1997 yılında kurulan,

İçinde 88 firmanın faaliyet gösterdiği,

5 bin kişiye istihdam imkanının sağlandığı,

134 hektarlık alanda kurulu olan,

Otomotiv, makine, tekstil, kimya, mobilya sektörünün faaliyet gösterdiği,

2014 yılında Islah OSB olan,

Kayapa Islah OSB, bu ay itibarı ile "KAYAPA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ" statüsünü kazandı.

Öncelikle bölge sanayicisine ve Bursa'ya hayırlı olsun...

"2014 yılında başlayan Islah OSB sürecini tamamladık. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bizim OSB yolculuğumuzda büyük destek oldu. Her zaman yanımızda olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay, yönetim kurulu, meclis ve komite üyelerine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde ifade kullanan Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yalçın TOY olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

Her zaman dediğimiz gibi, "Artık sınır boylarındaki cephelerin yerini Organize Sanayi Bölgeleri almıştır."

Yeni bir cephe kazanan Kalite Şehri Bursa ayağa kalkacak ki, Türkiye ayağa kalksın.

***

CEPHELERE LOJİSTİK DESTEK

Üretmek, elbette önemli.

Ürettiğine pazar bulmak, diğer önemli olan bir adım.

Ürettiğine pazar bulduktan sonra, onu pazara uygun şartlarda ve belirlenen zaman diliminde, maliyetli bir şekilde ulaştırmak daha da önemli, hatta en önemlisi.

İşte bu yüzden, BTSO tarafından başlatılan ve üs olarak Yenişehir'in belirlendiği hava kargo seferlerinin başladığı haberlerini okuduğumuzda, Bursa sanayisi adına sevindik.

“Sanayi, turizm, tarım ve fuar kenti Bursa'mızın lojistik hizmetlerini de kapasite ve kalite olarak artırıyoruz. Daha öncesinde firmalarımız ürünlerini İstanbul üzerinden yurt dışına ulaştırıyordu. Bu durum hem maliyet hem de zaman kaybına yol açıyordu.

MNG Kargo ile başladığımız projemizle artık firmalarımız ürünlerini hedef pazarlara çok daha ucuz ve hızlı bir şekilde ulaştırabilecek. Lojistik şirketlerimiz de yüklerini buraya getirecekler. İlk etapta haftada iki uçuş gerçekleştireceğiz.”   

Şeklinde açıklamalar yapan BTSO Başkanı İbrahim BURKAY'ı, aynı zamanda Yenişehir Hava Limanı’na işlevlik kazandıracak proje için tebrik etmek gerekiyor.

***

GERÇEK SAVAŞ

Organize Sanayi Bölgelerini cephe olarak gördüğümüz için, bir işadamı dostumuz dedi ki;

"Savaş mı yapıyoruz ki, cephe benzetmesi yapıyorsun?"

Ona anlattık, sıcak savaştan anlamadığımızın üzerinde durduk ve kastımızın bu olmadığını ifade ettik.

Ekonomik savaştan bahsettik, özellikle standardlar savaşının altını çizdik.

Standardizasyon ve uygunluk değerlendirme adı altında bu ülkenin beş milyar dolarının yurt dışına nasıl akıtıldığını izah ettik.

Yabancı belgelendirme kuruluşlarının uygunluk değerlendirmedeki fütursuz davranışlarını anlattık, örnekler verdik.

Kendi firmasının yabancı bir belgelendirme kuruluşundan belge alma sebeplerinin ne olduğunu bize anlatmasını istedik, o anlattı, biz taşı gediğine koyduk!

Otomobil yan sanayinde 16949 konusunda aktif belgelendirme yapan IATF adlı kuruluşun, Türkiye'de yerli ve milli bir kuruluşa, özellikle TSE'ye belgelendirme vermemesinin sebeplerini anlattık.

EKOTEKS belgelerini vermeye yetkili olan yerli ve milli bir kurumun olmadığını, bu yetkinin TSE'ye dahi verilmediğinin sebeplerini izah ettik.

IATF ve EKOTEKS konusundaki çalışmaları şahsımızın yaptığını, konudan haberdar olduğumuzu, bu söylediklerimizin doğru olduğunu, altını çizerek anlattık.

Yurt dışına göndermiş olduğumuz ürünleri alan alıcıların, bizim kuruluşlarımızdan kendi ülkelerindeki belgelendirme kuruluşlarından belge alma şartını getirdiklerini, bizim ise bu davranışı gösteremediğimizi, bunun maliyetini, sağlığa, ticaret, standardizasyona zararlarını anlattık.

Biz anlattık, o dinledi, yutkundu, kekeledi ve şöyle dedi: "Gerçek savaş buymuş!"

İşadamı dostumuz anladı, herkesin anlamasını, özellikle de yöneticilerin standardizasyon ve standardlar savaşı konusunda daha anlayışlı olmasını ve bu doğrultuda tedbirler alınmasını arzu ediyoruz.

Bizim sanayicimize yapılan muameleyi, bizim ülkemize giren tüm ürünlere yapmakla başlamalı, yurda giren tüm mallarda TSE BELGE ŞARTI aramalıyız...

Bu yazıyı okuyan bir kısım işgüzarlar, MİLLİ SESTEN YOKSUN sazanlar, karşı görüş ileri sürerek bize kızanlar olacaktır.

İşte onlara cevabımız; MÜTEKABİLİYET!..