2. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, 21-22-23 Ekim 2016 tarihleri arasında bu şirin ilçemizde yapılacak...

Festival öncesi Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim Atatepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısıyla projeyle ilgili ön bilgilendirme yaptılar.

Bizde 'agazete' ekibi olarak Atatepe'de yerimizi aldık ve zeytin festivali ile ilgi detayları öğrendik.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, zeytinin ağaçların atası kabul edildiğini, kutsal kitaplarda da yerini almış bir meyve olduğunu hatırlatarak söze başladıve, zeytin dalının Nuh Peygamber’den günümüze barışın önemli bir sembolü olarak görüldüğünü de dile getirdi.

Bu tarihi anekdotlardan sonra ise zeytinin sağlığa olan sayısız faydalarından bahsetti. Başkan Yılmaz son olarak da üretici adına taşıdığı ekonomik değerin ekmek teknesi olma özelliğiyle milyonlar için kazanç kapısı hayatını idame ettirme meyvesi olduğunun altını çizdi...

Adını ülkemizin en fazla tercih edilen sofralık zeytinine vermiştir.'Gemlik zeytini ilçeyi de zeytinin başkenti Gemlik' haline getirmiştir... İşte böylesine hayatımızın 'en önemli kara noktalarından' zeytinimizin tanıtımı için kollarını sıvayan Gemlik Belediyesi,ulusal ve uluslararası düzeydeki festivalin  2.'sine 21-22-23 Ekim tarihleri arasında imza atacak.

Hedef belli tabiki... Gemlik Zeytini’ni hak ettiği noktaya çıkarabilmek...

Üreticinin ve tüccarın emeklerini korumak.

Gemlik Zeytini’nincoğrafi işaret belgesi alması sağlamak...

İşte bu amaçları hayata geçirmek için 2. Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali'ni organize eden Gemlik Belediye Başkanlığı ve Gemlik Kent Konseyini 3 günlük zor ama o kadar da o kadar heyecanlı bir gündem bekliyor...

23 Ekim'e kadar sürecek olan festivalde kültürel aktiviteler de yer alacak. Yabancı halk oyunları gösterileri, panel, hasat şenliği, zeytinlik ziyaretleri, çocuk etkinlikleri, tiyatro, resim ve fotoğraf sergisi, spor müsabakaları ile dolu dolu üç gün yaşanacak ilçede.

Ve Yılmaz Başkan'ın kapanış dileği: ‘Zeytin gibi sağlıklı, bereketli ve uzun bir ömür dileklerimizle…’