Baştan belirtelim, hiç kimsenin işinin bozulmasını, iflas etmesini, düzeninin bozulmasını istemiyor, her kapanan müesseseyi de büyük bir kayıp olarak görüyoruz.

Ama...

Son günlerde gelen bir kısım haberlere, sevinç çığlıkları atmasak da, üzüntü girdabına girmediğimizi açık yüreklilikle söyleyelim.

Bir kısım danışman ve belgelendirme kuruluşları zor günler geçiriyor ve piyasadan siliniyor!

Niye?

Kalitesizliklerinden, kaliteyi kirlettiklerinden, uygunsuzluklarından (Ahlaksızlıklarından) dolayı!

Onlarla birlikte yol yürüyen kuruluşlarında zor günler geçirdiğine şahit oluyoruz.

Yalan, gerçekle yüzleşince yok olur.

Belge satarak, sanayiciyi yanlış yönlendirerek, süreci para için yanlış yöneterek yola çıkanlar, sadece kendilerine değil, sanayiye de zarar veriyorlar.

Buradan sanayiciye ve kalite departmanlarında görev alan kalitecilere çağrımızı yenileyelim;

"TSE varken, yalancıya da, yabancıya da gerek yok!"

***

BU SESE KULAK VERİN

Ne kadar dikkatinizi çekti, bilmiyorum?

Bursa'da yankılanan bir ses var, ses çıkartan, gayret sarf eden, Bursa'nın mevcut artılarını arttırmaya çalışan bir ses...

Bursa Milletvekili Mustafa ESGİN, diyor ki;

"Kıymetli Bursalılar...

Yaklaşık 20 yıl önce yapılan Havalimanımızı ne yazık ki; tüm çabalara rağmen yeterince kullanamıyoruz.

Siyaset kurumu elbette çok önemli bir yere sahiptir, ancak siyasetin gerçek gücü ve etkinliği özellikle spesifik alanlarda sandığın da ötesinde kamuoyu ve halk desteği ile mümkündür.Her şeyi yetkililer bilmez, yaşayan milletin görüş ve önerileri beklentilerin gerçekleşmesinde belirleyici olmalıdır. Şimdi, lütfen Bursa adına, Bursa Havalimanının daha aktif kullanılması adına görüşlerinizi belirtin.

Mevcut seferlere ek gidilmesini istediğiniz şehir ve ülkeler, mevcut sefer günleri ve saatlerle ilgili eleştiri ve öneriler, havaalanımıza transferle ilgili beklentiler... Sivil toplum kuruluşları, hemşeri dernekleri, basınımız, sosyal medya kalemşorları hep birlikte siyasi ve ucuz polemiklerden uzak, Bursa adına,daha ulaşılabilir bir şehir olma adına elinizi taşın altına koymaya var mısınız? BEN VARIM..."

Bizde diyoruz ki; "Bursalılar! Bu sese kulak verin, bu ses, yerli ve milli bir sestir..."

Bu sese en büyük sesi vermesi gereklerden biride Bursa Platformudur. Bursa Platformundan ses bekliyoruz!

***

TSE'DEN HABERLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, “Dünya Helal Zirvesi İstanbul (Word Helal Summit İstanbul)" ve “6. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı (6th IOC Helal Expo)” düzenlendi.

Türk Standardları Enstitüsü(TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar ve zirvenin açılışına katıldı. Şahin burada SASO Başkanı ve SMIIC Yönetim Kurulu Başkanı Saad Al Kasabi ile görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yaşar Doğan, SMIIC Genel Sekreteri İhsan Övüt ve Helal Finans Araştırma Derneği Başkanı Cahit Çakır’ı TSE’nin fuar alanındaki standında ağırlayan TSE Başkanı Şahin, zirveye katılan diğer firmaların stantlarını da ziyaret ederek bilgi aldı.

Dünya Helal Zirvesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı’nda, TSE’nin helal konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verildi, helal ürün ve hizmetlerinin tanıtımı yapıldı. Katılımcı ve ziyaretçilere, TSE'nin gıda alanında yaptığı sistem, ürün belgelendirmeleri ile GMP Belgesi (İyi Üretim Uygulamaları) çalışmaları da anlatıldı.

TSE Helal Belgelendirme Müdürü Tuğba Daysaloğlu  da zirve kapsamında gerçekleştirilen ‘Helal Endüstrisinde Akreditasyon ve Belgelendirme’ başlıklı oturumda Türkiye ve TSE’de Helal Belgelendirme çalışmalarına ilişkin sunum gerçekleştirdi. 

***

BİLİYOR MUSUNUZ?

Osmanlı Devletinin ilk parası olan Akçe-i Osman, 1327'de Bursa'da basıldı. Akçe-i Osman, 15mm çapında ve 0.68 gr. ağırlığındadır.

 

İlklerin şehri olan Bursa, KALİTE ŞEHRİDİR...