Bursa sağlık konusundaki başarıları ve yatırımlarıyla kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Gerek cerrahi operasyonlarda yakalanılan başarılar, gerekse de hastanelerin fiziksel koşulları ve sunduğu imkânlar Bursa’nın sadece Türkiye’de değil dünyada da tercih edilen bir sağlık şehri olarak görülmesini sağlıyor.

Özel Mimar Sinan Bakım Merkezi bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin en büyük engelli yatım merkezi Kestel’de hizmete açıldı. 288 yatak kapasiteli merkezde zihinsel, bedensel ve ruhsal engellilere 150 personel hizmet verecek.

Bu tesisin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Özel Mimar Sinan Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Törün, kimsesiz ve engelli insanlara yardım etmenin farklı ve ayrıcalıklı bir hizmet olduğuna dikkat çekti. Törün, merkezin açılışında duygularını şöyle ifade etti; “Hayatımdaki en önemli çentiği bu merkezle atıyorum. 11,200 metrekarelik tesisimizde, hasta bakım merkezlerinin yanı sıra, sinema ve tiyatro salonu, el işlerinin yapılacağı atölyeler, çok amaçlı etkinlik salonları ile futbol, voleybol sahalarımız da bulunmaktadır. Bu merkezimizin Bursa’ya hayırlı olmasını diliyorum.”

DORUK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Bursa’nın en önemli sağlık kuruluşlarından olan Doruk Sağlık Grubu, Bursa’nın diğer köklü sağlık kuruluşlarından olan Setbaşı Tıp Merkezi’ni bünyesine katarak, büyümeye devam etti.

Bursa protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açılışa, başta Bursa Valisi Yakup Canbolat olmak üzere, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen, Atilla Ödünç, Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Osman Mesten ve Vildan Yılmaz Gürel, CHP Milletvekili Erkan Aydın, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Adil Kayaoğlu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Doruk Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuz Namlı, Setbaşı Doruk Tıp Merkezi Kurucu Başkanı Dr. Sefer Özdemir, siyasi partilerin temsilcileri, STK yöneticileri ve sağlık sektörünün önemli isimleri katıldı.

Koşulsuz hasta memnuniyetinin, her zaman öncelikleri olacağını söyleyen Doruk Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuz Namlı, 2019 Aralık ayında Bursa’nın en büyük özel hastanesi olacak     Doruk Nilüfer Hastanesi’ni açacaklarının müjdesini verdi.

Bursa’da yapılan sağlık yatırımlarına değinen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de, “Şu anda bütün ilçelerimizde yeni sağlık yatırımları hizmete girdi. Bu yatırımlarla Bursa, sağlık ve medikal turizm alanlarında önemli bir aktör oldu” dedi.