Önceki gün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen 45.Ortak Akıl ve İstişare Toplantısı’na katıldı.  Ayrıca BALKANTÜRKSİAD 17.Sinerji toplantısında da bulundu. Türkiye'nin 2013’ten itibaren FETO/PDY den dolayı zor günler geçirdiğini hatırlatan Şimşek "İnanıyorum ki en kötüsü geride kaldı. Ümidinizi ve cesaretini yitirmeyin. İyi günler bizleri bekliyor" diyerek adeta işadamlarına moral depoladı.

 

Tüm yaşananlara rağmen ılımlıbir büyümenin olduğunu vurgulayan Şimşek, "Türkiye yeniden çıkışa geçecek. Baş edemeyeceğimiz bir şey yok" iddiasını dile getirdi.

"Evet sıkıntılarımız var. Cari açık var. Enerjide dışa bağımlılık var" olumsuzluklarını sıralayan Şimşek, "Ama bunlar her geçen gün azalıyor. Reforma ihtiyacımız var. Mevcut sistem ilerde sorunlara gebe bir sistemdir. İki başlılık sistem iyi bir sistem değildir" diyerek de başkanlık sisteminin gerekliliğini Bursalı işadamlarına anlattı. Sembolik olan cumhurbaşkanının artık etkili ve yetkili sorumluluğuyla en önemlisi halkın desteğiyle ülkeyi daha da öteye götüreceğinin altını çizdi...

 

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Bursalı işadamı ve sanayicilere övgüler dizmeyi de ihmal etmedi. Bursalının doğru yolda olduğunu, 'Bursa’nın vizyonunun, Türkiye’nin vizyonu' olduğunu özellikle vurgularken her zaman da Bursa’nın yanında olduklarını bir kez daha yineledi.

Özel sektörde yıllarca görev yaptığını, hükümet kademelerinde de önemli görevlerde bulunduğunu ifade eden Şimşek, “Küresel rekabetten Ar-Ge ve inovasyona, yaşam boyu eğitimden yüksek teknolojiye çok ciddi konuları hem özel sektörde hem de hükümet programlarında sürekli gündemimizde tuttuk. BTSO’nun projelerini de dikkatle dinledim. Bizim üzerinde durduğumuz bütün kavramlar, Bursa’da somut adımlara dönüştü. BTSO’nun ortaya koyduğu vizyon ve güçlü perspektif için hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

 

TEKNOSABiçin ayrı bir parantez açtı Şimşek, böyle bir projeyi hayata geçirmeyi 'cesaret verici,  inanılmaz bir adım' olarak niteledi.

İş dünyasına sağlanan devlet desteklerinden daha çok yararlanmaları ve Ar-Ge ile inovasyon yatırımlarını artırmaları tavsiyesinde bulunan Mehmet Şimşek, “Mutlaka uluslararası pazarlara açılmanın bir yolunu bulun. İhracat çok önemli bir alan.Diğer taraftan da şirketlerimizin istihdamın artırılması ve çalışanlarına nitelik kazandırmaları da çok önemli” diyerek adeta bir strateji haritası çizdi

 

Crowne Plaza'daki BALKANTÜRKSİADbuluşmasında ise Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek, "Küresel ticarette daralma sürerken jeopolitik riskler taşıyan bölgemizde ayakta kalmak için ülke insanları olarak birlik ve beraberlikten ödün vermemeliyiz.Hepimiz zincirin birer halkasıyız" hatırlatması yaptı.