Geleneksel hale gelen Bursa Kastamonu Günleri yarın başlıyor. 'Yine, yeni ve yeniden' o şirin kentin havası Bursa'ya taşınacak. 

Düzenlenen programların etkisiyle Kastamonu, Bursa’da bilinir bir şehir oldu; bir marka… Peki, bu nasıl oldu? Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Tiftik ve ekibinin çalışmaları ve gayretleri sayesinde.

Geleneksel hale gelen Bursa Kastamonu Günleri'nin basın toplantısına davet üzerine dün biz de katıldık.
Tiftik Başkan, "Kalbimiz önce insanlık ve vatanımız, sonra da doğduğumuz ve doyduğumuz kentler olan Kastamonu ve Bursa’ya fayda sağlamak için atıyor. Kentlerimiz arasında işbirliğinin geliştirilmesi gücümüzü artıracak ve bizleri daha da bütünleştirecek düşüncesiyle yola çıktık. Biz Bursa’da Kastamonu’yu layıkıyla temsil edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bursa’da yaşarken içimizde yaşattığımız Kastamonu kadar, Kastamonu kent protokolü, kent dinamikleri ve sesimizi duyurmamızı sağlayan basın mensuplarının desteği bize güç vermiştir. 10 yıl önce göreve geldiğimizde kendimize 3 büyük hedef belirlemiştik.

1-Bursa Kastamonu konağı: Nilüfer Belediyesi’nin öncülüğünde 170 dönüm arazi tahsis edildi. 50 milyon Euro bedelle, 81 il, Balkanlar ve Kafkasların da içinde yer alacağı yöresel konakların yapıldığı uluslar arası turizm projesi olan ‘Anadolu Arastası’ Hemşeri Dernekleri Yerleşkesi’nde Kastamonu olarak yerimizi alarak Bursa’da Kastamonu konağının yapılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılması sağlanmıştır.

2-Bursa Kastamonu günleri: Kastamonu’nun ticari potansiyeli, tarihi, turizmi, kültürü, halk oyunları, el sanatları, yöresel gıdalarını tanıtabilmek için 2012 yılından bu yana üst üste Bursa Kastamonu günleri düzenlenmiştir. Etkinliklerimizde stant açan Kastamonulular tanıtımlardan alınan neticeler sonucunda Tosya pirinci, Taşköprü sarımsağı, Azdavay balı, siyez bulguru, pastırması ve çekme helvasının Bursa’da satışı sağlanmış ve bayilikler verilmiştir. 

3-Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu: Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Bursa’nın 17 ilçesinde teşkilatlanma çalışmalarını başlatarak her ilçede temsilci seçilmiştir. Federasyon olabilmek için 5 yıl boyunca alt yapı hazırlanmış, 23 Kasım 2014 tarihinde Bursa, Gemlik, Yıldırım, Nilüfer Kastamonulular derneği, Bursa Kastamonu Sanayici Ve İşadamları Derneği’nden oluşan Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu kurularak tek çatı altında toplanmıştır" dedi.

İKİ ŞEHİR TEK YÜREK 
Doğduğu ve doyduğu topraklar arasında çok güzel bir denge kuran Tiftik Başkan’ın önderliğinde bu yıl sekizincisi gerçekleşecek olan 8. Bursa-Kastamonu günleri 21-24 Haziran 2019 tarihleri arasında Osmangazi/Çarşamba Pazar Park içinde düzenlenecek.
'Yine, yeni ve yeniden' o şirin kentin havası Bursa'ya taşınacak.
Yeşiliyle, deniziyle, tarihiyle Bursa ile birçok ortak noktası olan Kastamonu’yu tanıtmak üzere 8 yıldır Bursa’da organizasyonlar düzenleyen Tiftik, bu konuda öncü olduklarını ve çok sayıda ilin Bursa’da tanıtım yapmaya başladığını bu gelişmelerden de dolayı sevindiklerini dile getirdi.
Açılışı yarın 15.00’te gerçekleştirilecek olan etkinlik, Merinos karşısında bulunan Çarşamba Pazar Park’ta ziyaretçilerini bekliyor. Kastamonu’ya ait yöresel gıdalar, el sanatları ve hediyelik eşyaların yer aldığı stantları gezmenizi ve görmenizi tavsiye ederim. 
Kastamonu’nun güzelliklerini ve özelliklerini gidip yerinde görme şansım olmuştu.
Gidemeyenler için yılda bir kez de olsa ayağınıza gelen bir fırsattır.
Bizler 81 ilin tarihi, yöresel gıdaları, gelenekleri ve sanatları ile bir bütünüz.