Seçim bildirgelerinde vaat yarışı tüm hızıyla devam ediyor. "Cumhur İttifakı Millet Aklı, Güven ve Huzurun Teminatı" sloganıyla 24 Haziran seçimlerine hazırlanan MHP lideri Devlet Bahçeli’de vaatlerini yoğun bir kalabalık ve coşku içinde vekil tanıtımıyla bildirgesini açıkladı.

Cumhur ittifakının isim babası olan Bahçeli'nin Erdoğan ile birlikte hareket etme nedenlerini bildirgenin satır aralarında daha net bir şekilde görüyoruz...

Devlet Bahçeli yine dik duruşu ve yüksek performansı ile tizden başlayıp adeta opera sanatçılarına taş çıkartan bas bariton çıkışı ile ülkücüleri,Türkiye sevdalılarını kınından çıkmış keskin kılıca benzetti."Ecdadın emanetleri omuzlarımızda, geleceğe yürüyoruz. Asla durmayacağız" sözleriyle heyecan ve kararlığını da ortaya koydu.

Erdoğan'la ne işin var eleştirilerine "Nereye gittiğimizi, ne yaptığımızı biliyoruz.Ne yapacağımızı da biliyoruz" diyerek kararlı bir yanıt verdi.

"Başkaları gibi zihinlerimiz ipotekli değildir.Vicdanlarımız rehin değildir. İrademiz hiç zincirli değil" diyerek belli adreslere mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.

Bahçeli kısaca amaç ve hedeflerini de özetlerken de şiirsel bir dil kullandı: "Türklük boynu bükük durmasın,yüce dinimiz İslam solmasın, sinmesin, sönmesin. Milliyetçilik horlanmasın, millet dağılmasın, vatan parçalanmasın.Bin yıllık kardeşliğimiz tahrip ve talan olmasın. Gönlümüzde millet sevgisi, yüreğimizde Allah aşkı, şuurumuzda tükenmeyen dava sevdasıyla daha güçlü bir Türkiye..."

                               ***

"16 Nisan halkoylamasıyla aziz milletimiz inşa ettiğimiz ve altına imza attığımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne evet demiştir" hatırlatması yapan Bahçeli, “Bu gelişme Cumhuriyet tarihinin yepyeni bir aşaması, bir üst ve üçüncü evresidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tarihi tecrübelerimize uygundur. Milletimizin beklenti ve talepleriyle örtüşmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Cumhuriyet’in başarısı, cumhurun irade ve istikbalidir. Bundan geri dönüş yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ihanete karşı güvenlik duvarıdır” vurgusu yaptı.

"Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nin normal tarihi 3 Kasım 2019’du" hatırlatması yapan Bahçeli, neden erken seçim sorusunun yanıtını ise "Türkiye çok tehlikeli bir sürece girmişti. Küresel ve bölgesel ayak oyunları fazlalaşmıştı.16 Nisan’da milletimiz tarafından tescil edilmiş Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir an önce uygulamaya geçilmesi elzemdi. Kurduğumuz, yasal temeli olan, her partinin kendi hükmü şahsiyeti, amblemi, ilkeleri ve kurallarını ihtiva eden Cumhur İttifakı’yla seçimlere girmeye karar verdik. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin kurtuluş ümididir."

Bu kararlı çizgi ışığında Bahçeli'nin seçim bildirgesinde öne çıkan başlıklar ise şöyle:

- Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç, kader kurbanlarına af çıkarılması,

- Kredi ve kredi kartı borçları ve yüksek faiz sarmalından kurtarılması,

- AVM yasasının yeniden düzenlenmesi,

- Çiftçinin mazotu üzerindeki vergilerin kaldırılması,

- Tarımda kullanılan elektrikten KDV alınmaması, tohum, fide ve ilaç gibi girdilerin verginin düşürülmesi,

- İşsiz her aileden bir kişiye asgari ücretin yarısı kadar aile desteği yardımı,

- Gençlerimizin, iş bulana kadar ailelerinin sağlık sigortasından yararlanması ve öğrenim kredisi borçlarından faiz alınmaması,

- Üniversiteye giriş sınavının kaldırılması,

- Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi,

- Asgari ücretten vergi alınmaması, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması,

- Sağlık çalışanlarına yıpranma payı hakkı verilmesi,

- Öğretmenlerimizin ek göstergesinin 3600’e çıkarılması,

- Uzman çavuşlarımızın tümünün kadroya alınması,

- Muharip gazi şeref aylığının artırılması ve hepsine aynı tutarda ödenmesi,

- Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı verilmesi…

- ‘..Ve sıra bize ne zaman gelecek’ diye bekleyen ilçelere müjde: 19 ilçemizi il yapıp plakayı 100'e tamamlanacak…

Bu maddelerde öyle uçuk kaçık seçim vaadi yok...

Sandıktan çıkacak cumhur iradesi milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olur inşallah…