Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE) 58. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın "TSE lider kuruluş haline gelecek" sözleri, "Milli Ses Ver Projesini" yürüten bizleri, eminim ki tüm kalitecileri ve TSE çalışanlarını heyecanlandırdı. TSE Genel Kurulu’na katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın TSE ile ilgili tespit ve hedeflerini yazımız içinde okuyabilirsiniz.
Bu tespitleri ülkemizin geleceği ve sanayimiz adına önemsiyor, TSE'nin ve kalitenin önümüzdeki günlerde daha çok gündemde olacağına inanıyoruz.
 "Attığımız ve atacağımız adımlar sayesinde TSE kamu ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm sertifikasyon, muayene, gözetim ve test hizmetlerini eksiksiz sağlayacak altyapıya her geçen gün daha da yaklaşmaktadır."
"Türk Standartları Enstitüsü’nün Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki rolü ve işlevi bizler için gurur vericidir. Enstitümüz inşa ve işletme aşamalarında gözetim, muayene, test, belgelendirme ve lisanslama konularında destek ve hizmet vermek üzere Atom Enerjisi Kurumu’yla protokol imzalamış ve faaliyetlere başlamış durumda." 
"Enstitümüz her yıl yaklaşık 20 bin ürün belgesi, 4 bin yönetim sistem belgesi ve 30 bin hizmet yeterlilik belgesinin denetimlerini yapıyor. 
Yaptığı eğitim programlarıyla da yaklaşık 30 bin kişinin teknik yeterliliğini belgelendiriyor. Bunlarla beraber 100 binin üzerinde gözetim, muayene işlemi yapıyor, 85 bini aşkın deney kalibrasyon raporu, 3 binden fazla ulaşım-lojistik belgesi üretiyor."

 "TSE, Atom Enerjisi Kurumu’yla protokol imzalamış ve faaliyetlere başlamış durumda. İnanıyorum ki Ankara Sanayii Odası ile kuracağı Nükleer Enerji ve İleri Teknoloji Eğitim Merkezi ile TSE bu konudaki gerekli insan kaynağını yetiştirilmesinde de önemli katkılar sağlayacak."
"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın muayenelerini gerçekleştirdiği akaryakıt, LPG ve tanker sayaçlarının periyodik muayenelerinin TSE’ye devredilmesi için gerekli çalışmaları başlattık. İnanıyorum ki sahip olduğu tecrübe ve yetkinlikle TSE bu faaliyetleri de hakkıyla yerine getirecektir ve uluslararası alanda kendisine yeni bir kapı açılacaktır."

 27 yıldır TSE'de görev yapan biz TSE çalışanları, kurumdan bahsederken "Enstitümüz" ismini kullanırız.
Bu hitap, aidiyetimiz gereğidir. 
Zannediyorum ilk defa bir Sanayi ve Teknoloji Bakanı, TSE ile ilgili yaptığı konuşmada "Enstitümüz" hitabını bu denli çok kullandı ve vurgu yaptı.
Ve...
Bu vurgunun yanında "TSE Lider Kuruluş Haline Gelecek" sözü, TSE için bir miladın başlangıcı olacaktır, diye düşünüyor ve kalite adına, "Milli Ses Ver Projesi" adına, bu sesi milli ses olarak görüyoruz...


***

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN
Bayram, evet bugün bayram, herkesin bayramı mübarek olsun.
29 günlük bir ibadet ayının sonunda, bizi bayram ile kavuşturan Mevla'ya şükürler olsun.
Sizi bilmem, ama bu bayram içim buruk, yüreğimde büyük bir boşluk!
İlk defa bu bayram, annem yok!
İlk defa bu bayram, annesizim!
Tam tamına 80 bayram babasızdım.
Babasızlığımı hep gidermişti annem. 
Ama şimdi, mahzunum, yalnızım, kimsesizim.
 
Anneniz yaşıyorsa, babanız hayattaysa, kıymetini bilin diye yazdım bu satırları.
Yoksa, soğuk mezar, solmuş resimler, unutulmaz anılar, yerlerini doldurmuyor.
Babasızlığız acısı bir yere kadar,
Anne özlemi hiç bitmiyor!..
Annesizlik insanın yüreğinden gitmiyor.
Rahmet olsun geçmişimize.
Selam olsun geleceğimize ve bayramınız mübarek olsun.

***

BURSASPOR
Bir buçuk yıl önce, Bursaspor Genel Müdürü’ne gittim, dedim ki;
"Arkadaş, bizler rahmetli İbrahim YAZICI ve Haluk ÖZKIYICI'nın ricasıyla, kulüpte aylarca kalite çalışmaları yaptırdık. 
  Yapılan bu çalışmalardan dolayı kulübe bir para da ödettirmedik. Ve de o çalışma sonucunda, Türkiye'de ilk defa bir spor kulübü, TSE'den TSE EN ISO 9000 belgesi almaya hak kazandı ve o sene de bu takım, tarihinde ilk defa şampiyon oldu. Şimdi siz bu belgeyi iptal ettiriyorsunuz. Bunun nedeni nedir?”
Genel Müdür’ün cevabı; "Biz yeni bir sisteme geçiyoruz, mükemmeliyet sistemi kuruyoruz, o yüzden belgeyi iptal ettirdik."
Sonuç ortada!..
Mükemmeliyetçiler yok piyasada...