Tam bir kurtarıcı yemek, hemen pişen ve lezzetine doyulmayan bu tavuk yemeğine bayılacaksınız. Güveç yemeklerini sevenler için kiremitte kaşarlı tavuk geldi.
Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 14:50
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patates
1 adet tavuk göğsü
3 diş sarımsak
500 mililitre domates konservesi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığ ıpul biber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
100 gramkaşar peyniri
1 fincan sıvı yağ
Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi
Her şeyi hazırlayıp tam sofraya getirmeden önce fırınlayın, servise saatine kadar fırında bekleme esnasında kaşar sertleşmez. Eğer fırın kullanmak istemiyorsanız ( elektrik fiyatları malum) güveci kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaşarlar eriyinceye kadar ocakta tutabilirsiniz o zaman kaynama ve cozurdama sesleriyle sofraya getirmek daha bile keyifli olur.
Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavukları ve patatesleri küp küp doğrayın.
Tavukları kızgın tavaya alıp üzerine bir kahve fincanı kadar sıvı yağ ekleyip soteleyin.
Üzerine baharatları ve domates konservesini ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Küp kesilmiş patatesleri kızgın yağda kızartıp güvece alın ve tuzlayın.
Pişen tavuğu patateslerin üzerine paylaştırın.
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip en üste tatlı bir renk versin diye toz biber serpin.
180 derece fansız fırında kaşarlar eriyinceye kadar tutup fırından alın.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Lezzeti Katlanır: Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifi
Tam bir kurtarıcı yemek, hemen pişen ve lezzetine doyulmayan bu tavuk yemeğine bayılacaksınız. Güveç yemeklerini sevenler için kiremitte kaşarlı tavuk geldi.
Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi
Her şeyi hazırlayıp tam sofraya getirmeden önce fırınlayın, servise saatine kadar fırında bekleme esnasında kaşar sertleşmez. Eğer fırın kullanmak istemiyorsanız ( elektrik fiyatları malum) güveci kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaşarlar eriyinceye kadar ocakta tutabilirsiniz o zaman kaynama ve cozurdama sesleriyle sofraya getirmek daha bile keyifli olur.
Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
En Çok Okunan Haberler