Yazın yaklaşmasıyla birlikte yeşil erik de manavlarda yerini almaya başladı. Adını her duyduğumuzda ağzımızı sulan yeşil eriğin vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Tam bir C vitamini deposu olan erik kalsiyum açısından da zengin olduğu için birçok hastalığa iyi geliyor.

Yeşil erik, gülgiller familyasından olan, içerisinde bulunan lif, C, A, ve K vitamini, sodyum gibi insan sağlığına iyi gelecek vitamin ve mineralleri barındıran bir ekşi meyvedir. Eriğin 100 gramı yaklaşık 47 kaloridir.

Eriği çoğu zaman tuzlayarak yiyoruz. Ancak eriği tuzlayarak yemek vücutta ödem oluşmasına neden olduğu için sade tüketmek daha faydalı.

Kolesterolü dengeler,Kansızlığa iyi gelir,kilo vermede yardımcı olur, astıma ve hatta akciğer kanserine bile iyi geldiği söyleniyor.

Mevsimi geçmeden fiyatı da düşmüşken herkese tavsiye ederim.

Sağlıklı günler dilerim...