekmek, pide veya yufka et ya da tavuk suyuyla ıslatılır. Biz de Konya usulü tirit tarifine yer verdik. Sofranıza bu nefis yemeği eklemek isterseniz, tirit tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 16:45
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Yapımı için malzemeler
500 gram kuzu eti
2 adet kuru soğan
500 gram yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 adet bayat ekmek
2 adet defne yaprağı
4-5 diş sarımsak
Kimyon
Karabiber
Tuz
Tirit tarifi Nasıl yapılır?
Eti kuşbaşı şeklinde doğrayıp tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Ardından üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve kimyon ekleyin.
Ekmeği dilimleyim fırında kıtır hale getirin ve servis tabağına alın.
Etler yumuşayınca üzerine tereyağı, karabiber ve tuzu ilave edin. 10 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın.
Eti suyu ile beraber ekmeğin üzerine ekleyin.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve piyazlık doğranmış soğanları üzerine ilave edin.
Son olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Konya usulü tirit tarifi
Tirit, farklı bölgelerde ufak tefek değişikliklerle hazırlanan bir lezzet. Fakat nasıl yapılırsa yapılsın, ekmek, pide veya yufka et ya da tavuk suyuyla ıslatılır. Biz de Konya usulü tirit tarifine yer verdik. Sofranıza bu nefis yemeği eklemek isterseniz, tirit tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Tirit tarifi Nasıl yapılır?
Eti kuşbaşı şeklinde doğrayıp tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Ardından üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve kimyon ekleyin.
Ekmeği dilimleyim fırında kıtır hale getirin ve servis tabağına alın.
Etler yumuşayınca üzerine tereyağı, karabiber ve tuzu ilave edin. 10 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın.
Eti suyu ile beraber ekmeğin üzerine ekleyin.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve piyazlık doğranmış soğanları üzerine ilave edin.
Son olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaynak: Hürriyet
En Çok Okunan Haberler