Dün İHA’nın geçtiği habere göre Alanya Otogarı’nda akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen bir kişi, Türk bayrağını indirmek için direğe tırmanmış. Çevredeki duyarlı insanlar şahsı bulunduğu yerden indirerek gerekli dersi vermişler. Gözaltına alınanın gerçekten akli dengesi mi bozuk yoksa fıtratı mı bilemedik, kanı mı bozuk göreceğiz.

Şimdi bu haberi niye aktardım... Akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen kişinin bile bayrağa olan terbiyesizliği, eğer bilinçli ise hainliği millet tarafından kesinlikle hoş karşılanmıyor... Anında cezası kesiliyor...

Bayrak hassasiyeti her zaman en üst seviyede olan MHP'nin 18 Mart 2018 Pazar günü yapılacak 12. Olağan Büyük Kurultay öncesi Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu basın toplantısı düzenleyerek yaşanacakların sinyalini verdi. agazete olarak bizim de hazır bulunduğumuz toplantıda Topçu, öncelikle “Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasetinde 49 yıldır varlığını sürdürmekte. MHP alelade bir siyasi parti değildir; bedeller ödemiş, çileler çekmiş daha da mühimi haklı davası uğrunda şehitler vermiş kutlu bir yolculuğun adıdır. Milli şuurun tezahürüdür, ülkücü için tercih değil bir zorunluluktur” vurgusu yaptı.

Aralarından ayrılıp "kerameti kendinden bilenler" diye tanımladığı kişiler için "Yezidin siyasi sarhoşluğuna benzer tavırlarına acı ve üzüntü ile tanıklık ettik" diyen Topçu, inançları gereği de hiçbir zaman yeise kapılmadıklarını ifade etti.

Türk Milliyetçiliğinin bayraktarı olarak her zaman Dr. Devlet Bahçeli’yi gördüklerini ve bu sebeple, MHP Bursa Teşkilatları olarak, her şart ve surette, dün olduğu gibi bugün de Sayın Devlet Bahçeli'nin yanında olacaklarını ve kendisini destekleyeceklerini belirten Topçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre için gittiği Mersin’de MHP’nin siyasal simgesi Bozkurt işaretini yapmasını, "Bozkurt, Türk milletinin sembolüdür. Kim ki Türk’ün değerlerine sahip çıkıyorsa biz bundan kıskançlık değil mutluluk duyarız" şeklinde değerlendirdi. 

Topçu, 18 Mart'taki kurultayın adeta Türk Milliyetçileri ve ülkenin geleceği adına manifesto niteliği taşıyacağını, o gün tüm vatandaşların Devlet Bahçeli'yi bir Çanakkale ve Yenikapı ruhuyla dinlemesi gerektiğini söyledi.

 

                             ***

Bursa yerel seçimlerine de oldukça iddialı hazırlandıklarının altını çizerek konuşmasına devam eden Topçu, “Bursa çok kötü yönetiliyor. Şehrimizdeki siyasetçiler genel siyaset yerine yerel siyaseti tercih etmelidir. Bizler Bursa’mızın problemlerine odaklanmalıyız. Her hafta yerelle alakalı birçok problemi gündeme taşımaya çalışıyoruz. MHP Bursa teşkilatları olarak yerel sıkıntıların çözümü için uğraşan bir hareketiz. Yerel yönetimi kazanan siyasi partiler kesinlikle ortak aklı arayan bir anlayışla ortaya çıkmalı. Akşamdan karar ver sabah uygula anlayışı Bursa’yı kötü bir noktaya getirmiştir" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Topçu, "Sevdası Türkiye olan ve kalbi Türk Milleti için çarpan tüm yürekleri, Bursalıları ‘Milli Duruş: Şühedaya Vefa, Millete Beka’ temasıyla 18 Mart 2018 günü Ankara’da gerçekleşecek olan Büyük Kurultay’da aramızda görmek isteriz" diyerek davette bulundu.