Yeni sezon kadrosunu tasarruflu bir şekilde, 6 yeni oyuncusuyla yenilemiş ilk on biriyle Bursaspor, ligin yeni takımı Adanaspor karşısında üç puan bizim. Her iki takımında lige hazır görünmediği maçta, ikinci yarı Batalla ve Aziz’in “üç puan olmadan asla” inadı sonunda Bursaspor zar zor da olsa sezona deplasman galibiyetiyle başladı.

Darbe kalkışmasında hain generali alnından vurarak darbenin yönünü değiştiren ve sonrasında şehit olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukur kuyu köyünde bulunan baba evine taziye ziyaretinde bulunması galibiyet ötesi çok anlamlıydı. Taraftarımız yine farklılığını gösterdi ve alkışı hak etti.

Batalla takımın örnek lideri. Bu yaşına rağman en çok koşan oyuncumuzdu. Oyununu bir gol bir asist ile süsledi. Bu taraftar Batalla’yı boşuna sevmiyor. Gol sonrasındaki sevincindeki istek, arzu ve konsantrasyonu gören taraftar sevmesin de ne yapsın?

Kaleci Harun'u da geçen topu çizgiden, hem de sol ayakla çıkaran Erdem, üç puanın görünmeyen koruyucusuydu. Necid’ın kafa karışıklığı devam ediyor.

Bursaspor’da sıkıntı orta sahanın uyumsuzluğu. Rakipten iyi top çalan Merter güven verdi, savunmanın önünde savunma ile çok iç içe oynuyor. Yaşları 32 olan üçlü orta sahamız ilk yarı sağ ve sol kenarda oynayan Del Valle (iş yapıyor ancak sıcak onu da bunalttı) ve Jorquera ( kanat oynamamalı) hep kenar çizgisinde oynayıp orta alana top rakipteyken fazla destek veremeyince yük Bilal ve Batalla üzerine bindi. Ataklarımız sonrası Adanaspor ise oluşan orta alan boşluğunu iyi değerlendirince orta sahamız ilk yarıda kolay geçildi ve Bilal de kötü göründü. Halbuki Bilal, 61 pas yapan ve en çok topla buluşan, attığı 3 şut ile en fazla şut çeken oyuncumuzdu. Demek ki sahayı iyi paylaşmamızda sıkıntımız var.

İkinci yarı takım savunmamız mecburen biraz öne çıktı rakibi önde karşılayınca alan daraldı ve teknik kapasitesi yüksek oyuncularımızın farkı öne çıktı, çok fazla pozisyona girdik ve galibiyet geldi.

Aziz, Sercan oyuna girdikten sonra müthişti sonucu etkileyen isim oldu. Ertuğrul attığı gol ile kendi adına güven kazandı ve bizleri sevindirdi, İsmail ile uyumu mücadele bakımından süperdi. Fakat oyun bilgisi ve kenar bekler tarafından gelen rakip ataklara yapılan kademelerdeki zamanlama hatalarının acilen giderilmesi lazım. Ayrıca alan savunması yapılması gereken yerde adam markajı, adam markajı yapılması gereken yerde alan savunması yapılmasındaki tercih hataları bize pahalıya mal olur.Golü de o nedenle yedik. Futbolun içinden gelenler bilir ki, Gol yemek kolay, atmak çok zordur, her zaman yediğinden bir fazlasını atamazsınız.

Deplasmanlarda mücadele gücü yüksek Merter Faty ikilisinin, ikili orta saha oynaması, hem takım savunmamızın kalitesini hem de fizik gücümüzü arttırır. Savunmamız daha rahat eder. Adanaspor lige yeni çıkmış, hocaları olmayan, birbirleriyle kavga eden oyuncuları olan, en iyi oyuncuları bizde kadroya giremeyen Bekir olduğunu düşünürsek, bu galibiyet bizi şımartmamalı. Böyle bir takımı zor yendik. İlk yarıda oynanan oyun korkuttu. İkinci yarıdaki oyun bizleri ümitlendirdi. Yine de 3 puanla başlamak önemli. Açılış maçları zordur.

Ali Ay başkanım. Küçülmeyi iki seneye yaymazsan çok acı çekeceksin. Olan sana olur bu taraftar başarıyı alkışlar. Senin verdiğin paraymış, şuymuş buymuş kimsenin umurunda olmaz. Gel zaman geçmeden iyi bir stoper ile orta sahaya enerjik çok koşan ve oyunu iki yönlü oynayabilen bir oyuncu al, ilk üç hedef olsun.Futbol oyunu, kaliteli oyuncular ile oynanır. Koltuğuna yaslan ve hem paranı kurtar hem de Bursaspor sevdanı doyasıya yaşa. Unutma bu takım senin eserin.