İşte eğer bu söz birilerine söylenecekse cumhuriyet düşmanlarına söylenmeli... Yoksa sağcının solcuya... dindarın ataiste. Sünni’nin Alevi’ye ya da Alevi’nin Sünni’ye söyleyeceği bir söz değildir.

Her kesimden her kafadan her görüşten cumhuriyet düşmanlarına çok rahatlıkla söylenecek bir sözdür ve de söylenmelidir. Söyleyemeyen bu düşmanların yapacağı her türlü provokasyonu kabul etmiş sayılır.

Bunun vebali de öyle amannn ne olacak denecek kadar kestirip atılacak cinsten değildir.

Bu ülkenin kurtuluşu için dökülen kanın değeri iyi bilinmelidir.

Bugün af buyurun bazı zibidi kafalar maalesef bazı gençler bu kanın değerini bilmiyor.

Bu cahillikte maalesef eğitim sistemimizin eksikliği öğretmenlerimizin yetersizliği de oldukça etkin.

Atatürk ve cumhuriyet denilince bazı öğretmenlerimiz başımız ağrır modundalar, maalesef bunu söyleyen genç bir öğretmen arkadaşımız.

İnsanın buna inanası gelmiyor ama maalesef böyle gerçekle karşı karşıyayız. Bu eğitim sistemini sorgulamaz ise eğer sadece Cumhuriyet karşıtları çoğalmayacak doğaya çevreye zarar veren insanlar da çoğalacak,o güzelim ülkem fiziken çöplüğe dönerken vicdan ve kalplerde milli, ulusal hangisini derseniz deyin manevi değerler de çöp olup gidecek.

Atatürk'ü anlama konusunda da lütfen şekilci değil daha objektif olalım.

Bu dünya liderinin 200 küsur ülkede saygı gördüğünü ama maalesef sadece kendi milletindeki dar kafalarca kıymetinin bilinmediğini orta seviye aklı olan kimseye anlatamazsınız.

Kim ki bu cumhuriyet için taş üstüne taş koydu Allah ondan razı olsun.

Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere önce vatan diyen tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun.