AK Parti'nin kalelerinden Bursa mitingi hem iktidarın hem de muhalefetin ilgi odağıydı.

Ortaya çıkacak tablo merak konusu idi.

Miting 3 saat gecikmeli başlayınca Kültürpark sohbet bahçesine döndü.

Belediye başkanları, eski vekiller, eski yöneticiler ve yeni yöneticilerle sohbet etme imkânını birçok insan yakalamıştı.

Kimine göre miting organizasyonu için yeterli çalışma yapılmadığı, kimi yöneticilere göre çok çalıştıkları konuşuluyordu.

Kimilerine göre ise zaten 'Reis'e olan sevgiden dolayı geliyorlardı.

Mübarek ramazan ayı olması ve gelenlerin çoğunun oruçlu olması, havanın sıcak olması ve gecikmeli başlamasına rağmen katılım gene zirve idi…

Evet, seçimlere 13 gün kala Bursa’ya miting için gelen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Atatürk Stadyumu Meydanı'nda halka seslendi.

Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan, genel ve yerel siyasetten dünya gündemine, ekonomiye, sağlıktan spora değindi. 16 yılda yaptıkları icraatları anlattı. Bundan sonra yapılacaklarını dillendirdi.

Bir taraftan da ana muhalefete yüklendi. İnce'nin CHP seçimlerindeki bir videosunu vatandaşlara izletti.

Peki,Bursa için neler konuşuldu?

*  TOKİ aracılığıyla Bursa'da toplam 20 bin 871 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, 2002'ye kadar Bursa'ya 200 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, buna 343 kilometre yol daha ekleyerek 543 kilometreye ulaştırdıklarını anlattı.

Toplam maliyeti 1,5 katrilyon lira olan 16 yol projesinin yapımlarının sürdüğü, İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin 141 kilometrelik kesiminin Bursa sınırlarında olduğunu, 73 kilometrelik kesiminin tamamlandığını söyledi.

Bursa-Bilecik hızlı tren projesinin yapımının süratle devam ettiğine değindi.

Gemlik Limanı'nı Bursa'ya bağlamak için hayata geçirecekleri Bursa Gemlik Demiryolu projesinin hazırlıklarının tamamlandığını ve yakında yatırım programına alınacağını söyledi.

* "Uludağ'ı dört mevsim turizmin yapılacağı merkez haline getiriyoruz" dedi.

Bursa'ya gelecek yüksek hızlı tren için şehirde gar yapacaklarını, son 16 yılda şehre 18 baraj ve 15 gölet inşa ettiklerini, 11 baraj ve 2 gölletin yapım çalışmalarının da devam ettiğini anlattı.

İnşa ettikleri sulama projeleriyle Bursa'da 517 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını ifade etti.

Bursalı çiftçilere son 16 yılda toplam 1,4 katrilyon lira tarımsal destek verdiklerini söyledi.

Hayvancılıkla uğraşan Bursalı çiftçilere yüzde 50 hibe verdiklerini, ipek böcekçiliği yatırımlarını desteklediklerini, alet ekipman alımı ve dut bahçesi tesisine yönelik yatırımlara yüzde 100 hibe sağladıklarını aktardı.

Tarımsal üretimi artırmak için Bursa'da dört tarımsal ovayı sit alanı olarak koruma altına aldıklarını söyledi.

16 yılda toplam 275 bin kişiyi İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirdiklerini, işveren ve sigortalılara 5,7 katrilyon lira tutarında teşvik verdiklerini vurguladı.

* "Bursa'da bir Teknokent, 90 Ar-Ge merkezi, 12 tasarım merkezi kurduk. Öte yandan Bursa Teknolojik Organize Sanayi Bölgesi'nin çalışmaları devam ediyor" hatırlatması yaptı.

Bu yatırımların Bursa ve Türkiye ekonomisine 100 katrilyon katkı sağlayacağını belirterek, 150 bin kişiye iş imkanı ve 40 milyar dolar ihracatın bu proje kapsamında gerçekleşeceğini söyledi.

Eğitimde 7 bin 886 yeni derslik yapıldığını belirtti.

Yüksek öğrenim öğrencileri için 2 bin 738 kişi kapasiteli yurt binaları inşa ettiklerini ve yeni yurtların yapımının devam ettiğini söyledi.

Bursa'da 24'ü hastane olmak üzere 59 sağlık tesisini hizmete sunduklarını anlatan Erdoğan, Bursa'ya bin 355 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi yaptıklarını ve gelecek yıl bu hastanenin hizmete gireceğini müjdeledi.

Bursa'ya bir Türk İslam Eserleri Müzesi kazandırarak bütün eserleri tek çatı altında toplayacaklarının bilgisini verdi.

Özetle Bursa’ya 16 yılda 44,5 katrilyon yatırım yapıldığı ve bu yatırımların daha da artarak süreceğinin sözünü verdi.

Bu arada bir şey söylemem gerekir ki Reis'e biraz yanlış bilgi aktarılıyor gibi...

Bursa'da Millet Bahçesi olmaya aday en güzel yer Yunuseli Havaalanı ve çevresidir.

Bunu hatırlatmak bence Alinur Başkan'ın görevidir.

Eğer çok farklı bir proje yoksa Sayın Cumhurbaşkanı bu konuya çok sıcak yaklaşacaktır.

Bu konuda da Bursa kamuoyunun açık desteği vardır hatta muhalefetin bile...

Çünkü Bursa son yıllarda turizmde geriledi. Yapılacak ‘Millet Bahçesi’ sadece Bursalılar için değil dışarıdan gelecek yerli ve yabancı turistler için çekici gücü olacak özel bir projedir.

Şanlıurfa’da olduğu gibi Bursa’da yapılacak tek çatı altında toplanacak müze de önemli katkı sağlayacak turizm için…