Son 2 maçında 5 puan kaybeden Hatay ile ile puan farkını bu galibiyetle 7'ye indirdik.  Erzurum ile aramızdaki fark ise bire indi. Üstüne üstlük Akhisar berabere, Keçiören’in yenildiği bir hafta da üç puan hem sıralama açısından hem de son dakikada bulduğumuz galibiyet golünün verdiği faydanın değeri paha biçilemez oldu. 
Şimdilik üçüncülük  gelecek haftalarda ilk işkinin kilidi açıldı. Yeniden büyük Bursaspor sloganı anlamını bulmaya başladı. 
Fatih Karagümrük maçında ki 3 tane penaltı pozisyonu Bursaspor'un aleyhine olsaydı hakemin kararını merak ettim acaba ne olurdu.  Yoksa bu hakemler bizi doğruyor Top elle temas ediyor devam, Seleznov’u yaka paça indiriyorlar karar aleyhimize! Bursaspor camiası hakem işine mutlaka ve mutlaka el atmalı.
Tanıdığımız teknik kapasitesi yüksek Cristobal Jorquera ve dribblingi ve tekniği iyi çevikliği  de dikkat çeken, kolay top kaybetmeyen sarı kafalı Brahim Darri  gibi adam eksilten, isabetli  pas ve asist  oranı yüksek oyunculardan kurulu Karagümrükspor’u yenmemiz şampiyonluk kadar önemliydi. Çünkü Karagümrük  takımı bizi bir üst lige çıkartacak takımlardan birisi. Nedeni ise bu takım bizim rakiplerin hepsinden puan alır. Zor bir takım. Bu ligin üzerinde oyuncuları var. Başındaki Ömer Erdoğan bu ekiple çok can yakar bu ise işimize de gelir...  
İkinci yarının ilk maçında diğer maçlardan farklı olan sadece  “ben bu maçı alacağım” diyen bir sporcu grubunun hırslı ve arzulu oyunuydu. Oyun anlayışında da İbrahim Üzülmezin getirdiği en önemli değişiklik takımın ısrarla uzun toplarla rakibin savunmasını hataya zorlamasıydı. Bu oyun anlayışı, rakibin pasa dayalı oyununu bozdu ve özellikle ikinci yarı üç net pozisyon yakalık. Bu saatten sonra da ben şahsen güzel oyun beklemeden her maçta üç puan bekleyenlerdenim. İyi futbol hedefe ulaştırmıyor.... 
Kalecimiz Çağlar yine son dakikada yine bizi ipten aldı. Abdullahi Shehu mükemmel oyununu direk olmasa golle süsleyecekti ama kısmeti yoktu. Seleznov ve Kubilay ikilisi rakip savunmanın dengesini değiştiriyor. Ben her ikisini de başarılı buluyorum. Burak Kapacak, ilk golde aman Allah’ım ne şov yaptı ve Seleznov da aynı güzellikte golü attı. Burak evet bu takımın  en hızlı atağa kalkan oyuncusu , istekli ama kolay sarı kart yemesi çok amatörce oldu. Kendisine özel bir kondüsyoner ve ve bir tane de psikolog tutmasını tavsiye ederim. Bu kadar güzel işler yapan bir kişinin ayaklarına kramplar girmesi, kendi heyecanını kontrol edememesi kendisi önündeki en önemli engel olarak görüyorum. Eğer hedefi büyükse ki büyük olmalı bu satırlara kulak vermeli. Ya Süper Lig dahil Türkiye’nin en iyi Kanat oyuncularından biri olacak ya da kaybolup gidecek. 
İbrahim Üzülmez’in dikkatimi çeken en önemli hamlesi, ilk onbirde başlayan merkez orta alandaki Selçuk ve Aykut’u oyundan alarak teknik kapasitesi yüksek oyuncular Recep ve Özer’i oyuna almasıydı.  Galibiyeti getiren ikinci golün hazırlayıcısı Özerin, Recep’e verdiği nefis pas ve Recep'in becerisi sayesinde Kubilay'dan geldi. Kulübeden gelen iki oyuncu da görevini yapmış oldu. İbrahim hocanın hamlesi tam isabetti.  
Maçın kırılma pozisyonu 1-1’den sonra Darri’nin pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Ndao’ya en az 10 metre geriden gelipte yakalayıp topu kaleciye gitmesini sağlayan Burak Altıparmak’ın golü önlediği dakika idi. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı belediye ismine yakışmıyor. Zemin bozulmuş. Bakım yapılmadığı belli. Bu zemin rakiplere yarar bize değil.  
Akhisar maçı öncesi transferlerlerin lisans işi şart oldu. Yönetim iş başına!