SON DAKİKA
Hava Durumu

İlhamı Çam Ağaçlarından: Kozalak Pastası Tarifi

“Yok artık kozalaklar sofrada ne arıyor?” sorularını duymaya alışın. Bu pastayı siz bile gercek kozalaktan ayıramayacaksınız. Sadece şekli değil, tadı da muhteşem bir tatlı. Evde kalan kekleri değerlendirmenin de çok iyi bir yöntemi bu tarifte. Kakaolu gevrek kullanıldı bu tarifte ancak bulamazsanız gevreği kakaoya bulayarak kendi kakaolu mısır gevreğinizi yapabilirsiniz. Hadi bakalım şaşırtmaya hazır mıyız?

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2023 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
İlhamı Çam Ağaçlarından: Kozalak Pastası Tarifi

Kozalak Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 dilim kek
  • 1 kutu krema
  • 1 paket çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı kakaolu mısır gevreği

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığ ıpudra şekeri
     

Kozalak Pastası Tarifinin Püf Noktası

Kek yerine toz halinde bisküvi de kullanabilirsiniz.

Kozalak Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kekleri elinizle ya da robot yardımıyla ufalayın.
    kozalak-pasta-1
  2. Sos tavasında kremayı ısıtın.İçine çikolatayı ilave ederek,erimesini sağlayın.
    kozalak-pasta-2
  3. Kremalı karşımı ve kakaoyu kekin üstüne döküp iyice karıştırın.
    kozalak-pasta-3
  4. Elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp armut şekli verin.
    kozalak-pasta-5
  5. Mısır gevreklerini dik dik batırın.
    kozalak-pasta-6
  6. Arzuya göre pudra şekeri serpin. Kozalak pastalarınız hazır. Afiyetler olsun!
    kozalak-pasta-8
market-icon
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.