Dünkü ‘Yunuseli ‘Millet’e yakışır’ başlıklı yazımıza istinaden MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Cemil Aydın’dan yorum, destek ve ayrıca tamamlayıcı bilgi geldi.

Aydın, manşet haberimizin geçtiğimiz hem meclis oturumunda hem de diğer platformlarda dile getirildiğini,benzer görüşleri Bursa kamuoyu ve yerel yönetim erkleri ile paylaştıklarını dile getirdikten sonra ekledi:

"Yunuseli Havaalanı arazisi Millet Bahçesi olsun önerimizi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a Haziran ayı meclis toplantısında çağrıda bulunduk.Yazınız vesilesiyle çağrımızı yineliyoruz, bilgi ve değerlendirmenize sunuyorum.‘Son aylarda sık sık tartışılan, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın görüşmesinde gündeme gelen Yunuseli Havaalanı arazisi, İstanbul Atatürk Havalimanı örneğinde olduğu gibi doğal yapısının da çok elverişli olması nedeniyle park ve bahçe olarak Bursalılara hizmet verebilir mi?

Bursa kamuoyunca tartışılmasında fayda vardır kanaatindeyiz.”

                          ***

Daha sonra Cemil Aydın’la yüz yüze konuştuk bu önemli konuyu. Aydın’ın verdiği açıklamayı aynen sizlerle paylaşıyoruz:

"Sayın Alinur Aktaş,Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde Yunuseli ile ilgili projelerini ilettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanımız ise 'dur bakalım acele etme' ifadesini kullanmış.

Bu olay gündeme gelince büyük ihtimal toplu konut ya da benzer bir yapılaşma düşünülüyordu.

Biz ilk olarak meclise şunu teklif ettik. Asıl olan Yunuseli’nin doğal haliyle korunmasıdır.

İlle de bir yapılaşmaya gidilecekse, açılacaksa Soğukkuyu, Adalet, Yunuseli veetrafındaki mahallerindekiokulları buraya taşıyarakburaları ‘Eğitim Vadisi’ yapalım.

Okulları taşıdığımız alanlarda dasosyal donatı alanı ortaya çıkmış olur.

Yunuseli’nin eğitim vadisi olması için teklifi yaptığımızda MustafaDündar o zaman dedi ki‘Orasını neden dolduruyorsunuz. Doldurmayalım, Kent Meydanı’nı örnek göstererek, biz Osmangazi Belediyesi olarak yoğunluğu daha da azaltıyoruz ve açıyoruz. Orayı niye dolduruyorsunuz.’

Daha sonra Atatürk Havalimanı ile Millet Bahçesi gündeme geldiğinde Haziran ayı meclisinde Mustafa Dündar’a bir çağrıda bulundum. Tam istediğiniz noktaya gelindi. YunuseliHavaalanı, Atatürk Havalimanı ikisinin de Millet Bahçesi olması örtüşüyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın iradesi ortada. Sizin de ortaya çıkıp çok güçlü bir sesle buranın yoğunlaşmadan, yapılaşmaya açılmadanMillet Bahçesi olması yönünde bir irade beyanınızı ortaya koymanızı istiyoruz. Biz bunu MHP olarak Millet Bahçesi olmasını destekliyoruz dedik.Mustafa Dündar ise seçim sürecine atıfta bulunarak net bir şey demedi."

Bizde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a telefonla ulaştıkve fikrini sorduk.

Dündar "Millet Bahçesi için Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği yer Atatürk Stadı Meydanı’dır.

Yunuseli ise şehrin nefes alması gereken bir yerdir. Orada yapılaşma olmaması gerektiğini ancak kamu hizmeti yada okul yapılabilir bir kısmına ancak oranın çoğunluğunun doğal haliyle kalmasıdaha doğru olur" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı eski okul ve iş arkadaşımız Alinur Aktaş’a da telefonla ulaştık.

Başkan Aktaş, “Yunuseli Havaalanı arsası için Cumhurbaşkanı’yla konuştuk. Ancak Millet Bahçesi ile ilgili konuşmadık. Ancak Yunuseli Havaalanı arsası Millet Bahçesi için manşete taşıdığınız ‘Yunuseli ‘millet’e yakışır’ önerinize bende kesinliklekatılıyorum, orasıdoğru bir yerdir. Millet Bahçelerinin milletimizin istifade edeceği önemli yerler olacaktır. Çok doğru ve isabetli projelerden biridirMillet Bahçesi” dedi.

                          ***

Atatürk Stadyumu Meydanı Kültürpark’a dahil edilebilir. Entegre edilip daha iyi bir miting alanı yapılıncaya kadar burası yine kullanılabilir.

Yeşil Bursa'nın her geçen gün çarpık yapılardan dolayı şehir içi yeşili azalıyor.Hazır ele iki fırsatgeçmişken şehre iki oksijen deposu kazandırılabilir. Doğru zamanda doğru planlama ile Bursa'ya büyük bir iyilik yapılmış olur.

Daha önce Başkan Aktaş ‘Bursa için büyük düşünmeliyiz’ demişti. YunuseliHavaalanı arazisinin şehrin çıkarları doğrultusunda değerlendirileceğini söylemişti. Bizde inanıyor ve umuyoruz kitoplumun ve şehrin yararına en güzelinin yapılması için takipçileri olacaklardır.

İstanbul ve Ankara’da yapılacak Millet Bahçesi’ne baktığımızda Bursa’da eski stadın yerinde yapılırsa şayet çok küçük kalır.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ 11 milyon 700 bin metrekarealana yapılacak park dünyanın en büyük 3. şehir parkı olacak.

Ankara’da 1 milyon 700 bin metrekare…

YunuseliHavaalanı arsası 1 milyon 400 metrekare…

Bursa için olması gereken yer ve kaç dönüm olması lazım sizce?