Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (NİLSİAD) Bursa’nın önemli isimlerini, NOSAB’lı sanayicilerle buluşturduğu ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerlerinin 8’inci konuğu, Bursa damak tadı denince ilk akla gelen yemeklerden olan Bursa dönerinin mucidi İskender markasının 3’üncü kuşak temsilcisi İskender İskenderoğlu oldu.

Dönerin ortaya çıkışından, Heykel’deki 87 yıllık Mavi Dükkan’a, eğitim hayatından, müşterek markaların yönetimine kadar farklı alanlardaki bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşan İskenderoğlu, kendi ailesinden gelen miras ve sorumlulukla dünyanın en iyi döner kebabını yapmaya devam edeceklerini söyledi. 

Seminerde, gençlere yönelik tavsiyelerde de bulunan İskenderoğlu, gençlerin mutlaka sanatın bir dalıyla ilgilenmelerini ve kendi anayasalarını yazarak, bu kurallar çerçevesinde hayatlarını sürdürmeleri gerektiğini ifade etti.

NOSAB ve NİLSİAD’ın ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerleri, önümüzdeki ay Ermaksan Makine Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan’ın katılımıyla devam edecek.

GESİAD ATA’NIN HUZURUNDA
Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) 13. Olağan Genel Kurul’un ardından ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. 

İlk olarak Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa’daki temaslarının ardından Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktılar ve Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktılar.

GESİAD üyelerinin aileleriyle birlikte katıldığı Anıtkabir ziyaretinde, şeref defterini de imzalayan Başkan Kaya’nın dikkat çekici mesajlarından biri de, “Bizler, kurduğun Cumhuriyetin genç müteşebbisleri olarak, açtığın yolda hiç durmadan yürümeye, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma” hedefi doğrultusunda, ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünün rehberliğinde çalışıp üretmeye şevk ile devam edeceğiz. Bağımsızlık mücadelesinin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileriyiz” oldu.

KSİAD’IN ŞAMPİYONU MAY FREN
Kayapa Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (KSİAD) geleneksel olarak düzenlediği Bowling Turnuvasının şampiyonu, geçtiğimiz yıl da olduğu gibi MAY Fren oldu.

40 takımın, şampiyonluğa uzanmak için kıyasıya yarıştığı turnuvanın finalinde, dereceye giren takım ve oyunculara ödülleri Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy ve bölge sanayicileri tarafından verildi.

Ödül töreninde konuşan Toy, turnuvaya katılan tüm takımları centilmence mücadeleleri için tebrik etti.