"Abdestinden şüphe edenler TSE'den hizmet alamazlar" Sözün sahibi, Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer MATLI.Milli Ses Ver Projesi hakkında bilgi vermek üzere, Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK, TSE Bursa Araç Proje Müdürü Hakan KARAÇENGEL ve bizlerin ziyaret ettiği Borsa Başkanı Özer MATLI'yı, 1993 yılında, Karacabey'deki Matlı Yem'den tanırız.

O dönemde Bandırma'da teknik personel olarak görev yapıyor ve Bursa'ya geliş gidişlerimizde, dar merdivenlerden çıkılan birinci katta, kaliteyi ve TSE'yi konuşuyorduk.

O günden bugüne çok şey değişti.

Matlı Yem, Holding oldu, İstanbul yolunda güzel bir merkeze taşındı, Bursa'nın önemli bir markası olan "Buldan" markalı yumurta ile Bursa'ya değer katan bir kuruluş haline geldi.

Özer Matlı, önce Karacabey TSO Başkanı, sonra Bursa TB Başkanı ve devamında TOBB Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Dedik ya, çok şey değişti.

Ama değişmeyen iki şey vardı, biri bizim memuriyetimiz, diğeri de Özer Matlı'nın, sözünü esirgemeden sarf etmesi...

Yazının girişinde beyan edilen söz dolayısıyla, girişi bu denli uzun tuttuk. Bu sözü referans olarak aldık.

Temiz kalitenin yerleşmesi için, yurt dışına giden milyar dolarların engellenmesi için, TSE'nin önemini ve değerini anlatmak için,  bu sözü her yerde yazacağız, her yerde kullanacağız.

Bu sözü kullanan birinin, Milli Ses Ver Projesine destek vermemesi mümkün mü?

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer MATLI;

"Milli Ses Ver Projesini destekliyoruz. Yerli üretimin artması, tüketicilerin yerli ve TSE belgeli ürünleri tercih etmesi, sanayicilerin kalite yolculuğuna TSE ile devam etmesi gerekiyor. Bursa Ticaret Borsası olarak her türlü katkıyı koymaya hazırız."

Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK;

"Yerli ürünlerin tercih edilmesi, TSE belgeli ürünlerin kullanılması ve milli belgelendirme sistemine geçilmesini istiyoruz. Desteğiniz ve duyarlılığınız için şahsınızda bütün Ticaret Borsası üyelerine teşekkür ediyoruz..."

RUMELİSİAD da konuya duyarlı

Milli Ses Ver Projesi tanıtım ekibi, RUMELİSİAD Yönetim Kurulunda misafir edildi.

Başkan Erol KIRIKÇIER ve yönetiminin vermiş olduğu MİLLİ SES ile onur duyduk.

 İşadamı ve sanayicilerden oluşan yönetim kurulu üyelerinin heyecanı ile heyecanlandık, geleceğe daha umutla bakmaya başladık.

Bursa'nın duayen sanayicilerinden Şahap AKTAŞ'IN, Milli Ses Ver Projesi ile ilgili kullanılan tüm ifadeleri onaylaması, özelliklede Milli Belgelendirme Sistemi ile ilgili hususları desteklemesi, bizleri kalite adına sevindirdi.

Uluslararası arenada, standart hazırlama kurullarında Türk sanayicisinin görev almayışındaki eksiklik konusunda çizdiği portre, ülkemizin durumunu adeta özetliyordu.

RUMELİSİAD Başkanı Erol KIRIKÇIER'İN, TSE sevdalısı olduğunu biliyoruz. Tüketicilerin TSE belgeli ürünleri tercih etmesi, sanayicilerin belgelendirme hizmetlerini TSE'den alması yönünde tavsiyelerde bulunan Erol KIRIKÇIER;

"Milli Ses Ver Projesini önemsiyor ve destekliyoruz. Nitelikli yerli üretimin daha da yaygınlaşması, yerli ürünlerin tercih edilmesi, TSE belgeli ürünlerin mutlaka satın alınması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması yönündeki projede, üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız..."

Kalite Birliği Başkanı Erkan Prof. Dr. IŞIĞIÇOK;

"RUMELİSİAD'A teşekkür ediyoruz. Burada gördüğümüz ilgi ile duyduğumuz heyecan neticesinde projenin başarıyla uygulanması için daha çok gayret sarf edeceğiz. Türkiye, tüm olumsuzlukların üzerinden gelecek ve kötü günleri geride bırakacaktır."

Ziyaretlerin sonunda, şanlı Türk Bayrağı takdim töreni gerçekleştirildi.

Bayrak hediye etme projemize burun kıvıranların olduğunu duyuyoruz. Bu konuyla ilgili bir "Burun kıvırma hikayesi" adlı bir makale yazacağız!