Bursa’nın en yeni organize sanayi bölgesi olan Kayapa OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, geçtiğimiz günlerde Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’le bir araya gelerek, olası işbirliklerini değerlendirdi.
Organize sanayi bölgesi statüsü kazanmalarının ardından, yoğun bir döneme girdiklerini ve bölgenin geleceğini şekillendirmek için özveriyle çalıştıklarını ifade eden Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, bu noktada önemli paydaş olarak gördükleri üniversitelerin görüşlerini oldukça önemsediklerini ve işbirliklerine açık olduklarını söyledi.
Ziyarette değerlendirmelerde bulunan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, Toy’un işbirliği isteğine olumlu yaklaştı.
Bursa’nın yenilikçi devlet üniversitesi BTÜ ile en yeni OSB’si Kayapa OSB’nin ortak projeleri muhakkak bölgeye yeni bir hareket getirecektir. Bu ziyaretin, gelecekteki güzel atılımlar için bir başlangıç noktası olmasını temenni ediyorum.
 

MÜTEAHHİTLERİN KDV İADESİ TALEBİ…
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) üyelerine yönelik gerçekleştiği eğitimlerle, ziyaretleriyle ve çeşitli etkinlikleriyle Bursa’nın en aktif SİAD’larından biri olmaya ve sektörde yaşanana sorunlara çözüm aramaya devam ediyor.
İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, son olarak Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş’ı ziyaret ederek, müteahhitlerin KDV iadesi taleplerini ve çözüm önerilerini paylaştı.
Andıç, KDV iadelerinin hızlanmasının, müteahhitler kadar, paydaşlar için de önemli olduğunu Nuri Karakaş’a iletti. 
Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ise bu sorunun çözümü anlamında İMSİAD üyeleriyle bir araya gelip, bilgilendirmelerde bulunacaklarını söyledi. 
Sorunların çözümü için, yetkilileri birinci ağızdan bilgilendirmek için önemli ziyaretler gerçekleştiren İMSİAD Yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum. Umarım ki bu özverili çalışmaları güzel sonuçları da beraberinde getirir.

VEKİL KILIÇ İLÇELERİN NABZINI TUTUYOR
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinin ardından, Bursa’da yoğun mesaisine devam eden AK Parti Bursa Milletvekilli Ahmet Kılıç, ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.
Gürsu, Kestel, İnegöl ve Yenişehir ilçelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Vekil Kılıç, belediye başkanları Mustafa Işık, Önder Tanır, Alper Taban ve Davut Aydın’ı da ziyaret ederek, ilçelerin sorunları ve Ankara’da takip edilmesi gereken konular hakkında istişarelerde bulundu.
Belediye ziyaretlerine önümüzdeki günlerde devam edeceğini ifade eden Vekil Kılıç, ilçelerin nabzını tutma açısından bu tarz ziyaretlerin oldukça önemli olduğunu söyledi.