Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2 Kasım 2017 Perşembe günü koltuğa oturunca İnegöl’de uzun süredir geleneksel hale getirdiği Cuma sabah namazı sonrası ‘Bereket Sofrası’nın ve halkla buluşmaların startını aksatmadan ertesi gün Emirsultan Camisi'nde verdi.

Geleneğin ikinci buluşması öncesinde dün 1. Murat Hüdavendigar Camisi'nde sabah namazı kılındı ve akabinde cami cemaati ile kahvaltı yaptı. Kahvaltı bahane halkın derdini birinci ağızdan dinlemek şahane…

Protokol olmadan, siyasetçiler etrafını sarmadan vatandaşın sorunlarını dinleyip şehre hizmet etmek güzel bir çalışma yolu.

Alinur Başkan da bunu hayata iyi geçiriyor...

Ücretsiz danışmanlardır vatandaş.

En harbisinden. En samimisinden.

Ne mutlu onlarla bağını koparmayanlara.

Kolay değil uykundan ve istirahatından fedakârlık yapacaksın. Hak için halkla iç içe…

Sorunların üstü örtülmeden…

Kangren olmadan, kansere yakalanmadan…

Teşhis koyacak ve tedavi edeceksin şehri…

O zaman sağlıklı bir şehir ortaya çıkıyor tabii ki.

Aksi takdirde tedavi de zor, sonrasında yükselen maliyetleri engellemek daha da zor...

Şehir sağlıksız olduğu zaman içinde yaşayanlar da sağlıksız ve verimsiz olur.

İnegöl’de 3 yıldır birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşla kucaklaşma adına düzenlenen ‘Bereket Sofrası’ etkinliklerine Bursa’da da devam edilecek.

Sonuçta vatandaşın istek, şikâyet ve dileklerini birebir ilettiği ‘Bereket Sofrası’ adeta halk günleri etkinliğine dönüşüyor. Bana göre de 'Başkana ulaşamıyorum' sorunu kendiliğinden tarih oluyor.

Sabah namazının 1. Murat Hüdavendigar Camisi’nde kılınmasının ardından caminin avlusundaki çay bahçesinde cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Menüsü zeytin, peynir, simit ve çaydan oluşan kahvaltıda vatandaş derdini aktardı, notlar alındı ve bir kısım şikayetler için de anında talimatlar verildi…

İnegöl’de 3 yıl içinde merkez camilerin yüzde 90’nında ‘Bereket Sofrası’ programı yapan Aktaş, demek ki 17 ay daha kalsaydı İnegöl’de gezilmedik cami kalmamış olacaktı... Neyse ki Aktaş Başkan'ın geleneğini yeni İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban devam ettiriyor. O da dün Kasım Efendi Camisi'nde halkla buluştu, sorunları, dertleri dinledi...  

Aktaş Başkan, göreve geldiği günden beri gündemden düşmedi. Makam araçlarını topladı, yeni alınacak olanları iptal ettirdi. Akabinde zarar eden kurumların genel müdürlerinin görevini sonlandırdı.

Yerlerine yeni isimler atadı. Bu arada en çok merak edilen Burulaş'ın başına kim gelecek sorusuna ise yanıtı,

"Çok tecrübeli, işi bilen biri" oldu.

Ulaşım ve suya indirim çalışmaları başlattı.

Metroya binip yaşanan sıkıntıları bire bir dinledi...

Siz halkı dinlerseniz halk da sizi dinler ve inanır.

Siz halktan ve haktan koparsanız sonu acı olur.

Halkı yok sayanlar sonunda yok olmaya mahkûmdur.

'Şehr-i emin' olmak kolay değil.

Şehir size emanetse o emaneti en güzel şekilde taşır ve nöbetinizi en güzel şekilde tutarsanız siz de şehirde yaşayan insanlar da emin ve mutlu olurlar.

Herkes mutlu olmayı hak ediyor…

Harekette bereket vardır. Zaman değişim ve dönüşüm zamanı, değerlere sahip çıkma zamanıdır.

Bursa adına doğru yerde doğru zamanda doğru yatırımlar zamanıdır.