"Tutum, Yatırım, Türk Malları Haftası" olarak bilinen "Yerli Malı Haftası" 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Kutlanmaktadır diyoruz, ancak ne önemi, ne değeri, ne de vizyonu kalmamış bir haftadır!
1946 yılından itibaren kutlanan, 1983 yılında adı "Tutum, Yatırım, Türk Malları Haftası" olarak değiştirilen "Yerli Malı Haftası" önemi hâlâ anlaşılamamış bir etkinlik olarak tarihe geçmiştir.
"Önemi anlaşılamamış" diyoruz, çünkü bu haftaya değer verilmemektedir. Değer verilseydi, sadece bir hafta değil, her gün önemine vurgu yapılsaydı, "yabancı marka düşkünü" nesiller yetişmez, ithalat patlamaz, cari açık bu denli olmazdı.
Kalite Birliği olarak yürüttüğümüz "MİLLİ SES VER PROJESİ" çalışmalarında gördük ki; DUYARSIZLIK VE DUYGUSUZLUK devam ediyor.
 
Halktan önce yöneticiler, öğrenciden önce öğretmenler, işçiden önce sanayiciler duyarlı ve duygulu olmalıdır.
Göstermelik etkinliklerle değil, sonuç odaklı faaliyetler gerçekleştirilmeli, sadece bir haftayla sınırlı değil, sürekliliği olan organizasyonlar yapılmalı, "MİLLİ SES VER PROJESİ" devlet politikası haline gelmelidir.
Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı, bilinçlendirme çalışmalarında öncü olmalı, bu konuda, öğrencilerden önce (Üzülerek ifade edelim ki) OKUL İDARECİLERİ VE ÖĞRETMENLER bilinçlendirilmelidir!
Esnaf odalarının yöneticileri bilinçlendirilmelidir!
Üretmiş oldukları yerli ürünleri, tüketicinin tercih etmediğinden yakınan, ancak sertifikasyon konusunda yabancı hayranlığına düşüp, parayla belge satın alarak, yılık ortalama 4-5 milyar Dolar'ın yurt dışına gitmesine sebep olan sanayiciler bilinçlendirilmelidir!
 
Kanun maddesi olmasına rağmen, tüketici bilinçlendirmesi yapması gereken yazılı ve görsel basını görmeyen RTÜK bilinçlendirilmelidir.
Çuvaldızını unutmadık, onu da kendimize batıralım!
Kalite bu denli kirletilirken, uygunluk değerlendirme alanında milyarlarca dolar yurt dışına giderken, sessiz kalan, ses çıkarmayan TSE görevlileri de bilinçlendirilmelidir.  
İddia ediyoruz ve iddiamızı objektif delillerle destekleyerek diyoruz ki; "MİLLİ SES VER PROJESİ" devlet politikası haline getirilirse, TÜRKİYE AYAĞA KALKACAKTIR.


***

İTHAL ELBİSELERİNİ YAKTIRDI
"Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmamışlarsa, meydana gelen zaferler devamlı olamaz" diyen Atatürk; 
13 Aralık 1930'da "Milli İktisat ve Tasarruf Haftası" kutlamalarını başlattı.
Milli İktisat ve Tasarruf Haftası ilan edilince;
Atatürk, yurt dışından sipariş edilmiş olan bütün kıyafetlerini Çankaya Köşkü’nün bahçesine getirterek yaktırmıştır.


 Halka örnek olmak istemiş, yerli ürünlere dikkat çekmiş!
Bugün şartlarında, kimseye ithal ürünleri yakın demiyoruz. 
"BUNDAN SONRA ALMAYIN" diyoruz. 
"Yerli, kaliteli, TSE belgeli ürünleri tercih edin" diye de ilave ediyoruz.


***

YAŞASIN DOĞU TÜRKİSTAN
Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü.
Dünyada insan hakları var mı?
Var!
Müslüman Türk değilsen, hakkın da var, hukukun da var!
 
Sadece Müslüman'san, bir nebze de olsa hak ve hukukun gözetilir.
Ama Müslüman Türk'sen, ne hakkın, ne de hukukun var.
Doğu Türkistan'da zulüm var, insan hakları katliamı var, bir milletin yok ediliş hikayesi var, bir milletin katledilişi var!
 
Ses çıkaran var mı?
Kulaklar sağır, gözler kör!
Neymiş, Dünya İnsan Hakları Günü'ymüş!
Tüküreyim sizin insanlığınıza!
Yaşasın DOĞU TÜRKİSTAN!
Kahrolsun ZALİM ÇİN!..
Bu zulüm, TÜRK OLDUKLARI İÇİN!.