Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluklarından biri de vatandaşları teşvik ederek toplum yararına işler yapmalarına katkı koymaktır. Bu bağlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü birlik ve beraberliğimizi güçlendirip, yardımlaşma ve dayanışma geleneğini yaşatarak kente değer katan ve örnek davranış sergileyen vatandaşlar arasında “ayın vatandaşı” nı seçiyor.  Bu kişileri onurlandırmak adına da onlara çeşitli hediyeler veren büyükşehir belediyesi, şimdi de “Yılın Vatandaşı”nı belirliyor.

2021 yılı içerisinde seçilen “ayın vatandaşları” arasından seçilecek olan “yılın vatandaşı”nı ise Bursalılar belirleyecek.  Liste epey uzun,  hayvan severlerden doğa dostlarına, bilim insanlarında doktorlara, yardım gönüllülerinde sosyal sorumluluk projelerinden yer alan ve 2021 yılında içerisinde “ayın vatandaşı” seçilenler şimdi kendi aralarından tatlı bir rekabet halindeler.  Benim favorim net aslında oyum da belli lakin yönlendirme olmaması için buradan yazmıyorum.  Siz de https://www.bursa.bel.tr/yilin_vatandasi adresinde desteklediğiniz adaya oy verebilirsiniz.

Aslına bakarsanız Bursa Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu çalışma topluma yararlı olmak isteyenlerin teşvik edilmesi anlamından oldukça iyi bir fikir.”Yılın vatandaşı” olarak seçilecek olan kişi bu ay içerisinde gerçekleştirilecek olan Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda açıklanacak. Bakalım Bursalılar yılın vatandaşı olarak kimi seçecek. Sonuç ne olursa toplum için karşılıksız çaba sarf eden her bir birey zaten her zaman yılın vatandaşıdır… Önemli olan da bu kişilerin her daim takdir edilmesidir.