31 Mart 2019 yerel seçimlerine 6 gün kaldı.

Dün Cumhur İttifakı’nın ortak büyük İstanbul mitingi yapıldı.

Önceki gün Ankara ve 17 Mart’ta İzmir mitingi yapılmıştı.

Cumhur İttifakı’nın üçüncü ve sonuncu mitingi hem kalabalık hem de coşkulu geçti.

Seçimlerde hep önemli olmuştur İstanbul ve Ankara sonuçları.

Siyasi partiler var gücüyle bu önemli iki şehir için daha çok mücadele ve gayret göstermektedir.

Mitingde konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İstanbullular güneşte yanmadan, yağmurda ıslanmadan her yere rahat ulaşacaksınız. Allah’ın izniyle 1994’te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak, Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında da İstanbul’u dünyanın yıldızı yapacağız. Eğer siz mutlu olursanız ben daha çok mutlu olacağım. Ayırmak yok, ötekileştirmek yok, bizim inancımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var. Türkiye’yi cennet yapan bu güzel duygulardır. İstanbul’u da cennetten bir köşeye dönüştürmek bu anlayış ile mümkün olacak. Birbirimizi daha çok seveceğiz, daha çok kucaklaşacağız. Sahip olduğumuz zenginlikleri hep hatırlayacağız.

Bir Türkiye var, bir İstanbul var. İşte Yenikapı ruhu var. 15 Temmuz’da yenilmeyen Türkiye’nin ruhu burada. Biz bu meydanı doldurdukça ne hainlere yeniliriz, ne de ekonomimize saldıranlara eyvallah ederiz. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz” dedi.

Yenikapı mitinginde sahneye çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli, “İstanbul sıradan bir şehir değildir. Kudüs'ün kardeşi, Kerkük'ün kaderidir. İstanbul sıradan bir şehrin adı değildir. İstanbul tarihtir, medeniyettir, kardeşliktir. İstanbul Cumhur'un irfanıdır. İstanbul Cumhur İttifakı'nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir. Bu siper düşerse Türkiye'miz gider.

15 Temmuz'da zulüm ve zulmet dolu bir gece yaşamıştık. Türkiye'yi yıkmak istiyorlar; yıktırmayacağız, böldürmeyeceğiz. Tek nefes olarak Türkiye'nin gücünü dosta ve düşmana göstereceğiz. Hevesiniz boşuna, çabanız beyhudedir. İhanet çemberi ve kuşatma mutlaka kırılacaktır. Cumhur İttifakı 15 Temmuz gecesi fiilen kuruldu.  Belirsizlerin koyu sisi dağıtıldı. 7 Ağustos'taki mitingde imrenilecek ruhunu kazandı. Bu ruh sayesinde Türkiye düşmanlarına karşı sağlam bir duvar ördü. Cumhur İttifakı olarak ekonomik teröre karşı aynı gemiye bindik, beka düşmanlarına karşı aynı mevziiye girdik. 31 Mart İstanbul için kader seçimidir” dedi.

Son olarak final konuşmasını AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Erdoğan, “Şu anda aldığım resmi rakama göre 1 milyon 600 bin kişi Yenikapı'da. İnşallah 1 Nisan'dan sonra bu zaferle beraber yine burada, zaferin şenliğini yaparız”  dedi.

İstanbul’da yapılacak projeleri anlattı. Trafik, ulaşım, kreş, deniz kıyı şeridi, rehabilitasyon merkezleri, sanat hattı, biyoteknoloji vadisi, bisiklet ve yaya aksları, afet anında toplama merkezleri, 900 trilyonluk film platosu, otopark kapasitelerin artırılması, kültür ve sanat merkezleri, millet bahçeleri gibi bir çok konuda İstanbul’da yapılacak yatırımların müjdesini verdi.

Erdoğan, "Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, 'döviz yükselecek, şöyle, böyle olacak' bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’nın özelikle İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkan adayları çok donanımlı ve tecrübeliler.

Türkiye’nin neresinde oturursanız oturun mutlaka İstanbul ve Ankara’ya birçoğumuzun işi düşer.

Nimetlerinden ve külfetlerinden bizler de nasibimizi alırız.

Dolaysıyla sonuçları dolaylı olarak hepimizi ilgilendiriyor.

Bizlere düşen en büyük görev, bu Pazar günü sandığa gidip seçimimizi yapmaktır.

Kazanan halkımız, ilçelerimiz, illerimiz ve Türkiye olsun