Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ile Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (NİLSİAD) birlikte düzenlediği ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerleri serisinin 3’üncü konuğu İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık oldu.

İş hayatı, eğitim, gelecek hedefleri gibi birçok konuda iş insanlarına bilgilendirmelerde bulunan Varlık’ın üzerinde durduğu önemli konulardan biri, aile işletmeleri oldu.
Türkiye’de kurulan firmaların yüzde 95’inin aile işletmesi olduğuna dikkat çeken Varlık, bu işletmelerin yüzde 70’inin ikinci nesle geçemediğini söyledi. 
Varlık’a göre milli sermaye olan şirketlerin, ikinci nesle aktarılarak yaşamlarına devam etmesi bir milli mesele. Bu sorunun çözümünü ise gençleri vakit kaybetmeden işe hazırlamak, gerekli sorumlulukları ve yetkileri vermekte buluyor Vehbi Varlık.
Bu güzel ve keyifli seminerler serisi Yeşim Tekstil’in CEO’su Şenol Şenkaya’nın katılımıyla devam edecek.

***

GESİAD yazı karşıladı
Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) ailesi ‘Yaza Merhaba Partisi’nde bir araya geldi.
Page Bademli’de samimi bir ortamda gerçekleşen partiye GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Demiral, MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya’nın yanı sıra çok sayıda GESİAD üyesi katıldı.
Üyelerin eşleriyle birlikte eğlenceli dakikalar geçirdiği partide, GESİAD Başkanı Kerim Demiral, yaz mevsiminin huzurlu ve mutlu bir şekilde geçmesini diledi.

***

Bursa’nın petrolü: Termal su
Bursa, su şehri… Bursa, kaplıca ve hamamlar şehri… Ancak biz bu değeri yeteri kadar verimli kullanabiliyor muyuz? 
Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi bu konuya dikkat çekmek üzere bir seminer düzenledi. 
Şehir plancısı Bayram Vardar, Bursa’nın termal su potansiyelini yeteri kadar değerlendiremediğini ve bu anlamda, petrolünü verimli bir şekilde değerlendiremeyen bir Ortadoğu ülkesine benzediğini söyledi. 
Bu iddialı söylemi, verdiği rakamlarla destekleyen Vardar, Bursa’nın sadece şehir içindeki jeotermal kaynaklardan olmak üzere, toplamda 400 lt/sn debili termal suyu, modern tesislerin eksikliği yüzünden verimli bir şekilde kullanamadığına dikkat çekti.
Vardar, Bursa’nın şu anda 7 bin kişilik yatak kapasitesine sahip termal tesislere sahip olduğunu, ancak şehirdeki termal su kapasitesinin 18 bin yatak kapasitesini ve yılda 6,5 milyon kişiyi ağırlayabilecek, birçok tesisi de besleyecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Bursa’daki yerel yöneticiler ve yatırımcılar bu potansiyelin farkında. Çalışmaların sürdüğünü kamuoyundan takip ediyoruz. Umarız ki Bursa’ya değer katacak, fark yaratacak projeler en kısa zamanda hayata geçer ve Bursa bu pastadan hak ettiği payı alır.