Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Bursa Şube Başkanı Bilal Özdemir, TÜZDEV Bursa Şubesi’nin açılışına davet için gazetemizi ziyaret ettiler.

Üstün zekâlı ve yetenekli çocukların tespitini ve eğitimlerini sağlayan vakfın açılan 6. şubesi olacak.

TÜZDEV Bursa Şube Başkanı Bilal Özdemir, açılışla ilgili bilgileri aktardı. Biz de sizlere aktaralım.

TÜZDEV Bursa Şubesi bugün saat 18.30’da İhsaniye Mah. Şehit Jandarma Ast. Zeki Burak Okay Cad. No:19 Plaza 16 Nilüfer yerleşkesinde gerçekleşecek.

Başkan Özdemir, açılışa müsait olan herkesi davet etti. 

Açılış programına, Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısının da katılacağını ve TÜZDEV Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden'in ‘Yerüstü Hazinelerimiz Üstün Zekâlı Çocuklar’ konulu bir konferans vereceğini açıkladı.

Özdemir, Bursa’da TÜZDEV olarak, 'Zekâ Testleri', 'Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri', 'Üstün Zekâlı Çocuk Eğitimleri', 'Veli Eğitimleri', 'Eğitici Eğitimleri' ile Bursa ve çevresindeki ailelere ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Özdemir, "Çocuklarımız geleceğimizdir. Üstün zekâlı çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor.

Üstün zekâlı çocuklarımızın geleceğini en iyi şekilde inşa edebilmek her anne babanın görevidir

Her çocuğun kendine göre yetenekleri var. Üstün yetenekli çocuklara aileler bazen yeteri kadar ilgi göstermeyebilirler. Kimilerinin de imkânları yetmeyebilir.

İşte bizler TÜZDEV olarak, Türkiye’deki üstün zekâlı ve yetenekli çocukların tespit edilmesi, bu çocuklarımızın eğitimlerini sağlıklı şekilde sürdürmesini sağlamak en büyük amacımızdır" dedi.

Başkan Özdemir, TÜZDEV’in adaletle hizmet ettiğini ve desteğe ihtiyaç duyan üstün yetenekli herkese, ayırım gözetmeden ulaştığını, kişilerde din, dil, ırk, milliyet ve cinsiyet ayrımı yapmadığını özellikle vurgularken, Bursa’da da hizmetleri bu anlayışla gerçekleştirip farklarını ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Üstün zekâlı ve yetenekli çocukların, toplumun önünü açabilecek büyük bir güç olduğu bilinmektedir.

Bir taraftan bu gençlerin önünü açmak için yardımcı olmak da önemli bir görevdir.

Her çocuk yeteneklidir. Önemli olan bu yeteneği keşfedip işleyebilmektir.

Her insan eşit eğim imkânlarından istifade edebilmelidir. Eğitim en büyük yaralarımızdan biridir.

Biz de Bursa’ya bu çalışmalarda öncülük yapan TÜZDEV Bursa Şube Başkanı Bilal Özdemir ve ekibini kutluyoruz. Başarılar diliyoruz.

TÜZDEV Bursa Şubesi Bursa’ya hayırlı olsun.