SON DAKİKA
Hava Durumu

İftarda menüsünde 20. gün

"Bugün ne pişirsem?" diyenlere Ramazan'ın 20.Gününde birbirinden farklı iftar menüsü hazırladık. İftara çorbayla başlayıp tatlıyla bitirenlerdenseniz bu menü favoriniz olabilir. İşte kolay ve nefis iftar menüsü…

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2022 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
İftarda menüsünde 20. gün

İftar menüsü araştıranlar için çorba, sulu yemek, pilav, meze ve tatlıdan oluşan bir liste hazırladık. Güne başlarken "Bugün ne pişirsem?" diye başlıyorsanız bu liste mutfakta işinizi kolaylaştıracak. İşte Ramazan'a özel 20. Gün iftar menüsü...

20.GÜN İFTAR MENÜSÜ

Ezogelin çorbası

Bezelye yemeği

Şehriyeli pilav

Yoğurtlu acuka

Revani

EZOGELİN ÇORBASI MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 tatlı kaşığı bulgur

1 tatlı kaşığı pirinç

Pul biber ve nane

2 diş sarımsak

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

Bir miktar tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

2 litreye yakın sıcak su

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

Ezogelin çorbası tarifi için önce soğanlar rendelenir ve sarımsak ezilerek ikisi de tereyağında kavrulur. Soğanlar kavrulunca nane, kırmızıbiber ve salça ilave edilerek kavrulur. Ardından mercimek, pirinç, bulgur ve tuz da ekleyerek karıştırılır. Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın su ezogelin çorbası üzerine ilave edilir. Düdüklünün kapağı kapatılır. İsteyenler normal tencerede de yapabilir. Afiyet olsun...

BEZELYE YEMEĞİ MALZEMELER

2 adet büyük boy patates

1 adet büyük boy havuç

1 kilogram ayıklanmış bezelye

2 adet küçük boy soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2,5 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı pul biber

2,5 su bardağı sıcak su

Az sıvı yağ

BEZELYE TARİFİ

Bezelye tarifi için önce yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun. Ardından salçayı da ekleyip karıştırın.

Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın ve ekleyin.

Tuzunu ve pul biberini de ilave edip, birkaç dakika daha karıştırın.

Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin. Bezelye yemeği hazır afiyet olsun.

YOĞURTLU ACUKA İÇİN MALZEMELER

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 diş turşu sarımsak

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı karabiber

1 havuç ceviz içi

YOĞURTLU ACUKA YAPILIŞI

Yoğurt hariç tüm malzemeyi püre kıvamı alana kadar mutfak robotundan geçirin. Son olarak azar azar yoğurdu ekleyip karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.

HAŞHAŞLI REVANİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı haşhaş

1 su bardağı şeker

3 tane yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su

2 su bardağı şeker

İsteğe göre üzeri için:

1 paket krem şanti

1 çay bardağı süt

HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ

Revani tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırın ocağa koyun. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Haşhaşlı revaninin kek hamuru için önce şekerle yumurtayı köpürtene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırın. Sonra irmik, un ve haşhaşı ilave edin karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Revaninin ilk adımı tamamdır.

Kek pişerken krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın. 15-20 dakika dolapta beklesin.

Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbeti biraz çektikten sonra üzerine krem şantisini sürün. Krem şanti sevmeyenler sade de tüketebilir. Şerbetli tatlı olduğu için şart değildir.

Haşhaşlı revaninin üzerini fıstıkla veya haşhaşla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Revani tarifi damaklarınızı şenlendirmeye hazır. Afiyet olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.