Gözler geçtiğimiz sezon  ite kaka ligde kalan Bursaspor’da. Bir kez daha o kötü tecrübeyi yaşamamak adına beklenti büyük. Yeni sezon İlhan Cavcav ismi olacak. Neden İbrahim Yazıcı değil?

Çünkü Bursa'nın ve Bursaspor’un TFF de ağırlığı maalesef yok. Gerçi sormak lazım? Biz Bursaspor olarak İbrahim Yazıcı için ne yaptık ki?    TFF'nin yapmasını bekliyoruz! Sen değerlerimize  sahip  çıkmazsan başkasının umurunda olmaz. Olmuyor da!

Yeni sezon öncesi kulüplerimizin transferdeki yaptığı  akıl almaz yanlışlar gündeme damga vurdu. 30-35 yaş arasındaki futboldaki sonbaharını  yaşayan dünya yıldızı oyunculara gösterilen ilgi alaka ve yapılan 3-4 yıllık sözleşmeler! 

Süper lig hızla tekaütler ligine dönüyor. Transfer edilen çoğu yıldız  denilen oyuncuların yaşı 30 ve üstü.  Allah’ım akıl fikir ver bu yöneticilere. Anlı şanlı kulüplerimizin, Sneijder, Robin Van Persie gibi oyunculara verilen çılgın paralardan kurtulmak için neredeyse büyü yaptıracaklar yinede hatalarında  ısrar devam ediyor.  Avrupa’da takımların yaş ortalaması 20-22 bizde 28 ve üstü…

Bursaspor’da neler oluyor!

 “Dev toplantı gerçekleşti” haberlerini gördük basınımızda. Bu toplantıda; Transferler harici gelir kaynağı oluşturulabilecek yaratıcı fikirler ortaya atılmış, stadyumun isim hakkı ne olsun tartışılmış, Localar, kapı isimleriyle ilgili mevcut durum ortaya konmuş. 154 firma ile randevu alınmış!  Bunlar güzel hareketler ancak nedense bu toplantı taraftar nezdinde yeterli ilgiyi görmedi, heyecan ve merak uyandırmadı. Neden acaba? Nedeni basit.  Taraftar  yönetenlere güvenmiyor…

Ha unutmadan; Statta iki sezondur maçlar oynanıyor ama stat daha bitirilemedi!. Bitmeyen inşaatı, yolları ve otoparkı ve hatalı çatısıyla harbiden dünya çapında ilginç bir stat!  Haline getirdiniz.

Bitirilmeyen stada isim hakkını kim verir?

Başkan Ali Ay, toplantıya katılanlara 'bankadan alınan krediyi nasıl yararlı kullanırız?' sorusunu sorarak  cevabını aramış?!  Peki başkan bu soru profesyonel para yöneticilerine sorulması gerekmiyor mu...

Divan kurulunda;  alınacak araziden Ali Ay,  150 milyon lira geleceğini söylemişti? Projeler vardı hazırdı milyon liralar  kazanmayı hedefliyorduk,  borçlarımızı silecektik?  Şimdi  hala ne yapacağımızı mı konuşuyoruz?

Rahmetli İbrahim Yazıcı” Yeni stadın gelirleri bize verilmezse biz maçlarımızı orada maça çıkmayız” demişti. Sormak lazım. Gelirler Bursaspor’a verildi mi? 

Şampiyon olduğumuz sene Atatürk Stadı'nda yapılan 10 milyon TL. masrafı Bursa Büyükşehir ödeyecekti ama  Yazıcı Başkan “Yine biz ödedik” demişti. Sayın Ali Ay bu konuda Başkan Altepe'ye soru sorabildi mi?

-Transferde ne yapıyoruz 

Rakiplerin uçakları  iniyor, çatır çatır  transferler yapılıyor. Bursaspor bekliyor. Bizde bekliyoruz. Yazılı ve görsel medya ve Sosyal medya da karamsarlık var. Gerçi rakiplerin ne yaptığı önemli değil, bizim ne yaptığımız önemli. 

Bursaspor Scout ekibi  hakkındaki  iddialar yenilir yutulur gibi değil. Bazı menajerlerin dost bazı  menajerlerin düşman muamelesi gördüğü iddiaları  yazılı, görsel ve sosyal medya da  çalkalanıyor.

Le Guen’den habersiz  hiçbir transferin yapılmamasını ümit ediyorum. Doğru olan da odur. Ama  Hocanın  bir basın toplantısı ile  bunu dillendirmemesi,  şaibeleri , şüpheleri  arttırmaya devam ediyor.  Bilgi kirliliğine son verilmeden bu işler düzelmezzzzzzz. 

Sağ bek Barış’ın  hoca gelmeden alındığı anlaşıldı. Hocanın Barış’ı beğenmediği haberleri transferin erken yapıldığını  doğruluyor.  Boban joviç, Serdar, 3 tane sağbek var . Ertuğrul ile 4... Bunların yerine harcayacağın  paraya kaliteli bir oyuncu al rahat et. Ama nerdeee! Ucuz oyuncu seyirci diliyle  sonradan çöp olur?!...

Israrla, 'çilek' transferi dediniz taraftarı beklenti içine soktunuz? nerede? Madem yok neden düşünmeden konuşuyorsunuz?

Sayın başkanımız Ali Ay, Beinsports a açıklama yaptı "En az 2 kişi alacağız" dedi!  Sevgili başkan...  Bu takımı komple değiştirmek lazım 2-3  transfer ile takım düzelmez. Kanat oyuncusu yok, Orta merkez saha oyuncusu yok, hücuma katkı yapacak Batalla dışında skoru değiştirecek oyuncumuz yok.  Lige kadar  tamamlansın ona da razıyız!

Yapılan doğrulara gelince;

Teknik direktör  Le Guen tercihi iyi transfer. Altyapıdaki oyuncularımızın ciddi olarak değerlendirilme  isteği özlenen bir hamle.  Bursaspor’umuzun  genç başarıya aç oyuncuların transfer etme isteği takdiri hak ediyor. Le Guen tecrübe ile  enerjik, başarıya  aç  gençlerle bir takım  oluşturma gayretinde. Titi ve Ekong başlangıç olarak güzel görünüyor.

Bu sene  temel atılıp seneye zirve için rakiplerden izin isteriz. Sonraki yıllar atılacak temel ile şampiyonluk getirebilecek hedeflere  yelken açabiliriz.

Ancak yukarıdaki endişelerin giderilmesi, her işin şeffaf olması şartıyla. Yoksa  şüphe  bu takımı kemirmeye devam edecek.

Başarısız olmakta ısrar ederseniz, sonunda sizler  Bursaspor taraftarını sokaklara döküp  yürüteceksiniz. Haberiniz ola!