Öncelikle geçmiş olsun millet! Süper Lig hedefini bıraktık 2022'ye... Valla en azından bu kadar erken havlu atmamalıydık.

Bu süreçte Ataberk'in inancı bütün futbolcularda olsaydı bugün play-off potası içinde olurduk zaten.

Son maçta tek takıldığım isim ise kaptan Özer Hurmacı'ydı... Maç eksiği mi diyelim, moral bozukluğu mu bilemem ama kaptan sahada yok gibiydi.

Hadi bu sene öyle debelendik durduk…

Peki, seneye ne olacak? Tahta en mühim mevzu fakat birileri artık ortaya çıkıp, bu sezon perde arkasında neler yaşandığına dair açıklamalarda bulunmalı. Yeter artık, hak ettiğimiz yere çıkalım. Savaşarak çıkalım ama...

Geriye dönüp de Bursaspor’umuzun şanlı tarihine baktıkça duygulanıyorum. Hep onurlu bir mücadele vardı ve savaşan futbolcu topluluğu sahadaydı. Bu seneki kadrodan da Allah razı olsun; herkes bu sezon mücadelesini verdi ama yeterli değildi…

Siz de duruma uyandınız mı bilmem ama yine bir şey dikkatimi çekti… Özellikle son maçlara bakarak söylüyorum, 1-2 kişi Bursaspor'u kafasında bitirmiş gibi(!) Kendi kafasına göre futbol oynayanların bu takımda işi yoktur; gitmek isteyen de bu camiaya para kazandırarak, ihanet etmeyerek, helalleşerek gitmelidir.

Yine mücadele olmadan alınan bir mağlubiyet… Evet, mağlup olup lige havlu atmış olabiliriz ama sen Bursaspor’sun; iddian kalmasa bile rakibe kök söktürüp nefes aldırmaman lazım. Bu camia savaşlara, onurlu mücadelelere alışık bir camia… Gerekirse 5 ye ama savaş! Tekmeye kafa at, 10 dikişle oyna ama asla pes etme! Unutulmamalı ki zamanında Bursa deplasmanına gelen her rakibin dizleri titrer ve şu cümleyi kurarlardı: “Türk futbolunun merkezi Bursa, tertemiz şampiyonu da Bursaspor’dur.”

Bu takımı aman ha diğer Anadolu kulüpleriyle ya da İstanbul’un gediklileriyle karıştırmayın; üzülürsünüz!..

 

Not: TFF 1. Lig’in 30. haftasında sahasında Royal Hastanesi Bandırmaspor’la karşılaşacak olan Yeşil Beyazlı temsilcimiz, onurumuzu korumak adına 3 puan almak zorundadır.