Son zamanlarda Bursa hep tehlikeli yolculuklarla anılır oldu. Sanırım Bursalı vatandaşlar ya çok cesaretli ya da kuralları görmezden gelmeyi ilke edinmiş. Tabi bunları çeken sürücüleri de es geçmemek lazım. Bir tarafta kuralsızlık, bir tarafta kuralsızlığı çekmeyi şiar edinmiş vatandaş.

Bir günde iki tehlikeli yolculuk hikayesinde yine yerimizi aldık Bursa.

Bu seferki tehlikeli yolculuklardan biri motosiklet sürücüsünün televizyonla olan yolculuğu. Yıldırım Ankara Yolu Caddesi üzerinde meydana gelmiş. Bir kişi kendi canını hiçe sayarak seyir halindeki motosiklette televizyon taşımış. Sürücü, neredeyse önünü bile güçlükle gördüğü görülürken bu anlar trafikteki diğer bir sürücünün cep telefon kamerasına yansımış.

Diğer bir görüntüde ise otomobil sürücüsü demir boruyu aracının bagajını açarak otomobilin içinden geçirerek taşımış ve tabi duyarlı vatandaşımızdan kaçar mı bu görüntü… Vatandaşımız cep telefonu kamerasıyla çekmiş ve bizi bu görüntüden mahrum bırakmamış.

Bence artık tehlikeli yolculukları önemseyelim. Bakın günde kaç kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Kendi hayatını riske atarken aslında sadece kendi hayatın değil, seninle aynı trafikte olan vatandaşlarında hayatını riske atıyorsun.

Bizde Bursa olarak artık bu yolculuk hikayesinde üstümüzü çizelim.