Tüm dünyayı ve ülkemizi hızla etkisi altına alan koronavirüse karşı, en ön safta savaşanlar elbette ki sağlık çalışanları. Onların fedakâr çalışmaları, yıllar geçse de unutulmayacak.

Bu savaşta, devlet hastaneleri kadar, özel hastanelerde toplum sağlığı için var güçleriyle çalışıyorlar. Hali hazırda Sağlık Bakanlığı genelgesiyle özel hastaneler, pandemi hastanesi ilan edilerek, koronavirüs salgınına karşı etkin rol almaya başladılar.

Bursa’daki özel hastanelerin koronavirüs salgınına karşı hazırlıklarının konuşulduğu LINE TV’deki programın konuğu olan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen de, “Zor günlerden geçiyoruz ama zor günlerin kahramanı olmak nasip işidir. Bugünlerin kahramanı olmak da bizlere nasip oldu” dedi.

Sürecin Sağlık Bakanlığı ve hükümet tarafından başarılı bir şekilde yönetildiğini söyleyen Prof. Dr. Bilgen, özel hastanelerin pandemi hastanesi olarak ilan edilmesiyle tedbirli olarak, önleyici faaliyetleri ön plana çıkarmalarına imkan tanıdığını sözlerine ekledi.

Türkiye her zaman olduğu gibi, bu zorluğun altından da dayanışma ve birliktelikle kalkacaktır. Ve bizler bu zor zamanların kahramanlarını her zaman minnetle hatırlayacağız.

KAYA’DAN SABIR VE YAPICI OLMA ÇAĞRISI

Koronavirüs sosyal hayatı olduğu kadar, ekonomik hayatı da olumsuz yönde etkiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı ekonomi güven endeksi verilerine göre, ekonomik güven mart ayında 5,9 puan azalarak 91,8 değerine düştü.

Mart ayının ikinci yarısıyla birlikte iyice hissedilmeye başlayan salgının ekonomiye etkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan GESİAD Başkanı Murat Kaya, tüm dünyanın içinden geçtiği bu olağanüstü süreçte daha sakin ve umutlu olmamız gerektiğini söyleyerek, kamu ve vatandaşlar olarak sabırlı ve yapıcı olmamız çağrısında bulundu.

Kaya’ya göre bu dönemi az hasarla atlatırsak, daha parlak bir gelecek bizi bekliyor. Kaya bunun için tüm kesimlerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

ŞOFÖRLER DESTEK BEKLİYOR

Vatandaşların salgından korunmak ve virüsü yaymamak için sokağa çıkmaması, toplu taşımalara binen yolcu sayısının yarı yarıya azaltılması kararından en çok etkilenen meslek dalı şoförler oldu.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, bu zorlu süreçte, devletten destek beklediklerini söyledi. Alınan kararların hem vatandaşın hem de şoförlerin sağlığını korumak açısından oldukça yerinde olduğunu ifade eden Topçu, ancak hem dolmuşların hem de taksilerin kazançlarının yakıt parasını karşılamadığını söyledi.

Hükümet ‘Ekonomi İstikrar Kalkanı’ paketiyle hızlı ve doğru ekonomik tedbirleri açıkladı ve yeni destekleri de açıklamaya devam ediyor. İnanıyorum ki, bu süreçte taksici esnafı da mağdur bırakılmayacaktır.