Yeni nesil birçok girişimci için iş fikirlerini bulmak yeterli değildir. Girişimciler işletmelerini kurup para kazanmaya başladıklarında ilk akla gelen soru vergilerdir.

Başarılı iş fikirleri vergi yönünden doğru yapılandırılmaz ise işiniz emekleme sürecinden çıkamayacaktır. Siz ürünlerinizi %18 KDV ile müşterilerinize ulaştırıp üzerine sene sonu %20 kurumlar vergisi öderken, vergi açısından kendisini uygun bir lokasyonda konumlandırmış rakipleriniz bu ücretlerin hiçbirini ödemeyecektir.

Düşük vergi lokasyonlarının popüler şirket türleri olan e-Ticaret, Yazılım, Hosting, Medya, Paycard ve Finans işletmelerinin ortak özellikleri sundukları hizmetler ile aynı ülkede olmalarına gerek olmayışıdır. Tecrübelerimize dayanarak yaptığımız tespitler sonucunda 150,000TL+ yıllık ciroya sahip işletmeler için Kuzey Kibris şirket kuruluşu Vergi yükü bakımından karlıdır. Bu büyüklükteki şirket, kuruluş maliyetlerini kısa bir sürede amorti edecektir.

Kıbrıs ‘ta şirket kurmanın avantajları kendini iki farklı şirket türü ile göstermektedir. Bunlar Serbest Liman BölgesiSirketi ve Offshore Şirket (Uluslararası İşletme Şirketi)’dir. Bu iki şirket türünün birbiri ile hiçbir bağlantısı yoktur. Serbest Liman KKTC yasaları tarafından özel statüde faaliyet gösteren bir bölgedir (Gazi Mağusa Limanı’nın yanında yer almakta). Uluslararası İsletmeSirketi ise KKTC sınırları dahilinde faaliyet gösteren farklı bir şirket türüdür.

İki tür şirketi kurmanın da kendine göre avantajları vardır. İlk olarak hangi sirketi tercih edeceğinize karar vermelisiniz. Kurduğunuz şirket türünü değiştirmek isterseniz sıfırdan şirket başvurusu yapıp tüm işlemleri tekrar etmeniz gerekmektedir.

Serbest Liman Bölge Teşvik Ve Avantajlar

SerbetLiman Bölgede ofis

KKTC’den Türkiye’ye yapılan satışlar ihracat olarak sınıflandırılmaktadır

Serbest Bölge’den ya da Uluslararası İşletme Şirketi üzerinden yapılan satışlarda Katma Değer Vergisi (KDV) %0 ‘dır. Aynı zamanda şirketinizin sene sonunda eldeedeceği kar üzerinden %0 ya da %1’lik kurumlar vergisi ödendikten sonra herhangi bir vergi ödemesi de yoktur.

Yani 100% Gelir ve Kurumlar ile KDV Vergisi muafiyeti

Şirket Banka hesapları Saygın Türkiye Bankalarının KKTC şubelerinde açılabilir. Aktif olarak KKTC’de 6 adet Türkiye Şube bankası hizmet vermektedir (KKTC Merkez Bankası). Ziraat Bankası, Halk Bankası, Türk Ekonomi Bankası, HSBC Bankası, Garanti Bankası ve İş Bankası. Bu bankalarda açacağınız hesaplar Türkiye müşterileriniz için ödeme ve taksit kolaylığı da sağlayacaktır.Havale EFT para ve kur farkları masraflarından etkilememe

Şirket kar’ından ödenecek olan Temettü’ler herhangi bir vergiye tabi değildir.Serbest Kar transferi yapılabilir.

KKTC’ de kuracağınız serbest liman (freezone) şirketi ile 3. Ülkelerde (Cayman, BVI, Bahamas,...) kuracağınız şirketlere göre birçok avantajlarınız vardır;Alternatif OffShorelokasyonlarında kuruluş maliyeti düşük olanlarda minimum bankaya yatırılması ve hesapta tutulması gereken tutar $500,000’a kadar çıkarken KKTC’de 50.000 Euro dur ve daha sonra çekilebilir.

Tükiye ile aynı zaman dilimi Türkiye ile aynı para birimi

Olası bir yasal anlaşmazlık durumunda aynı dili konuşarak sorunları kolayca çözebilme

Türkiye ve KKTC arasındaki güçlü ticari bağlar ve iki ülkenin de anadilinin Türkçe olması,Olası bir yasal anlaşmazlık durumundasorunları kolayca çözebilme

Geçmişten gelen Anavatan/Yavruvatan ilişkisi ülkeler arası ticareti kolaylaştırmıştır.Şirket Kuruluş işlemleri için KKTC’ye gitmeden işlemleri gerçekleştiriliyor olması

Serbest Liman Bölgede Hangi İşler yapılabilir?

Serbest LBölgede ihraç ve ithal amacıyla aşağıda belirtilen faaliyet ve işlemler yapılabilir :

1- Devlet sınırları içinden veya dışından eşya getirilmesi, getirilen eşyanın depolanması, aynen veya işlem görerek kısmen ya tamamen ihraç edilmesi, bu eşyanın Serbest Bölgede yapılacak her türlü imalât, inşaat ve onarımda kullanılması;

2- Bölgeye getirilen eşyanın üzerinde onarım, montaj ve demontaj işlerinin yapılması,

3- Her türlü sanayi faaliyetinde, imalâtta ve üretimde bulunulması,

4- Bankacılık ve sigortacılık hizmetleri,

5- Her türlü deniz taşıt araçlarının yapımı, onarımı, montaj ve demontajı,

6- Serbest liman ve bölge işletmeciliği,

Şirket Kuruluşu için Gerekenler Nelerdir?

1-Serbest Liman Şirketi, bu Yasa ve Şirketler Yasası kurallarına göre bir Limited şirket olarak kurulur.

2-Şirket kuruluşu için en az 2 kişi gereklidir.

3-Şirketin ödenmiş sermayesi 50,000 EURO olmalıdır. (Sermaye tutarı şirket kurulmadan önce en fazla bir hafta süre ile bankada bloke edilip işlemlerin tamamlanması ile geri çekilebilir.)

4-İşletme İzni için Serbest Liman ve Bölgede, faaliyet göstermek isteyen gerçek veya tüzel kişiler, işleticinin yetkisinde olan bölgeler için işleticiye, bunun dışında kalan bölgeler için Serbest Liman ve Bölgeler Müdürlüğüne başvururlar. Başvurularda, faaliyet sahası ile ilgili bilgiler ve Müdürlük veya işletici tarafından istenecek herhangi bir husus açıkça belirtilir. İşletmede hizmetlere ait hükümler mevcut durum dikkate alınarak düzenlenir.