Zamanımızın en güzel Türk yemekleri, tarih öncesi çağlara kadar dayanır. Türkler özellikle orta Asya da çok uzunca bir süre göçebe hayatı sürdüler, 5.yy’den itibaren ise büyük bir tarım kültürüne sahip olmaya başladılar.

Türkler, göçebe hayatı yaşadıkları ve dağınık devletler kurdukları için İran, Hindistan, Çin gibi ülkelerle etkileşim halinde bulundular. Bu etkileşim Türk mutfağı yemekleri açısından nasibini almış oldu. Türk yemekleri isimleri, içerisinde sırf bu etkileşimler sayesinde pek çok farklı kelime barındırmaktadır.

Geleneksel Türk Yemekleri ;

  • Mantı
  • Baklava
  • Lahmacun
  • Aşure
  • Tandır Kebabı
  • Sütlaç
  • Yaprak Sarma
  • Enginar Dolması
  • Güllaç
  • Menemen
  • Mücver

Osmanlı devrine gelindiğinde geleneksel Türk yemekleri şimdiki mutfak kültürümüzün başlangıcı olarak sayılır.  Osmanlı’nın üç kıtaya yayılan bir imparatorluk olması ve bu sınırlar içerisinde yaşayan, birbirinden farklı geleneklere sahip toplulukların başka ülkelere nazaran daha fazla kültür alışverişinde bulunmasından dolayı Türk mutfağı çok zengindir.